
Whiskysauce - Opskrift på en lækker, smagfuld og cremet whiskysovs, som kun tager 15 minutter at tilberede.
Her får du vores absolutte favorit, når det gælder sauce til en god bøf: en lækker og cremet whiskysauce. Der skal selvfølgelig en smagfuld whiskysovs til, når bøffen er stegt til perfektion.
Vi har lavet en opskrift på whiskysovs, som vi selv synes smager helt himmelsk – og det bedste af det hele er, at den er utrolig nem at lave.
Vi har tidligere prøvet mange opskrifter på whiskysauce, hvor man skulle bruge specielle ingredienser eller koge en hel lage for at få den rette smag. Derfor tænkte vi: Det må kunne gøres både nemmere og bedre!
Resultatet er denne velsmagende og cremede hjemmelavede whiskysauce, som vi håber, du vil synes lige så godt om, som vi gør. Den passer perfekt som sovs til oksekød, især en saftig bøf eller en god steak.
Når det kommer til whisky, behøver du ikke finde noget specielt. I vores version brugte vi en skotsk whisky, men du kan sagtens bruge den whisky, du allerede har stående derhjemme.
Denne nemme opskrift på whiskysovs er beregnet til cirka 4 personer.
Whiskysauce
Ingredienser
Whiskysauce
- 100 gram Smør
- 70 gram Tomatpure
- 1 tsk Sukker
- 2 tsk Rosmarin (Tørret)
- 1 tsk Salt
- Peber
- 3 spsk Whisky
- 250 ml Piskefløde (38%)
sådan gør du
Whiskysauce
- Kom smør og tomatpure ned i en gryden, og tænd kogepladen på middelvarme.Imens smørret smelter, røres der godt rundt.
- Når smørret er smeltet, kommer du sukker, rosmarin, Salt og friskkværnet peber i.Det skal nu have lov til at koge op imens du røre rundt i gryden.
- Whisky og piskefløde hældes ved, og det hele skal lige have lov til at koge op imens du røre rundt i blandingen
- Din whiskysauce er nu klar til servering.Velbekomme.
Tips til opskrift
Ernæringsindhold
Opbevaring og genopvarmning af whiskysauce
Når du er færdig med at spise, bør whiskysovsen straks sættes på køl. I køleskabet kan whiskysauce holde sig i op til 2 dage, hvis den opbevares i en lufttæt beholder.
Har du lavet mere, end du kan nå at spise, kan sovsen nemt fryses ned. I fryseren kan whiskysovs holde sig i op til 3 måneder.
Når du skal genopvarme whiskysauce, bør du varme den stille og roligt op ved middelvarme på en kogeplade. Undgå at koge den, da det kan ændre smagen og konsistensen.
Kan whiskysovs laves dagen før?
Ja, du kan sagtens lave din whiskysauce klar dagen før. Når du er færdig med at tilberede sovsen, skal den straks sættes i køleskabet i en lufttæt beholder.
På dagen, hvor den skal bruges, tager du blot sovsen ud af køleskabet og varmer den forsigtigt op ved middelvarme på en kogeplade. På den måde bevarer du både smag og konsistens i din sovs med whisky.
Prøv nogle af vores andre lækre opskrifter:
Pommes frites - Sådan tilbereder du de perfekte fritter
Pommes Anna - kartofler bagt i lag med smør
Fyldte kartofler - Lækre bagte kartofler med fyld
Roastbeef - komplette guide med stegetid og kernetemperatur
Kartofler kogetid - Sådan opnår du perfekt kogte kartofler
Skriv et svar