Hvid sovs eller bechamelsovs er meget nem at lave. Den består blot af 4 ingredienser. Smør, hvedemel, mælk og lidt salt
Bechamelsovs som mange også kalder denne sovs, er et af de populærste saucer der findes. Det er en grund opskrift, som kan bruges til andre saucer. Jeg kan blandt andet nævne, karrysovs, champignonsovs , mornaysauce, persillesovs og mange mange flere.
Denne opskrift på bechamelsovs er giver ca. 5 dl sovs.
Hvid sovs
Ingredienser
- 30 gram Smør
- 3 spsk Hvedemel
- 5 dl Mælk
- Salt
- Evt. frisk kværnet peber
sådan gør du
Hvid sovs
- Tænd kogepladen på lidtover middel.Kom smør i og lad smørret smelte. Kom mel i og pisk det godt sammen.
- Mælken tilsættes og røres godt til der haves en jævn blanding. Sovsen koges op.
- Skrue ned på svag varme, og koges i ca. 5 minutter.Hvis konsistensen er for tyk, kommes lidt mælk i til konsistensen er som ønsket.
- Smag til med salt og evt. frisk kværnet peber.Velbekomme.
Ernæringsindhold
Prøv nogle af vores andre lækre opskrifter:
Karrysovs - Den bedste opskrift på nem og lækker karrysauce
Champignonsovs - Opskrift på en nem og lækker cremet sovs
Mornaysauce - Opskrift på hjemmelavet mornay sauce
Persillesovs - Nem opskrift på hvid sovs med persille
Koteletter i fad opskrift - Koteletter i ovn med flødesovs
Skriv et svar