• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
Madgryden.dk
  • Forside
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Om os
menu icon
go to homepage
  • Forside
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Om os
search icon
Homepage link
  • Forside
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Om os
×
Forside » Opskrifter » Sovs og sauce » Whiskysauce – Den perfekte sovs til en god bøf

Whiskysauce – Den perfekte sovs til en god bøf

Af Sofus Madsen Skriv kommentar

whiskysauce

Oversigt

Toggle
  • Whiskysauce - Opskrift på en lækker, smagfuld og cremet whiskysovs, som kun tager 15 minutter at tilberede.
  • Whiskysauce
  • Opbevaring og genopvarmning af whiskysauce
  • Kan whiskysovs laves dagen før?

Whiskysauce - Opskrift på en lækker, smagfuld og cremet whiskysovs, som kun tager 15 minutter at tilberede.

Her får du vores absolutte favorit, når det gælder sauce til en god bøf: en lækker og cremet whiskysauce. Der skal selvfølgelig en smagfuld whiskysovs til, når bøffen er stegt til perfektion.

Vi har lavet en opskrift på whiskysovs, som vi selv synes smager helt himmelsk – og det bedste af det hele er, at den er utrolig nem at lave.

Vi har tidligere prøvet mange opskrifter på whiskysauce, hvor man skulle bruge specielle ingredienser eller koge en hel lage for at få den rette smag. Derfor tænkte vi: Det må kunne gøres både nemmere og bedre!

Resultatet er denne velsmagende og cremede hjemmelavede whiskysauce, som vi håber, du vil synes lige så godt om, som vi gør. Den passer perfekt som sovs til oksekød, især en saftig bøf eller en god steak.

Når det kommer til whisky, behøver du ikke finde noget specielt. I vores version brugte vi en skotsk whisky, men du kan sagtens bruge den whisky, du allerede har stående derhjemme.

Denne nemme opskrift på whiskysovs er beregnet til cirka 4 personer.

whiskysauce

Whiskysauce

Sofus Madsen
Nem opskrift på whiskysauce – perfekt som sovs til bøf. Lav din egen hjemmelavede whiskysovs med få ingredienser på under 15 minutter.
5 fra 5 stemmer
Udskriv Pin opskrift
Forb. tid 5 minutter min
Tilb. tid 10 minutter min
0 minutter min
Samlet tid 14 minutter min
Ret Hovedret
Køkken dansk
Antal 4 Personer
Kalorier 411 kcal

Ingredienser
  

Whiskysauce

  • 100 gram Smør
  • 70 gram Tomatpure
  • 1 tsk Sukker
  • 2 tsk Rosmarin (Tørret)
  • 1 tsk Salt
  • Peber
  • 3 spsk Whisky
  • 250 ml Piskefløde (38%)

sådan gør du
 

Whiskysauce

  • Kom smør og tomatpure ned i en gryden, og tænd kogepladen på middelvarme.
    Imens smørret smelter, røres der godt rundt.
  • Når smørret er smeltet, kommer du sukker, rosmarin, Salt og friskkværnet peber i.
    Det skal nu have lov til at koge op imens du røre rundt i gryden.
  • Whisky og piskefløde hældes ved, og det hele skal lige have lov til at koge op imens du røre rundt i blandingen
  • Din whiskysauce er nu klar til servering.
    Velbekomme.
    whiskysauce

Tips til opskrift

En lækker, hjemmelavet whiskysovs, der passer perfekt til mange slags kød. Brug fx denne cremede whiskysauce til oksekød, svinekød eller et stykke saftigt kyllingebryst. Den runde og fyldige smag gør den til en favorit blandt både gæster og hverdagsretter.

Ernæringsindhold

Kalorier: 411kcalKulhydrater: 5gProtein: 3gFedt: 43gMættet fedt: 27gFlerumættet fedt: 2gEnkelumættet fedt: 11gTransfedt: 1gKolesterol: 125mgNatrium: 413mgKalium: 247mgFiber: 1gSukker: 4gVitamin A: 1830IUVitamin C: 4mgCalcium: 55mgIron: 1mg
Søgeord whiskeysauce, whiskysauce
Kunne du lide vores opskrift ? Skriv gerne en kommentar eller anmeldelse

Opbevaring og genopvarmning af whiskysauce

Når du er færdig med at spise, bør whiskysovsen straks sættes på køl. I køleskabet kan whiskysauce holde sig i op til 2 dage, hvis den opbevares i en lufttæt beholder.

Har du lavet mere, end du kan nå at spise, kan sovsen nemt fryses ned. I fryseren kan whiskysovs holde sig i op til 3 måneder.

Når du skal genopvarme whiskysauce, bør du varme den stille og roligt op ved middelvarme på en kogeplade. Undgå at koge den, da det kan ændre smagen og konsistensen.

Kan whiskysovs laves dagen før?

Ja, du kan sagtens lave din whiskysauce klar dagen før. Når du er færdig med at tilberede sovsen, skal den straks sættes i køleskabet i en lufttæt beholder.

På dagen, hvor den skal bruges, tager du blot sovsen ud af køleskabet og varmer den forsigtigt op ved middelvarme på en kogeplade. På den måde bevarer du både smag og konsistens i din sovs med whisky.

Prøv nogle af vores andre lækre opskrifter:
Pommes frites - Sådan tilbereder du de perfekte fritter
Pommes Anna - kartofler bagt i lag med smør
Fyldte kartofler - Lækre bagte kartofler med fyld
Roastbeef - komplette guide med stegetid og kernetemperatur
Kartofler kogetid - Sådan opnår du perfekt kogte kartofler

Må vi sende dig en mail med lækker mad ?
Så vil vi gerne sende dig nyhedsmail med de bedste madopskrifter helt gratis.

Vi spammer ikke! Læs vores [link]privatlivspolitik[/link] hvis du vil vide mere.

Tjek din indbakke eller spam mappe for at bekræfte din tilmelding.

Flere opskrifter i samme kategori

  • champignonsovs
    Champignonsovs - Opskrift på en nem og lækker cremet sovs
  • vildtsovs opskrift
    Vildtsauce - Nem opskrift med ribsgele
  • Karrysovs
    Karrysovs - Opskrift på den bedste karrysauce

Læserinteraktioner

5 from 5 votes (5 ratings without comment)

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bedøm opskriften med antal stjerner




Primær Sidebar

Footer

Rettigheder

Kopiering fra Madgryden.dk må kun finde sted af uddannelsesinstitutioner, offentlige og private virksomheder, som har lavet en aftale med Copydan Tekst og Node. Du må meget gerne linke til madgrydens indhold.

Copyright © 2025 Madgryden.dk

Bedøm denne opskrift

Your vote:




Fortæl os, hvad du syntes om denne opskrift:

Dette fungerede præcis som skrevet, tak!
Min familie elskede dette!
Tak fordi du deler denne opskrift

Eller skriv med dine egne ord:

A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.