• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Madgryden.dk
  • Madgryden
  • Opskrifter
  • Om Madgryden.dk
  • Privatlivspolitik

Forloren hare

Af Sofus Madsen Skriv kommentar

  • Del på facebook
  • Syntes godt om
  • Twitter
  • Pinterest
  • Print
  • Elsker
Madgryden.dk » Opskrifter » Hovedretter » Forloren hare
forloren hare
Forloren hare i ovn – Opskrift med bacon og vildtsovs

Forloren hare – Opskrift med bacon og vildtsovs

Forloren hare opskrift er en de helt store klassiker indenfor danske retter.
Jeg elsker simpelthen de gode gamle retter, og specielt når der bliver lavet en fantastisk sovs dertil. Når man snakker om gamle retter, så er det sjældent at man taler om saucer. Denne ret skal have en fantastisk vildtsovs, er egentlig bare en almindelig brunsovs med ribsgele. Men lige netop ribsgele i en sovs, gør bare noget helt fantastisk. Denne opskrift er den helt traditionelle en af slagsen. Den indeholder en farsbrød, der bliver svøbt i bacon, det er virkelig lækkert. Opskriften er bestemt ikke svært at lave, så det er noget alle sagtens kan være med på.
Denne for loren hare opskrift er til ca. 6 personer.

Prøv også vores fantastiske opskrift på Flæskesteg, med de sprødeste svær.

forloren hare

Forloren hare

Sofus Madsen
Med bacon og vildtsovs
5 fra 1 stemme
Udskriv Pin Opskrift Del på facebook
Forb. tid 5 min
Tilb. tid 1 t 15 min
0 min
Samlet tid 1 t 15 min
Ret Hovedret
Køkken dansk
Antal 6 Personer
Kalorier 750 kcal
Hold skærmen tændt mens du laver mad

Ingredienser
  

Forloren hare

  • 500 gram Hakket svinekød
  • 500 gram Hakket oksekød
  • 300 gram Bacon i skiver
  • 2 dl Rasp
  • 4 stk Æg
  • 2 stk Fint hakket løg
  • 1 tsk Ribsgele
  • Salt
  • Peber

Bouillon vand

  • 2 stk Grøntsagsbouillonterning
  • 1 liter Vand
  • 1 dl Piskefløde

Vildtsovs

  • Meljævning
  • 1 spsk Ribsgele
  • Salt
  • Peber
  • Madkulør

Sådan gør du
 

Forloren hare

  • Kom svinekød, oksekød, rasp, æg, ribsgele og løg i en skål, og rør det godt rundt.
    Form det til et farsbrød, i et lille ovnfast fad.
    Del baconskiverne på midten, Læg dem tæt på farsbrødet.
    Brun det ved 250 Grader i 15 minutter, midt i ovnen.

Bouillon vand

  • Bland bouillon, Vand, fløde godt sammen i en skål.
    Kom blandingen ned omkring farsbrødet og bag det videre på 180 grader i ca. 1 time.

vildtsovs

  • Hæld bouillon vandet fra farsbrødet igennem en si, tilsæt ribsgele og bring det i kog i en gryde.
    Tag gryden af varmen og rør meljævner i.
    Kog saucen ved svag varme og under omrøring i ca. 1 min.
    Tilsæt kulør og smag til med salt og peber.
    Velbekom 
    forloren hare

Næringsindhold

Kalorier: 750kcal (38%)Kulhydrater: 5g (2%)Protein: 34g (68%)Fedt: 65g (100%)Mættet fedt: 24g (150%)Flerumættet fedt: 7gEnkelumættet fedt: 27gTransfedt: 1gKolesterol: 173mg (58%)Natrium: 988mg (43%)Kalium: 599mg (17%)Fiber: 2g (8%)Sukker: 2g (2%)Vitamin A: 341IU (7%)Vitamin C: 10mg (12%)Calcium: 50mg (5%)Iron: 3mg (17%)
Søgeord forloren hare, forloren hare med bacon
  • Mornaysauce
  • Mørbradgryde med bacon og pølser
  • Brunede kartofler
  • Mørbrad a la creme
  • Broccolisalat

Tips til forloren hare i ovn

Til din hare opskrift kan du servere kogle hvide kartofler, gulerødder og agurkesalat.

Kan du ikke lide svinekød, kan du sagtens bruge rent oksekød i stedet for. I stedet for bacon fra svin, så svøb din hare ind i kalkun bacon. Det smager virkelig også lækkert.

Hvorfor hedder retten forloren hare??
Denne klassiske ret stammer helt tilbage fra 1900 tallet, hvor den betegnes som en af mange snyderetter.
Det var også deromkring man opfandt mange andre forloren retter på dette tidspunkt.
Dette gjorde man da nogle retter var særdeles dyre, og var kun for rige mennesker.
Så opfandt man de såkaldte snyderetter, så de fattige ikke helt blev snydt.
Grunden til at denne forloren hare med bacon hedder dette, er fordi at man i gamle dage prøvede så vidt muligt at få farsen formet sådan at det lignede en rigtig hare.



Madgryden.dk
Madgryden.dk
Må vi sende dig en mail med lækker mad ?
Så vil vi gerne sende dig nyhedsmail med de bedste madopskrifter helt gratis.

Vi spammer ikke! Læs vores [link]privatlivspolitik[/link] hvis du vil vide mere.

Tjek din indbakke eller spam mappe for at bekræfte din tilmelding.

  • Del på facebook
  • Syntes godt om
  • Twitter
  • Pinterest
  • Print
  • Elsker

Skrevet i: Hovedretter Tags: farsbrød i ovn, farsbrød med bacon, forloren, forloren hare, forloren hare med oksekød og svinekød, forloren hare sovs, forloren hare svinekød, forloren hare tilbehør, gammeldags forloren hare, opskrift forloren hare med rasp, opskrift på forloren hare, vildsauce, vildt sovs

Startsite.dk – Nyhedsoverblik, links og meget mere.

Previous Post: « Citronmåne
Next Post: Jordbærroulade med creme »

Læserinteraktioner

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bedøm opskriften med antal stjerner




Primær Sidebar

Følg os

Følg os på Facebook

Footer

Rettigheder

Kopiering fra Madgryden.dk må kun finde sted af uddannelsesinstitutioner, offentlige og private virksomheder, som har lavet en aftale med Copydan. Du må meget gerne linke til madgrydens indhold.

Copyright © 2023 Madgryden.dk