• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Madgryden.dk
  • Madgryden
  • Opskrifter
  • Om Madgryden.dk
  • Privatlivspolitik

Benløse fugle – Lækker okseinderlår pakket ind i persille

Af Sofus Madsen Skriv kommentar

  • Del på facebook
  • Syntes godt om
  • Twitter
  • Pinterest
  • Print
  • Elsker
Benløse fugle
Benløse fugle – Lækker okseinderlår pakket ind i persille

Benløse fugle med persille, er en helt klassisk ret som jeg elskede højt i min barndom.
Benløse fugle består af et stykke okseinderlår, som bliver rullet rundt om noget persille.
Det smager vildt godt, og børnene herhjemme elsker det virkelig også.
Server de benløse fugle med f.eks. kartoffelmos.

Server evt. de benløse fugle sammen med vores opskrift på hjemmelavet kartoffelmos

Benløse fugle

Benløse fugle – okseinderlår pakket ind i persille

Sofus Madsen
Lækker okseinderlår pakket ind i persille
5 fra 4 stemmer
Udskriv Pin Opskrift Del på facebook
Forb. tid 10 min
Tilb. tid 55 min
Samlet tid 55 min
Ret Hovedret
Køkken dansk
Antal 4 Personer
Kalorier 264 kcal
Hold skærmen tændt mens du laver mad

Ingredienser
  

  • 8 Skiver Okseinderlår (Ca. 100 gram pr. stk.)
  • 1 Bundt Frisk persille
  • 8 stk Kødnåle eller tandstikker
  • 5 dl Vand
  • 5 stk Gulerødder i tern
  • 1 stk Porrer snittet
  • 2 stk Oksebouillonterning

Sovs

  • 25 gram Smør
  • 2 spsk Hvedemel
  • 250 ml Piskefløde (38%)
  • Salt
  • Friskkværnet peber

Sådan gør du
 

Benløse fugle

  • Persillen vaskes godt og grundigt, og der laves 8 små bundter persille.
    Læg et af dine tynde skiver okseinderlår på et spækbræt, og kom den ene bundt persille ovenpå.
    Rul okseinderlåret rundt, så persillen ligger inde i midten af rullen.
    Sæt en kødnål fast, sådan at rullen ikke åbner sig.
    Gentag processen ved de resterende.

Benløse fugle brunes af

  • Sæt en pande med lidt smør, på kogepladen. Brun de benløse fugle af.
    Når de benløse fugle er færdige, kommer du 1 liter vand ned til de benløse fugle.
    Tilsæt gulerødder, porrer og oksebouillon og kog det op.
    Når det har kogt i ca. 2 minutter, sætter du temperaturen ned på middelvarme.
    Lad nu retten stå og simre i ca. 45 minutter.
    Tag de benløse fugle op af vandet, og hæld resten i panden igennem en sigte, Så du kun har væsken tilbage i en skål.

Sovsen

  • Kom smør på panden og lad det smelte. Tilsæt mel, og rør det rigtig godt rundt.
    Kom 1 dl af væsken ned i panden samt piskefløde, og rør det rundt.
    Hvis sovsen er for tyk, så brug blot noget mere af væsken i skålen indtil du har opnået den ønskede konsistens.
    Smag sovsen til med salt og friskkværnet peber.
    Kom de benløse fugle tilbage i sovsen, og lad det hele simre i 10 minutter.
    Velbekomme.

Næringsindhold

Kalorier: 264kcal (13%)Kulhydrater: 2g (1%)Protein: 2g (4%)Fedt: 28g (43%)Mættet fedt: 18g (113%)Flerumættet fedt: 1gEnkelumættet fedt: 7gTransfedt: 0.2gKolesterol: 85mg (28%)Natrium: 68mg (3%)Kalium: 76mg (2%)Fiber: 0.1gSukker: 2g (2%)Vitamin A: 1314IU (26%)Vitamin C: 1mg (1%)Calcium: 48mg (5%)Iron: 0.1mg (1%)
Søgeord Benløse fugle
Madgryden.dk
Madgryden.dk
Må vi sende dig en mail med lækker mad ?
Så vil vi gerne sende dig nyhedsmail med de bedste madopskrifter helt gratis.

Vi spammer ikke! Læs vores [link]privatlivspolitik[/link] hvis du vil vide mere.

Tjek din indbakke eller spam mappe for at bekræfte din tilmelding.

  • Del på facebook
  • Syntes godt om
  • Twitter
  • Pinterest
  • Print
  • Elsker

Skrevet i: Hovedretter Tags: benløse fugle

Startsite.dk – Nyhedsoverblik, links og meget mere.

Previous Post: « Grønlangkål
Next Post: kogetid æg – Den komplette guide i blødkogt, smilende og hårdkogt æg »

Læserinteraktioner

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bedøm opskriften med antal stjerner




Primær Sidebar

Følg os

Følg os på Facebook

Footer

Rettigheder

Kopiering fra Madgryden.dk må kun finde sted af uddannelsesinstitutioner, offentlige og private virksomheder, som har lavet en aftale med Copydan. Du må meget gerne linke til madgrydens indhold.

Copyright © 2023 Madgryden.dk