Cevapcici

Cevapcici – opskrift på lækre krydrede kroatisk frikadeller

Her får du min opskrift på en lækker delikatesse, som de der har været i Kroatien helt har sikkert stiftet bekendtskab med. Herhjemme er de kroatiske frikadeller også blevet mere populære, og det kan jeg virkelig godt forstå. De smager simpelthen så lækkert, og så passer de sammen med mange slags tilbehør.

I Kroatien er det typisk fladbrød man får cevapcici med, hvor de bliver serveret som en slags burger. Her ligger man cevapi på fladbrødet, og folder brødet over de hjemmelavede okseruller.

Når vi tilbereder okseruller, plejer vi at stege dem på en pande. Men du kan også sagtens grille dem, hvis de skal bruges til en grill aften. På en gril vil jeg lige spray dem let med olivenolie, og så ligge dem på risten.
Denne opskrift på cevapcici er til 4 mennesker.

Prøv også vores lækre opskrift på lækre hjemmelavede Forårsruller

cevapcici

Cevapcici

Sofus Madsen
Her får du min opskrift på en lækker delikatesse, som de der har været i Kroatien helt har sikkert stiftet bekendtskab med. Herhjemme er de kroatiske frikadeller også blevet mere populære, og det kan jeg virkelig godt forstå. De smager simpelthen så lækkert, og så passer de sammen med mange slags tilbehør.
5 fra 1 stemme
Forb. tid 5 minutter
Tilb. tid 10 minutter
0 minutter
Samlet tid 15 minutter
Ret aftensmad
Køkken kroatisk
Antal 4 Personer
Kalorier 330 kcal

Ingredienser
  

Cevapcici

Sådan gør du
 

Cevapcici

  • Kom alle ingredienserne i en skål, og rør dem godt sammen. Brug evt. en røremaskine.
    Stil farsen på køl i 1 time.
  • Rul farsen ud så de har en tykkelse på 2 cm, og 10 cm lange.
    Kom olivenolie på en pande, og steg rullerne ved høj varme.
    Okserullerne vendes med jævne mellemrum.
    Server straks de lækre cevapcici.
    Velbekomme.
    cevapcici

Noter

I Kroatien er det typisk fladbrød man får cevapcici med, hvor de bliver serveret som en slags burger. Her ligger man cevapi på fladbrødet, og folder brødet over de hjemmelavede okseruller.

Nutrition

Kalorier: 330kcalKulhydrater: 0.2gProtein: 21gFedt: 26gMættet fedt: 10gFlerumættet fedt: 2gEnkelumættet fedt: 12gKolesterol: 90mgNatrium: 70mgKalium: 364mgFiber: 0.03gSukker: 0.03gVitamin A: 55IUVitamin C: 2mgCalcium: 19mgIron: 1mg
Søgeord cevapcici, okseruller
Kunne du lide vores opskrift ? Skriv gerne en kommentar eller anmeldelse

Cevapi oprindelse

Cevapcici som de også bliver kaldt, er en baltisk variant af den tyrkiske kebab. I Bosnien laver man dem typisk med oksekød og lam, som bliver blandet sammen. I Kroatien laver man de kroatiske frikadeller med hakket kalve/svinekød, Som er den opskrift jeg her har lagt op.

Vidste du iøvrigt at cevapcici kan spores helt tilbage til 1500 tallet?

Må vi sende dig en mail med lækker mad ?
Så vil vi gerne sende dig nyhedsmail med de bedste madopskrifter helt gratis.

Vi spammer ikke! Læs vores [link]privatlivspolitik[/link] hvis du vil vide mere.

Sofus Madsen

Skriv en kommentar

Bedøm opskriften med antal stjerner