Hvid sovs eller bechamelsovs er meget nem at lave. Den består blot af 4 ingredienser. Smør, hvedemel, mælk og lidt salt
Hvid sovs eller bechamelsovs som mange også kalder det, er et af de populærste saucer der findes. Det er en grund opskrift, som kan bruges til andre saucer. Jeg kan blandt andet nævne, karrysovs, champignonsovs , mornaysauce, persillesovs og mange mange flere.
Denne opskrift på hvid sovs er giver ca. 5 dl sovs.
Prøv vores lækre opskrift på en hjemmelavede Monaysauce
Hvid sovs - Sådan laver du bechamelsovs
Hvid sovs eller bechamelsovs er meget nem at lave. Den består blot af 4 ingredienser. Smør, hvedemel, mælk og lidt salt
Ingredienser
- 30 gram Smør
- 3 spsk Hvedemel
- 5 dl Mælk
- Salt
- Evt. frisk kværnet peber
sådan gør du
Hvid sovs
- Tænd kogepladen på lidtover middel.Kom smør i og lad smørret smelte. Kom mel i og pisk det godt sammen.Mælken tilsættes og røres godt til der haves en jævn blanding. Sovsen koges op.Skrue ned på svag varme, og koges i ca. 5 minutter.Hvis konsistensen er for tyk, kommes lidt mælk i til konsistensen er som ønsket.Smag til med salt og evt. frisk kværnet peber.Velbekomme.
Ernæringsindhold
Kalorier: 105kcalKulhydrater: 5gProtein: 3gFedt: 8gMættet fedt: 5gFlerumættet fedt: 0.3gEnkelumættet fedt: 2gTransfedt: 0.2gKolesterol: 25mgNatrium: 77mgKalium: 152mgFiber: 0.1gSukker: 5gVitamin A: 312IUCalcium: 125mgIron: 0.02mg
Kunne du lide vores opskrift ? Skriv gerne en kommentar eller anmeldelse
Skriv et svar