Grydestegt krikand

Madgryden.dk » Opskrifter » Hovedretter » Grydestegt krikand

Grydestegt krikand – opskrift på stegt krikand med bacon

I dag var jeg så heldig at få fat i krikænder, noget som jeg fik en gang imellem hjemme ved min mor og far. Krikænder er en virkelig lækker and, som er særdeles fedtfattig og smager virkelig lækkert. I smagen kan du ikke sammenligne dem med andre ænder, da dette er en mere velsmagende and. Dette er også en af grundene til, at tilberedt krikænder er en delikatesse rigtig mange steder. opskriften jeg har valgt at lave i dag er på grydestegt krikand, hvor anden bliver lækkert mør. Når anden er færdig, så brug endelig væden derfra til din vildtsovs. Det smager himmelsk.
Denne opskrift er til 4 personer.

Prøv også vores lækre opskrift på Benløse fugle – Lækker okseinderlår pakket ind i persille

krikand opskrift

Krikand grydestegt med bacon

Sofus Madsen
opskrift på stegt krikand med bacon
5 fra 1 stemme
Forb. tid 1 time
Tilb. tid 10 minutter
0 minutter
Samlet tid 1 time 10 minutter
Ret Hovedret
Køkken dansk
Antal 4 personer
Kalorier 669 kcal

Ingredienser
  

Grydestegt krikand

Sådan gør du
 

Grydestegt krikand

  • De renset og klargjorte krikænder krydres med, timian, salt og friskkværnet peber.
    Kom ca. 50 gram bacon ind i hver krikand. Kom 100 gram smør ned i en gryde, og brun krikænderne af.
    Når du har fået brunet krikænderne af, skal de ligge med brystet nedad.
    Hæld nu rødvin ned krikænderne til de er halv dækket af rødvin.
    Grydestegt krikand skal nu have ca. 1 time.
    Når timen er gået, undersøges det om ænderne er møre.
    Er de grydestegte krikænder møre er de færdige.
    Brug væden fra gryden til din vildtsovs.

Nutrition

Kalorier: 669kcalKulhydrater: 14gProtein: 85gFedt: 28gMættet fedt: 7gFlerumættet fedt: 9gEnkelumættet fedt: 7gKolesterol: 270mgNatrium: 1085mgKalium: 1013mgFiber: 5gSukker: 0.01gVitamin A: 195IUVitamin C: 23mgCalcium: 66mgIron: 16mg
Søgeord grydestegt krikand, krikand
Kunne du lide vores opskrift ? Skriv gerne en kommentar eller anmeldelse

Vildtsovs til grydestegt krikand

smelt 50 gram smør i en passende gryde, og kom 1 spsk hvedemel ned i gryden.
Rør det godt sammen så alle melklumper er væk, og kom 1 dl fløde ned til.
Bland det hele godt sammen. Si væden fra grydestegt krikand, og kom 3 dl af væden ned i gryden.
kom 3 tsk ribsgele i gryden, og rør det hele godt sammen.
Kog vildtsovsen op.
Hvis vildtsovsen er for tyk, kom da lidt mere væde eller mælk i.

Tilbehør til stegt krikand opskrift

Som tilbehør til dine stegt krikænder, kan man få kogte kartofler og en lækker hjemmelavet vildtsovs. Derudover kan man få syltede rødbeder

krikand opskrift
Må vi sende dig en mail med lækker mad ?
Så vil vi gerne sende dig nyhedsmail med de bedste madopskrifter helt gratis.

Vi spammer ikke! Læs vores [link]privatlivspolitik[/link] hvis du vil vide mere.

Sofus Madsen

Skriv en kommentar

Bedøm opskriften med antal stjerner