Persillesovs - Danmarks helt egen farvorit sovs nummer 1. Ikke nok med den smager fantastisk, den er tilmed utrolig nem at lave. Madgryden.dk
Persillesovs - Danmarks helt egen favorit sovs nummer 1.
Ikke nok med at den smager fantastisk, den er tilmed utrolig nem at lave.
Vidste du i øvrigt at det ikke er farligt at opvarme den dagen efter ? Ifølge fødevareinstituttet så er dette ikke farligt, man skal blot sørge for at få vasket sin persille ordentlig inden det kommer i sovsen. Nitrat som persillen også indeholder, er i så små mængder i denne sovs, at den mængde nitrat, der eventuelt bliver dannet, ikke er sundhedsskadelig
Men sørg for at få din persille vasket ordentlig inden brug.
Denne opskrift på nem persillesovs er til 4 personer.
Prøv også vores populære opskrift på stegt flæsk.
Persillesovs
Ingredienser
Persillesovs
- 2 spsk Hvedemel
- 3,5 dl Mælk
- 10 gram Smør
- Salt
- Peber
- 1 bundt Frisk persille
sådan gør du
Persillesovs
- Smelt smørret i en tykbundet gryde. Tilsæt melet og rør godt rundt.mælken tilsættes, og der røres godt rundt i det.
- Sovsen bringes nu stille og roligt i kog, rør jævnligt rundt i sovsen.Når sovsen er i kog, lader du den småkoge i ca. 5 minutter.Smag til med salt og peber.
- Når den rigtig smag er opnået, tilsættes dit grundig vasket og hakket persille.Persillesovsen skal nu stå og småkoge i 5 minutter.
- Server straks din persillesovs.Velbekomme.
Ernæringsindhold
Min sovs med persille er blevet for tyk
Hvis din persillesovs skulle blive for tyk, så er det ret nemt at fortynde sovsen.
Dette kan du gøre ved at tilsætte mere mælk, til den ønskede konsistens af sovsen er opnået.
Nu skal sovsen op og koge, inden den er klar til servering.
Opvarmning af nem persillesovs
Du må gerne opvarme denne sovs med persille. Da det blot er en skrøne, at man ikke må opvarme sovsen igen. Husk når du laver sovsen er det selvfølgelig vigtigt, at persillen bliver ordentlig vasket for jord og lignende.
Når sovsen bliver genopvarmet, skal den op på en minimum temperatur på 75 grader. Når du har opnået denne temperatur, kan du tryg nyde din persillesovs.
Sovs eller sauce?
Forskellen på en sovs og en sauce er konsistensen. en sovs er tyk i konsistensen, mens en sauce er forholdsvis tynd. Man siger at hvis det bliver siddende på kartoflerne, så er det en sovs. Hvis det derimod glider af kartoflerne er det en sauce.
Skriv et svar