Whiskysauce

Madgryden.dk » Opskrifter » sovs » Whiskysauce
whiskysauce
Whiskysauce – Opskrift på nem whiskysovs på 15 minutter

Whiskysauce – Opskrift på nem whiskysovs på 15 minutter

Whisky sauce – Her får du vores absolutte favorit sauce, når vi snakker om en god bøf. Så skal der selvfølgelig laves en lækker whiskeysauce til.
Nu har vi fået lavet en whisky sovs, som vi faktisk syntes smager himmelsk.
Den er utrolig nem at lave.

Vi har set mange opskrifter på whiskysaucer, hvor man skal bruge specielle ingredienser.
Andre hvor man skal lave en hel lage for at få en ordentlig whiskeysauce.
Derfor blev vi enige om at det må simpelthen kunne gøres nemmere og bedre.
Det har vi fået denne velsmagende og cremede whiskysauce ud af.
Vi håber i vil syntes om den ligeså meget som os.

Den whisky du skal bruge behøves ikke at være nogen speciel whisky. I vores der brugte vi en skotsk whisky, men du kan bruge en hvilken som helst whisky til denne sauce.
Denne opskrift på whiskysauce er til 4 personer.

Prøv også vores lækre opskrift på lækre hjemmelavet Pommes frites

whiskysauce

Whiskysauce

Sofus Madsen
Opskrift på skøn whiskeysauce på 15 minutter
5 fra 4 stemmer
Forb. tid 5 minutter
Tilb. tid 10 minutter
0 minutter
Samlet tid 14 minutter
Ret Hovedret
Køkken dansk
Antal 4 Personer
Kalorier 411 kcal

Ingredienser
  

Whiskysauce

Sådan gør du
 

Whiskysauce

  • Kom smør og tomatpure ned i en gryden, og tænd kogepladen på middelvarme.
    Imens smørret smelter, røres der godt rundt.
    Når smørret er smeltet, kommer du sukker, rosmarin, Salt og friskkværnet peber i.
    Det skal nu have lov til at koge op imens du røre rundt i gryden.
    Whisky og piskefløde hældes ved, og det hele skal lige have lov til at koge op imens du røre rundt i blandingen.
    Din whiskysauce er nu klar til servering.
    Velbekomme.
    whiskysauce

Noter

Lækker hjemmelavet whiskysovs som passer perfekt til mange slags kød. Brug f.eks. whiskysauce til oksekød, svinekød eller et stykke lækkert kylling.  Til denne sauce behøves du ikke bruge en af de dyre whiskey, men blot en god allround whisky. 

Nutrition

Kalorier: 411kcalKulhydrater: 5gProtein: 3gFedt: 43gMættet fedt: 27gFlerumættet fedt: 2gEnkelumættet fedt: 11gTransfedt: 1gKolesterol: 125mgNatrium: 413mgKalium: 247mgFiber: 1gSukker: 4gVitamin A: 1830IUVitamin C: 4mgCalcium: 55mgIron: 1mg
Søgeord whiskeysauce, whiskysauce
Kunne du lide vores opskrift ? Skriv gerne en kommentar eller anmeldelse

Holdbarhed på whiskysauce

Med det samme du er færdig med at spise, skal den straks på køl. I køleskabet kan whiskey sovs holde sig 2 dage, i en lufttæt beholder. Har du lavet mere end du kan nå at spise, kan du sagtens fryse det ned. I fryseren kan det holde sig i 3 måneder. Når whiskey sauce skal varmes op igen, skal den varmes stille op ved middelvarme på en kogeplade.

Kan jeg lave whiskysovs klar dagen før ?

Ja du kan sagtens lave din sauce med whisky klar dagen før. Når du er færdig med at lave sovsen, kommes din whiskysauce straks ind i køleskabet. Når du skal bruge den på dagen, tages den ud, og varmes op ved middelvarme.

Må vi sende dig en mail med lækker mad ?
Så vil vi gerne sende dig nyhedsmail med de bedste madopskrifter helt gratis.

Vi spammer ikke! Læs vores [link]privatlivspolitik[/link] hvis du vil vide mere.

Sofus Madsen

Skriv en kommentar

Bedøm opskriften med antal stjerner