Vildtsauce

vildtsauce opskrift

Vildtsauce – Nem opskrift med ribsgele

Her får du min bedste opskrift på en lækker vildtsauce, som bliver lavet af væden fra vildtet. Laver du en forloren hare hvor der ikke så meget væde ved, kan du sagtens bruge vildtbouillon.

Vildtbouillon kan du købe i alle supermarkeder, og er et rigtig godt alternativ i din vildtsovs. vildtbouillon er også rigtig godt at bruge, hvis du ikke syntes at du kan få smagen kraftig nok. denne opskrift på vildtsauce er til 4 personer.

Prøv også vores opskrift på Grydestegt fasan

vildtsauce opskrift

Vildtsauce – Nem opskrift med ribsgele

Sofus Madsen
Nem opskrift med ribsgele
5 fra 1 stemme
Forb. tid 5 minutter
Tilb. tid 10 minutter
0 minutter
Samlet tid 15 minutter
Ret Tilbehør
Køkken dansk
Antal 4 Personer
Kalorier 181 kcal

Ingredienser
  

Vildtsauce

  • 50 gram Smør
  • 1 spsk Hvedemel
  • 1 dl Piskefløde (38%) eller madlavningsfløde
  • 3 dl Væde fra vildt
  • 3 tsk Ribsgele

Sådan gør du
 

Vildtsauce

  • Smelt smør i en passende gryde, og kom 1 spsk hvedemel i gryden.
    Pisk det godt sammen, så alle melklumper er væk.
    kom 1 dl fløde ned i gryden, og pisk det godt sammen.
    Si væden fra det vildt du har lavet, og kom 3 dl ned i gryden.
    Har du ikke lavet noget vildt, kan du i stedet bruge 3 dl vildtbouillon.
    Kom 3 tsk ribsgele i gryden, og pisk det hele godt sammen.
    Kog din vildtsauce op.
    Hvis du syntes vildtsaucen er for tyk, kan du komme lidt mere væde eller mælk i.
    Smag til med salt og peber.
    Velbekom.
    vildtsauce opskrift

Noter

På køl kan denne vildtsovs holde sig i 3 dage. Så hvis du ønsker at forberede saucen dagen før, kan du sagtens gøre dette. Hvis den skal opbevares over 3 dage, skal den fyres ned. hvis den bliver frosset ned, kan vildtsauce holde sig i 3 mdr.

Nutrition

Kalorier: 181kcalKulhydrater: 1gProtein: 2gFedt: 19gMættet fedt: 12gFlerumættet fedt: 1gEnkelumættet fedt: 5gTransfedt: 0.4gKolesterol: 55mgNatrium: 366mgKalium: 70mgFiber: 0.04gSukker: 1gVitamin A: 680IUVitamin C: 0.5mgCalcium: 24mgIron: 0.2mg
Søgeord vildtsauce, vildtsovs
Kunne du lide vores opskrift ? Skriv gerne en kommentar eller anmeldelse

Holdbarhed på denne vildtsauce opskrift

På køl kan denne vildtsovs holde sig i 3 dage. Så hvis du ønsker at forberede saucen dagen før, kan du sagtens gøre dette. Hvis den skal opbevares over 3 dage, skal den fyres ned. hvis den bliver frosset ned, kan vildtsauce holde sig i 3 mdr.

Sauce eller sovs ?

En sauce er et fransk ord for sovs, så spørgsmålet er tit, hvad er forskellen egentlig? Flere kokke har den mening, at der kun findes 2 typer sovs. Brun sovs og persillesovs. Personligt kalde jeg det sovs, når det pakker kartoflen ind. Sauce er når det tyndt og lider af kartoflen.

vildtsauce opskrift
Må vi sende dig en mail med lækker mad ?
Så vil vi gerne sende dig nyhedsmail med de bedste madopskrifter helt gratis.

Vi spammer ikke! Læs vores [link]privatlivspolitik[/link] hvis du vil vide mere.

Sofus Madsen

Skriv en kommentar

Bedøm opskriften med antal stjerner