Mornaysauce

Mornaysauce - Opskrift på hjemmelavet mornay sauce - Madgryden.dk
Opskrift på hjemmelavet mornay sauce

Mornaysauce består af Hvid sovs, som bliver tilsat ost og revet muskatnød.
Saucen bliver anvendt i rigtig mange retter, hvor den bruges blandt andet til fisk og skaldyr.
Herhjemme bruger vi mornaysauce meget i gratinerede retter, hvor den oftest bliver brugt i F.eks Lasagne.

Vigtigt

Det er vigtigt at du først laver den lige inden du skal bruge den. Da den vil blive tykkere, jo længere den står. Når du skal smage den til, er det vigtigt at du gør det efter osten er tilføjet. Da osten indeholder en del salt.

Mornaysauce – Prøv også vores fantastiske opskrift på lasagne hvor denne sauce indgår. Få opskriften her.

mornaysauce

Mornaysauce opskrift

Sofus Madsen
Sådan laver man en lækker mornaysauce
5 fra 1 stemme
Forb. tid 2 minutter
Tilb. tid 15 minutter
Samlet tid 15 minutter
Ret Tilbehør
Køkken Fransk
Antal 4 personer
Kalorier 246 kcal

Ingredienser
  

Sådan gør du
 

  • Tænd kogepladen på lidt over middelvarme.
    Smør smeltes i en tykbundet kasserolle.
    Tilsæt mel, og pisk det hele rigtig godt sammen.
    Mælken kommes i, og det piskes godt sammen dele hele.
    Saucen bringes i kog, mens der piskes, så saucen ikke brænder på.
    Muskatnød og ost tilsættes, og der piskes grundigt.
    Når osten er helt smeltet, smages saucen til med salt og friskkværnet peber.

Noter

Det er vigtigt at du først laver den lige inden du skal bruge den.
Da den vil blive tykkere, jo længere den står:
Når du skal smage den til, er det vigtigt at du gør det efter osten er tilføjet.
Da osten indeholder en del salt.

Nutrition

Kalorier: 246kcalKulhydrater: 6gProtein: 10gFedt: 20gMættet fedt: 12gFlerumættet fedt: 1gEnkelumættet fedt: 5gTransfedt: 0.4gKolesterol: 64mgNatrium: 314mgKalium: 178mgFiber: 0.1gSukker: 5gVitamin A: 686IUVitamin C: 0.01mgCalcium: 285mgIron: 0.2mg
Søgeord mornay sauce, mornaysauce
Kunne du lide vores opskrift ? Skriv gerne en kommentar eller anmeldelse
Må vi sende dig en mail med lækker mad ?
Så vil vi gerne sende dig nyhedsmail med de bedste madopskrifter helt gratis.

Vi spammer ikke! Læs vores [link]privatlivspolitik[/link] hvis du vil vide mere.

Sofus Madsen

Skriv en kommentar

Bedøm opskriften med antal stjerner