• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Madgryden.dk
  • Madgryden
  • Opskrifter
  • Om Madgryden.dk
  • Privatlivspolitik

Persillesovs – Sådan laver du en lækker sovs med persille

Af Sofus Madsen Skriv kommentar

  • Del på facebook
  • Syntes godt om
  • Twitter
  • Pinterest
  • Print
  • Elsker
persillesovs
persillesovs – sådan laver du en lækker sovs med persille

Persillesovs – Danmarks helt egen favorit sovs nummer 1.
Ikke nok med at den smager fantastisk, den er tilmed utrolig nem at lave.
Vidste du i øvrigt at det ikke er farligt at opvarme den dagen efter ?
Ifølge fødevareinstituttet så er dette ikke farligt, man skal blot
sørge for at få vasket sin persille ordentlig inden det kommer i sovsen.
Nitrat som persillen også indeholder, er i så små mængder i denne sovs,
at den mængde nitrit, der eventuelt bliver dannet, ikke er sundhedsskadelig
Men selvfølgelig som andre grøntsager, så sørg for at få det vasket ordentlig.

Prøv vores opskrift på stegt flæsk, hvor denne opskrift på persillesovs indgår.

persillesovs

persillesovs – sådan laver du en lækker sovs med persille

Sofus Madsen
Danskernes helt egen farvorit sovs nummer 1
5 fra 2 stemmer
Udskriv Pin Opskrift Del på facebook
Forb. tid 2 min
Tilb. tid 10 min
Samlet tid 10 min
Ret Hovedret
Køkken dansk
Antal 4 Personer
Kalorier 72 kcal
Hold skærmen tændt mens du laver mad

Ingredienser
  

  • 2 spsk Hvedemel
  • 3,5 dl Mælk
  • 10 gram Smør
  • Salt
  • Peber
  • 1 bundt Frisk persille

Sådan gør du
 

  • Smelt smørret i en tykbundet gryde.
    Tilsæt melet og rør godt rundt.mælken tilsættes, og der røres godt rundt i det.
    Sovsen bringes nu stille og roligt i kog, rør jævnligt rundt i sovsen.
    Når sovsen er i kog, lader du den småkoge i ca. 5 minutter.
    Smag til med salt og peber.
    Når den rigtig smag er opnået, tilsættes dit grundig vasket og hakket persille.

Næringsindhold

Kalorier: 72kcal (4%)Kulhydrater: 4g (1%)Protein: 3g (6%)Fedt: 5g (8%)Mættet fedt: 3g (19%)Flerumættet fedt: 0.2gEnkelumættet fedt: 1gTransfedt: 0.1gKolesterol: 16mg (5%)Natrium: 49mg (2%)Kalium: 134mg (4%)Fiber: 0.02gSukker: 4g (4%)Vitamin A: 225IU (5%)Vitamin C: 0.3mgCalcium: 109mg (11%)Iron: 0.04mg
Søgeord persillesovs
Madgryden.dk
Madgryden.dk
Må vi sende dig en mail med lækker mad ?
Så vil vi gerne sende dig nyhedsmail med de bedste madopskrifter helt gratis.

Vi spammer ikke! Læs vores [link]privatlivspolitik[/link] hvis du vil vide mere.

Tjek din indbakke eller spam mappe for at bekræfte din tilmelding.

  • Del på facebook
  • Syntes godt om
  • Twitter
  • Pinterest
  • Print
  • Elsker

Skrevet i: Hovedretter, Salater og Tilbehør Tags: hvid sovs med persille, opbagt persillesovs, opskrift persillesovs, persillesovs, persillesovs med mælk, Sovs

Startsite.dk – Nyhedsoverblik, links og meget mere.

Previous Post: « Ristet hotdog
Next Post: Hindbærroulade »

Læserinteraktioner

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bedøm opskriften med antal stjerner




Primær Sidebar

Følg os

Følg os på Facebook

Footer

Rettigheder

Kopiering fra Madgryden.dk må kun finde sted af uddannelsesinstitutioner, offentlige og private virksomheder, som har lavet en aftale med Copydan. Du må meget gerne linke til madgrydens indhold.

Copyright © 2023 Madgryden.dk