• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Madgryden.dk
  • Madgryden
  • Opskrifter
  • Om Madgryden.dk
  • Privatlivspolitik

Mornaysauce

Af Sofus Madsen Skriv kommentar

  • Del på facebook
  • Syntes godt om
  • Twitter
  • Pinterest
  • Print
  • Elsker
Madgryden.dk » Opskrifter » Salater og Tilbehør » Mornaysauce
Mornaysauce - Opskrift på hjemmelavet mornay sauce - Madgryden.dk
Opskrift på hjemmelavet mornay sauce

Mornaysauce består af Hvid sovs, som bliver tilsat ost og revet muskatnød.
Saucen bliver anvendt i rigtig mange retter, hvor den bruges blandt andet til fisk og skaldyr.
Herhjemme bruger vi mornaysauce meget i gratinerede retter, hvor den oftest bliver brugt i F.eks Lasagne.

Vigtigt

Det er vigtigt at du først laver den lige inden du skal bruge den. Da den vil blive tykkere, jo længere den står. Når du skal smage den til, er det vigtigt at du gør det efter osten er tilføjet. Da osten indeholder en del salt.

Mornaysauce – Prøv også vores fantastiske opskrift på lasagne hvor denne sauce indgår. Få opskriften her.

mornaysauce

Mornaysauce opskrift

Sofus Madsen
Sådan laver man en lækker mornaysauce
5 fra 1 stemme
Udskriv Pin Opskrift Del på facebook
Forb. tid 2 min
Tilb. tid 15 min
Samlet tid 15 min
Ret Tilbehør
Køkken Fransk
Antal 4 personer
Kalorier 246 kcal
Hold skærmen tændt mens du laver mad

Ingredienser
  

  • 2 spsk Hvedemel
  • 50 gram Smør
  • 4 dl Mælk
  • 1 tsk revet muskatnød
  • 125 gram Revet mozzarella
  • Salt
  • Friskkværnet peber

Sådan gør du
 

  • Tænd kogepladen på lidt over middelvarme.
    Smør smeltes i en tykbundet kasserolle.
    Tilsæt mel, og pisk det hele rigtig godt sammen.
    Mælken kommes i, og det piskes godt sammen dele hele.
    Saucen bringes i kog, mens der piskes, så saucen ikke brænder på.
    Muskatnød og ost tilsættes, og der piskes grundigt.
    Når osten er helt smeltet, smages saucen til med salt og friskkværnet peber.

Noter

Det er vigtigt at du først laver den lige inden du skal bruge den.
Da den vil blive tykkere, jo længere den står:
Når du skal smage den til, er det vigtigt at du gør det efter osten er tilføjet.
Da osten indeholder en del salt.

Næringsindhold

Kalorier: 246kcal (12%)Kulhydrater: 6g (2%)Protein: 10g (20%)Fedt: 20g (31%)Mættet fedt: 12g (75%)Flerumættet fedt: 1gEnkelumættet fedt: 5gTransfedt: 0.4gKolesterol: 64mg (21%)Natrium: 314mg (14%)Kalium: 178mg (5%)Fiber: 0.1gSukker: 5g (6%)Vitamin A: 686IU (14%)Vitamin C: 0.01mgCalcium: 285mg (29%)Iron: 0.2mg (1%)
Søgeord mornay sauce, mornaysauce
  • Mac and cheese
  • Whiskeysauce – velsmagende og cremede sauce
  • Guacamole
  • Paprikasauce med kylling
  • Mayonnaise
Madgryden.dk
Madgryden.dk
Må vi sende dig en mail med lækker mad ?
Så vil vi gerne sende dig nyhedsmail med de bedste madopskrifter helt gratis.

Vi spammer ikke! Læs vores [link]privatlivspolitik[/link] hvis du vil vide mere.

Tjek din indbakke eller spam mappe for at bekræfte din tilmelding.

  • Del på facebook
  • Syntes godt om
  • Twitter
  • Pinterest
  • Print
  • Elsker

Skrevet i: Salater og Tilbehør Tags: mornay sauce, mornay sauce opskrift, mornaysauce, opskrift mornaysauce, oste-sauce, ostesovs

Startsite.dk – Nyhedsoverblik, links og meget mere.

Previous Post: « Lasagne
Next Post: Mac and cheese »

Læserinteraktioner

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bedøm opskriften med antal stjerner




Primær Sidebar

Følg os

Følg os på Facebook

Footer

Rettigheder

Kopiering fra Madgryden.dk må kun finde sted af uddannelsesinstitutioner, offentlige og private virksomheder, som har lavet en aftale med Copydan. Du må meget gerne linke til madgrydens indhold.

Copyright © 2023 Madgryden.dk