Persillesovs – Danmarks helt egen favorit sovs nummer 1.
Ikke nok med at den smager fantastisk, den er tilmed utrolig nem at lave.
Vidste du i øvrigt at det ikke er farligt at opvarme den dagen efter ?
Ifølge fødevareinstituttet så er dette ikke farligt, man skal blot
sørge for at få vasket sin persille ordentlig inden det kommer i sovsen.
Nitrat som persillen også indeholder, er i så små mængder i denne sovs,
at den mængde nitrit, der eventuelt bliver dannet, ikke er sundhedsskadelig
Men selvfølgelig som andre grøntsager, så sørg for at få det vasket ordentlig.
Prøv vores opskrift på stegt flæsk, hvor denne opskrift på persillesovs indgår.
persillesovs – sådan laver du en lækker sovs med persille
Sådan gør du
- Smelt smørret i en tykbundet gryde. Tilsæt melet og rør godt rundt.mælken tilsættes, og der røres godt rundt i det.Sovsen bringes nu stille og roligt i kog, rør jævnligt rundt i sovsen.Når sovsen er i kog, lader du den småkoge i ca. 5 minutter.Smag til med salt og peber.Når den rigtig smag er opnået, tilsættes dit grundig vasket og hakket persille.
Skriv et svar