
Mornaysauce - Her får du vores opskrift på en lækker hjemmelavet ostesovs. Det er meget nemt at lave denne mornay sauce.
Denne sauce består af en Hvid sovs, som bliver tilsat ost og revet muskatnød.
Saucen bliver anvendt i rigtig mange retter, hvor den bruges blandt andet til fisk og skaldyr.
Herhjemme bruger vi rigtig meget mornaysauce i gratinerede retter, hvor den oftest bliver brugt i F.eks Lasagne.
Lav den lige inden du skal bruge din sauce
Det er vigtigt at du først laver den lige inden du skal bruge den. Da din mornaysauce vil blive tykkere, jo længere den står. Når du skal smage den til, er det vigtigt at du gør det efter osten er tilføjet. Da osten indeholder en del salt.
Mornaysauce opskrift
Ingredienser
- 2 spsk Hvedemel
- 50 gram Smør
- 4 dl Mælk
- 1 tsk revet muskatnød
- 125 gram Revet mozzarella
- Salt
- Friskkværnet peber
sådan gør du
- Tænd kogepladen på lidt over middelvarme.Smør smeltes i en tykbundet kasserolle.
- Tilsæt mel, og pisk det hele rigtig godt sammen.Mælken kommes i, og det piskes godt sammen dele hele.
- Saucen bringes i kog, mens der piskes, så saucen ikke brænder på.Muskatnød og ost tilsættes, og der piskes grundigt.Når osten er helt smeltet, smages saucen til med salt og friskkværnet peber.
Tips til opskrift
Da den vil blive tykkere, jo længere den står:
Når du skal smage den til, er det vigtigt at du gør det efter osten er tilføjet.
Da osten indeholder en del salt.
Ernæringsindhold
Prøv nogle af vores andre lækre opskrifter:
Vildtsauce - Nem opskrift med ribsgele
Pizzasauce – Nem opskrift på den bedste tomatsovs til pizza
Tatarsauce - opskrift på en lækker dip til fisk
Whiskysauce - Opskrift på nem whiskysovs på 15 minutter
Champignonsovs - Opskrift på en nem og lækker cremet sovs
Skriv et svar