Mornaysauce


Mornaysauce består af Hvid sovs, som bliver tilsat ost og revet muskatnød.
Saucen bliver anvendt i rigtig mange retter, hvor den bruges blandt andet til fisk og skaldyr.
Herhjemme bruger vi mornaysauce meget i gratinerede retter, hvor den oftest bliver brugt i F.eks Lasagne.
Vigtigt
Det er vigtigt at du først laver den lige inden du skal bruge den. Da den vil blive tykkere, jo længere den står. Når du skal smage den til, er det vigtigt at du gør det efter osten er tilføjet. Da osten indeholder en del salt.
Mornaysauce – Prøv også vores fantastiske opskrift på lasagne hvor denne sauce indgår. Få opskriften her.

Mornaysauce opskrift
Sådan laver man en lækker mornaysauce
Ingredienser
- 2 spsk Hvedemel
- 50 gram Smør
- 4 dl Mælk
- 1 tsk revet muskatnød
- 125 gram Revet mozzarella
- Salt
- Friskkværnet peber
Sådan gør du
- Tænd kogepladen på lidt over middelvarme.Smør smeltes i en tykbundet kasserolle.Tilsæt mel, og pisk det hele rigtig godt sammen.Mælken kommes i, og det piskes godt sammen dele hele.Saucen bringes i kog, mens der piskes, så saucen ikke brænder på.Muskatnød og ost tilsættes, og der piskes grundigt.Når osten er helt smeltet, smages saucen til med salt og friskkværnet peber.
Noter
Det er vigtigt at du først laver den lige inden du skal bruge den.
Da den vil blive tykkere, jo længere den står:
Når du skal smage den til, er det vigtigt at du gør det efter osten er tilføjet.
Da osten indeholder en del salt.
Da den vil blive tykkere, jo længere den står:
Når du skal smage den til, er det vigtigt at du gør det efter osten er tilføjet.
Da osten indeholder en del salt.
Nutrition
Kalorier: 246kcalKulhydrater: 6gProtein: 10gFedt: 20gMættet fedt: 12gFlerumættet fedt: 1gEnkelumættet fedt: 5gTransfedt: 0.4gKolesterol: 64mgNatrium: 314mgKalium: 178mgFiber: 0.1gSukker: 5gVitamin A: 686IUVitamin C: 0.01mgCalcium: 285mgIron: 0.2mg
Kunne du lide vores opskrift ? Skriv gerne en kommentar eller anmeldelse