Forloren hare

Madgryden.dk » Opskrifter » Hovedretter » Forloren hare
forloren hare
Forloren hare i ovn – Opskrift med bacon og vildtsovs

Forloren hare – Opskrift med bacon og vildtsovs

Forloren hare opskrift er en de helt store klassiker indenfor danske retter.
Jeg elsker simpelthen de gode gamle retter, og specielt når der bliver lavet en fantastisk sovs dertil. Når man snakker om gamle retter, så er det sjældent at man taler om saucer. Denne ret skal have en fantastisk vildtsovs, er egentlig bare en almindelig brunsovs med ribsgele. Men lige netop ribsgele i en sovs, gør bare noget helt fantastisk. Denne opskrift er den helt traditionelle en af slagsen. Den indeholder en farsbrød, der bliver svøbt i bacon, det er virkelig lækkert. Opskriften er bestemt ikke svært at lave, så det er noget alle sagtens kan være med på.
Denne for loren hare opskrift er til ca. 6 personer.

Prøv også vores fantastiske opskrift på Flæskesteg, med de sprødeste svær.

forloren hare

Forloren hare

Sofus Madsen
Med bacon og vildtsovs
5 fra 1 stemme
Forb. tid 5 minutter
Tilb. tid 1 time 15 minutter
0 minutter
Samlet tid 1 time 15 minutter
Ret Hovedret
Køkken dansk
Antal 6 Personer
Kalorier 750 kcal

Ingredienser
  

Forloren hare

Bouillon vand

Vildtsovs

Sådan gør du
 

Forloren hare

  • Kom svinekød, oksekød, rasp, æg, ribsgele og løg i en skål, og rør det godt rundt.
    Form det til et farsbrød, i et lille ovnfast fad.
    Del baconskiverne på midten, Læg dem tæt på farsbrødet.
    Brun det ved 250 Grader i 15 minutter, midt i ovnen.

Bouillon vand

  • Bland bouillon, Vand, fløde godt sammen i en skål.
    Kom blandingen ned omkring farsbrødet og bag det videre på 180 grader i ca. 1 time.

vildtsovs

  • Hæld bouillon vandet fra farsbrødet igennem en si, tilsæt ribsgele og bring det i kog i en gryde.
    Tag gryden af varmen og rør meljævner i.
    Kog saucen ved svag varme og under omrøring i ca. 1 min.
    Tilsæt kulør og smag til med salt og peber.
    Velbekom 
    forloren hare

Nutrition

Kalorier: 750kcalKulhydrater: 5gProtein: 34gFedt: 65gMættet fedt: 24gFlerumættet fedt: 7gEnkelumættet fedt: 27gTransfedt: 1gKolesterol: 173mgNatrium: 988mgKalium: 599mgFiber: 2gSukker: 2gVitamin A: 341IUVitamin C: 10mgCalcium: 50mgIron: 3mg
Søgeord forloren hare, forloren hare med bacon
Kunne du lide vores opskrift ? Skriv gerne en kommentar eller anmeldelse

Tips til forloren hare i ovn

Til din hare opskrift kan du servere kogle hvide kartofler, gulerødder og agurkesalat.

Kan du ikke lide svinekød, kan du sagtens bruge rent oksekød i stedet for. I stedet for bacon fra svin, så svøb din hare ind i kalkun bacon. Det smager virkelig også lækkert.

Hvorfor hedder retten forloren hare??
Denne klassiske ret stammer helt tilbage fra 1900 tallet, hvor den betegnes som en af mange snyderetter.
Det var også deromkring man opfandt mange andre forloren retter på dette tidspunkt.
Dette gjorde man da nogle retter var særdeles dyre, og var kun for rige mennesker.
Så opfandt man de såkaldte snyderetter, så de fattige ikke helt blev snydt.
Grunden til at denne forloren hare med bacon hedder dette, er fordi at man i gamle dage prøvede så vidt muligt at få farsen formet sådan at det lignede en rigtig hare.



Må vi sende dig en mail med lækker mad ?
Så vil vi gerne sende dig nyhedsmail med de bedste madopskrifter helt gratis.

Vi spammer ikke! Læs vores [link]privatlivspolitik[/link] hvis du vil vide mere.

Sofus Madsen

Skriv en kommentar

Bedøm opskriften med antal stjerner