
Fyldte kartofler - Lækre bagte kartofler med fyld
Fyldte kartofler er simpelthen så lækre, og så er bagte kartofler med fyld tilmed utrolig nemme at lave.
Faktisk så har jeg aldrig hørt om bagekartofler med fyld. Indtil min søn kom hjem og fortalte, at de havde prøvet at lave det i skolen. Han fortalte en del om det, men var også skuffet over at de desværre ikke nåede at blive færdig med dem. Derfor besluttede vi os for at det skulle blive vores fredagsmenu, hvor de skulle være tilbehør til en god bøf. Men når man har sagt bøf herhjemme, så slipper vi heller ikke udenom vores hjemmelavede Whiskysauce - den kan virkelig anbefales det er guf.
Ønsker du ikke sovs til, kan en fyldt bagt kartoffel snildt spises uden sovs. De sprødt stegte bacontern og persille som er i fyldet, gør at de smager virkelig lækkert med og uden sovs. Men jeg har bare et eller andet med sovs, det skal jeg helst have til en god bøf.
Denne opskrift på fyldte kartofler er til 4 personer.
Prøv også vores lækre opskrift på Baguette, som passer perfekt til fyldte bagekartofler.

Fyldte kartofler - Bagte kartofler med fyld
Ingredienser
Fyldte kartofler
- 4 stk Bagekartofler
- Smagsneutral olie
- 20 gram Smør
- Salt
- Friskkværnet peber
Fyld til fyldte kartofler
- 125 gram Bacon i tern
- 1 bd Persille ( Fint hakket)
Sådan gør du
Bagte kartofler med fyld
- Tænd ovnen på 200 grader almindelig ovn. Kartoflerne skylles, og læg dem på en bageplade med bagepapir.Bag kartoflerne i ca. 1 time, til de er møre.Stik evt. med kødnål for at sikre dig, at de er færdige.Når kartoflerne er færdige, skæres toppen af kartoflen.Skrab forsigtigt indholdet ud af kartoflerne, der må meget gerne være 0,5 cm tilbage på kartoflen hele vejen rundt.Du skal bruge udhulede kartoflerne senere.Kom det du skraber ud over i en skål.Kom 20 gram smør , salt og friskkværnet peber ned i skålen. Pisk det hele til kartoffelmos.
Steg bacon sprødt
- Kom bacontern på en kold pande, og tænd kogepladen på middelvarme. Steg baconternene i ca. 4 minutter. bacon er færdig når de ternene er gyldte og sprøde. kom et stykke køkkenrulle ovenpå en tallerken, og læg baconternene ovenpå køkkenrullen.
Fyldte kartofler
- Kom de stegte bacontern og persille ned i skålen med kartoffelmos, og rør det hele forsigtig rundt.kom fyldet tilbage i kartoflerne.Da jeg kom fyldet tilbage, brugte jeg en sprøjtepose.Bag nu kartoflerne videre i 10 minutter, ved 200 grader i almindelig ovn.Server straks de bagte kartofler med fyld
Tips til opskrift
Det er bare vigtigt at de er møre, når du skal lave fyldte kartofler. Da det ellers gdt kan gie problemer, når de skal udhules.
Skriv et svar