Vildtsauce
Vildtsauce – Nem opskrift med ribsgele
Her får du min bedste opskrift på en lækker vildtsauce, som bliver lavet af væden fra vildtet. Laver du en forloren hare hvor der ikke så meget væde ved, kan du sagtens bruge vildtbouillon.
Vildtbouillon kan du købe i alle supermarkeder, og er et rigtig godt alternativ i din vildtsovs. vildtbouillon er også rigtig godt at bruge, hvis du ikke syntes at du kan få smagen kraftig nok. denne opskrift på vildtsauce er til 4 personer.
Prøv også vores opskrift på Grydestegt fasan
Vildtsauce – Nem opskrift med ribsgele
Ingredienser
Sådan gør du
Vildtsauce
- Smelt smør i en passende gryde, og kom 1 spsk hvedemel i gryden.Pisk det godt sammen, så alle melklumper er væk.kom 1 dl fløde ned i gryden, og pisk det godt sammen.Si væden fra det vildt du har lavet, og kom 3 dl ned i gryden. Har du ikke lavet noget vildt, kan du i stedet bruge 3 dl vildtbouillon.Kom 3 tsk ribsgele i gryden, og pisk det hele godt sammen.Kog din vildtsauce op.Hvis du syntes vildtsaucen er for tyk, kan du komme lidt mere væde eller mælk i.Smag til med salt og peber.Velbekom.
Noter
Nutrition
Holdbarhed på denne vildtsauce opskrift
På køl kan denne vildtsovs holde sig i 3 dage. Så hvis du ønsker at forberede saucen dagen før, kan du sagtens gøre dette. Hvis den skal opbevares over 3 dage, skal den fyres ned. hvis den bliver frosset ned, kan vildtsauce holde sig i 3 mdr.
Sauce eller sovs ?
En sauce er et fransk ord for sovs, så spørgsmålet er tit, hvad er forskellen egentlig? Flere kokke har den mening, at der kun findes 2 typer sovs. Brun sovs og persillesovs. Personligt kalde jeg det sovs, når det pakker kartoflen ind. Sauce er når det tyndt og lider af kartoflen.