En opskrift på karrysovs eller karrysauce er en fremragende tilføjelse til retter som ris og kylling. Læs meget mere om opskriften her.
Karrysovs eller som også nogle kalder det karrysauce, er en fantastisk sovs som passer til utrolig mange lækre retter. Der i blandt kan nævnes sammen med kylling, som er den helt store hit herhjemme ved os. Fremgangsmåden på sovsen, er næsten den samme som en almindelig hvid sovs.
Den eneste forskel fra denne sovs til den traditionelle hvide sovs, er at du kommer karry i. Karryen plejer jeg at brænde af i starten, det syntes jeg giver karrysovsen mere smag.
Skulle du ønske din karry sovs med lidt mere cremede smag.
Så kan du komme ⅕ del piskefløde i sovsen i stedet for mælk.
Denne karrysovs opskrift er til 4 personer.
Karrysovs - Bedste opskrift på karrysauce
Ingredienser
Karrysovs
- 2 tsk Karry (Mild)
- 50 gram Smør
- 3 spsk Hvedemel
- 5 dl Mælk
- Salt
sådan gør du
Karrysovs
- Kom karry ned i en kasserolle, og brænd det af ved middelvarme i 30 sekunder. Dette gør at smagen af karry rigtig kommer frem i din karrysauce.
- Tilsæt smør og rør det godt rundt, tilsæt hvedemel og skru ned på lidt over middelvarme. Pisk det rigtig godt sammen.
- Tilsæt mælk, og rør det godt sammen.
- Nu skal din karrysauce koges stille og roligt op. Når karrysovsen koger smages karrysovsen til med salt.
- Skulle din karrysovs være blevet for tyk, tilsæt blot lidt mere mælk til konsistensen er som ønsket.Velbekomme.
Tips til opskrift
Styrke på karrysauce
En karrysauce eller karrysovs kan laves i lige nøjagtig den styrke du ønsker, er du til denmilde eller til den stærke smag? Karry fås også i mange forskellige styrker, så det er vigtigt at du ikke kommer til at gøre din karrysovs for stærk. Så prøv dig forsigtigt frem, når du laver maden og smag godt på det.
Ernæringsindhold
Sådan laver du sovsen tyndere
Skulle din karrysovs blive for tyk i konsistensen, prøv da at kom lidt mælk i karry-sovsen.
Dette vil gøre din sovs tyndere i konsistensen.
Sådan gør jeg min karrysauce sundere
Ønsker du at give din karry sovs lidt ekstra grønt, prøv da at rive en squash i sovsen. Dette giver både din karrysovs mere fylde og ekstra grønt.
Kan du lide denne opskrift på sovs med karry ?
Hvis du kan lide denne opskrift på karrysovs , så må du meget gerne dele den med dine venner.
Når du deler dine kreationer, må du også gerne tagge Madgryden.dk
Vi elsker at se hvad folk finder på.
Prøv også nogle af vores andre lækre opskrifter:
Panang karry med kylling - Nem opskrift på panang kylling
Boller i karry - Skøn opskrift på kødboller i karry
Kylling i karry - En lækker klassisk ret med ris
Karrypølse - opskrift på den fantastiske currywurst
Red thai curry - lækker wokret fra det thailandske køkken
Skriv et svar