Æggekage

Æggekage – Sådan laver du æggekagen perfekt på panden

Her får den helt klassiske opskrift på en nem æggekage på pande. Helt klassisk med lækker sprødt bacon, cherry tomater og frisk plukket purløg. Virkelig lækkert til frokost og aftensmad, med et par skiver rugbrød med lidt smør.

Skal æggekage på pande udvides lidt, og skal den fylde lidt mere til aftensmaden. Kan du koge nogle nogle kartofler (ca. 500 gram), når kartoflerne er kogte skæres de i tern. Inden æggemassen steges, vendes de kogte kartofler forsigtig i massen. Steg nu æggekagen efter opskrift.

Denne æggekage på panden er til 4 personer

Prøv også vores lækre opskrift på omelet

æggekage

Æggekage

Sofus Madsen
Holdbarheden på æggekage er 2 dage i køleskabet. Men personligt syntes jeg den er bedst på dagen den bliver lavet.
5 fra 1 stemme
Forb. tid 5 minutter
Tilb. tid 12 minutter
0 minutter
Samlet tid 17 minutter
Ret Hovedret, Tilbehør
Køkken dansk
Antal 4 Personer
Kalorier 207 kcal

Ingredienser
  

Æggekage

Pynt til æggekagen

  • 1 dl purløg (klippet fint)
  • 125 gram Bacon i skiver (Stegt)
  • 10 stk Cherry tomat

Sådan gør du
 

Æggekage

  • Kom æg, mælk, salt, friskkværnet peber i en passende skål.
    Pisk det hele godt sammen.
    Tilsæt Maizena og pisk det forsigtig ind i massen.
    Smelt smør ved max varme, og kom æggemassen på panden.
    Skru straks ned på svag varme, og skrab forsigtig med jævne mellemrum med en palet i massen.
    Når æggemassen begynder at stivne, kommes der låg på panden og æggekagen bages videre i ca. 10 minutter.
    Æggekage er færdig når den er fast på toppen.
    Velbekomme

Noter

Pynt:
Drys purløg henover æggekagen.
Kom det stegte bacon i skiver ovenpå.
slut af med at skære cherry tomater i enten halve eller skiver, og læg dem til sidst på æggekagen.
Din æggekage er nu klar til servering.
Velbekomme

Nutrition

Kalorier: 207kcalKulhydrater: 4gProtein: 7gFedt: 18gMættet fedt: 8gFlerumættet fedt: 2gEnkelumættet fedt: 7gTransfedt: 0.2gKolesterol: 45mgNatrium: 427mgKalium: 220mgFiber: 1gSukker: 3gVitamin A: 1329IUVitamin C: 15mgCalcium: 89mgIron: 1mg
Søgeord æggekage, æggekage opskrift
Kunne du lide vores opskrift ? Skriv gerne en kommentar eller anmeldelse

Holdbarhed på denne æggekage opskrift

Holdbarheden på æggekagen er 2 dage i køleskabet. Men personligt syntes jeg den er bedst på dagen den bliver lavet. Hvis der er noget i overskud, skal den dagen efter spises kold.
Æggekage egnen sig ikke til at blive frosset ned.

Kan æggekagen laves i ovn?

Ja du kan sagtens lave den i ovn.
Tænd ovnen på 175 grader i almindelig ovn. Kom æggemassen i en passende smurt ildfast fad (ca. 20×30 cm).
Når ovnen er varm, kommes æggemassen ind i ovnen, og æggekage bages i ca. 35 minutter.

Æggekage med grøntsager

Du kan sagtens komme en masse lækre grøntsager i æggekagen.
20 gram cheddarost (revet)
1 stk gulerod (revet)
2 tomater (skåret i skiver)

Smelt 20 gram smør ved max varme, og kom æggemassen på panden.
Fordel grøntsagerne ovenpå æggemassen.
Skru straks ned på svag varme, og skrab forsigtig med jævne mellemrum med en palet i massen.
Når æggemassen begynder at stivne, kommes der låg på panden og æggekagen bages videre i ca. 10 minutter. Æggekage med grøntsager er færdig når den er fast på toppen.

Kan du lide vores opskrift på æggekagen?

Hvis du har lavet denne ægge kage opskrift, så må du meget gerne tagge os. Vi elsker at se jeres færdige resultater af vores opskrifter.



Må vi sende dig en mail med lækker mad ?
Så vil vi gerne sende dig nyhedsmail med de bedste madopskrifter helt gratis.

Vi spammer ikke! Læs vores [link]privatlivspolitik[/link] hvis du vil vide mere.

Sofus Madsen

Skriv en kommentar

Bedøm opskriften med antal stjerner