Focaccia brød

foccacia

Focaccia – Opskrift på nem hjemmebagt italiensk brød

Focaccia er et fantastisk stykke italiensk brød, som man kan nyde hele året. Om det er til en hyggelig grillaften, eller om det er når venner og familie er samlet, så passer dette brød bare helt perfekt. Det italiensk brød er utrolig nemt at lave, og så smager det simpelthen fantastisk. Det gode ved foccasia er at du kan lave dejen dagen før, hvor du vælger at langtidshæve dejen, eller du kan lave den på blot 1 time.
Et virkelig lækkert stykke madbrød, der bare komplimentere de fleste retter rigtig godt.
Denne opskrift er til ca. 10 mand

Prøv også vores lækre opskrift på lækre paninibrød

focaccia

Focaccia

Sofus Madsen
Lækker Italiensk brød med rosmarin
5 fra 1 stemme
Forb. tid 40 minutter
Tilb. tid 30 minutter
0 minutter
Samlet tid 1 time 10 minutter
Ret brød
Køkken Italiensk
Antal 10 Personer
Kalorier 115 kcal

Ingredienser
  

Focaccia

Bagepapir smøres med olivenolie

Topping

Sådan gør du
 

Focaccia dej

  • Gæren røres ud i vandet.
    Tilsæt sukker, olivenolie og mel.
    Dejen æltes til den er blank og smidig. Her er det bedst at bruge en røremaskine. Dejen æltes i ca. 8 minutter med en dejkrog.
    Flagesalt tilsættes, og dejen æltes i ca. 2 minutter mere.
    foccacia-dejen sættes til hævning i ca. 2 timer.

Focaccia brød

  • Smør bradepande ind i 0,5 dl olivenolie, og kom dejen der i.
    Hæld 0,5 dl olivenolie henover dejen.
    Drys med friske rosmarinblade, og flagesalt henover dejen.
    Bag foccacia ved forvarmet ovn ved 220 grader varmluft i ca. 25 minutter.
    foccacia er færdig når det er gyldent og sprødt.
    Velbekomme.
    Foccacia

Nutrition

Kalorier: 115kcalKulhydrater: 1gProtein: 0.3gFedt: 13gMættet fedt: 2gFlerumættet fedt: 1gEnkelumættet fedt: 9gNatrium: 6mgKalium: 19mgFiber: 0.3gSukker: 0.1gVitamin C: 0.004mgCalcium: 3mgIron: 0.2mg
Søgeord focaccia, italiensk brød
Kunne du lide vores opskrift ? Skriv gerne en kommentar eller anmeldelse

Tips til din focaccia opskrift

Langtidshævet foccacia

Ønsker du at langtidshæve din italienske brød. Så brug ca. 15 gram gær, stedet for de 25 gram i opskriften. Ellers følger du den bare trin for trin. Når dejen er slået sammen, stilles den til hævning i bradepanden natten over i køleskabet. Når du ønsker at bruge dejen, tage du den ud af køleskabet. Stil den på køkkenbordet overdækket, i ca. 1 time ved stuetemperatur inden du bager focaccia brød.

Kan dette foccacia brød fryses???

Den kan roligt fryse din focaccia brød. NÅr du skal bruge brødet, tages det op og optøs. Når din foccacia er helt optøet, varmes det i ovnen ved 200 grader i almindelig ovn.

Variere opskriften på foccacia opskrift

Det fantastiske ved denne opskrift, er at du kan variere den fuldstændig som du lyster. Prøv med ramsløgsalt, tomater, revet parmesanost. Det er virkelig kun fantasien der sætter grænserne. Fordi focaccia brød smager godt med rigtig mange lækre krydderurter.

Vidste du…

focaccia brød stammer fra Italien, og som minder meget om en pizzabund. Opskriften du får her med rosmarin, er den mest almindelig type indenfor focacciabrød. I italien serveres brødet til hovedretter, eller blot som en lækker snack.

Må vi sende dig en mail med lækker mad ?
Så vil vi gerne sende dig nyhedsmail med de bedste madopskrifter helt gratis.

Vi spammer ikke! Læs vores [link]privatlivspolitik[/link] hvis du vil vide mere.

Sofus Madsen

Skriv en kommentar

Bedøm opskriften med antal stjerner