• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
Madgryden.dk
  • Forside
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Om os
menu icon
go to homepage
  • Forside
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Om os
search icon
Homepage link
  • Forside
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Om os
×
Forside » Opskrifter » Aftensmad » Forloren hare med bacon – Opskrift på mormors klassiske farsbrød

Forloren hare med bacon – Opskrift på mormors klassiske farsbrød

Af Sofus Madsen Skriv kommentar

forloren hare

Oversigt

Toggle
  • Forloren hare med bacon – Opskrift på mormors klassiske farsbrød. Saucen bliver tilberedt med ribsgele og fløde.
  • Forloren hare
  • Tilbehør til forloren hare
  • Brug andet end svinekød til opskriften
  • Hvorfor hedder det forloren hare ??

Forloren hare med bacon – Opskrift på mormors klassiske farsbrød. Saucen bliver tilberedt med ribsgele og fløde.

Forloren hare opskrift er en de helt store klassiker indenfor danske retter.
Jeg elsker simpelthen de gode gamle retter, og specielt når der bliver lavet en fantastisk sovs dertil. Når man snakker om gamle retter, så er det sjældent at man taler om saucer.

Denne ret skal have en fantastisk vildtsovs, er egentlig bare en almindelig brunsovs med ribsgele. Men lige netop ribsgele i en sovs, gør bare noget helt fantastisk.

Denne opskrift er den helt traditionelle en af slagsen. Den indeholder en farsbrød, der bliver svøbt i bacon, det er virkelig lækkert. Opskriften er bestemt ikke svært at lave, så det er noget alle sagtens kan være med på.
Denne for loren hare opskrift er til ca. 6 personer.

forloren hare

Forloren hare

Sofus Madsen
Forloren hare med bacon – Opskrift på mormors klassiske farsbrød. Saucen bliver tilberedt med ribsgele og fløde.
5 fra 1 stemme
Udskriv Pin opskrift
Forb. tid 5 minutter min
Tilb. tid 1 time t 15 minutter min
0 minutter min
Samlet tid 1 time t 15 minutter min
Ret Hovedret
Køkken dansk
Antal 6 Personer
Kalorier 750 kcal

Ingredienser
  

Forloren hare

  • 500 gram Hakket svinekød
  • 500 gram Hakket oksekød
  • 300 gram Bacon i skiver
  • 2 dl Rasp
  • 4 stk Æg
  • 2 stk Fint hakket løg
  • 1 tsk Ribsgele
  • Salt
  • Peber

Bouillon vand

  • 2 stk Grøntsagsbouillonterning
  • 1 liter Vand
  • 1 dl Piskefløde

Vildtsovs

  • Meljævning
  • 1 spsk Ribsgele
  • Salt
  • Peber
  • Madkulør

sådan gør du
 

Forloren hare

  • Kom svinekød, oksekød, rasp, æg, ribsgele og løg i en skål, og rør det godt rundt.
    Form det til et farsbrød, i et lille ovnfast fad.
  • Del baconskiverne på midten, Læg dem tæt på farsbrødet.
    Brun det ved 250 Grader i 15 minutter, midt i ovnen.

Bouillon vand

  • Bland bouillon, Vand, fløde godt sammen i en skål.
    Kom blandingen ned omkring farsbrødet og bag det videre på 180 grader i ca. 1 time.

vildtsovs

  • Hæld bouillon vandet fra farsbrødet igennem en si, tilsæt ribsgele og bring det i kog i en gryde.
  • Tag gryden af varmen og rør meljævner i.
    Kog saucen ved svag varme og under omrøring i ca. 1 min.
  • Tilsæt kulør og smag til med salt og peber.
    Velbekom 
    forloren hare

Ernæringsindhold

Kalorier: 750kcalKulhydrater: 5gProtein: 34gFedt: 65gMættet fedt: 24gFlerumættet fedt: 7gEnkelumættet fedt: 27gTransfedt: 1gKolesterol: 173mgNatrium: 988mgKalium: 599mgFiber: 2gSukker: 2gVitamin A: 341IUVitamin C: 10mgCalcium: 50mgIron: 3mg
Søgeord forloren hare, forloren hare med bacon
Kunne du lide vores opskrift ? Skriv gerne en kommentar eller anmeldelse

Tilbehør til forloren hare

Til din hare opskrift kan du servere kogte hvide kartofler, gulerødder og agurkesalat.

Brug andet end svinekød til opskriften

Kan du ikke lide svinekød, kan du sagtens bruge rent oksekød i stedet for. I stedet for bacon fra svin, så svøb din hare ind i kalkun bacon. Det smager virkelig også lækkert.

Hvorfor hedder det forloren hare ??

Hvorfor hedder retten forloren hare??
Denne klassiske ret stammer helt tilbage fra 1900 tallet, hvor den betegnes som en af mange snyderetter.
Det var også deromkring man opfandt mange andre forloren retter på dette tidspunkt.
Dette gjorde man da nogle retter var særdeles dyre, og var kun for rige mennesker.
Så opfandt man de såkaldte snyderetter, så de fattige ikke helt blev snydt.
Grunden til at denne forloren hare med bacon hedder dette, er fordi at man i gamle dage prøvede så vidt muligt at få farsen formet sådan at det lignede en rigtig hare.

Prøv nogle af vores andre lækre opskrifter:
Vildtsauce - Nem opskrift med ribsgele
Farserede porrer - Opskrift på indbagt porrer stegt på pande
Frikadeller - Opskrift på slagterens bedste frikadellefars
Braiserede svinekæber - Opskrift på svinekæber med pasta
Baconruller i fad på porre kartoffelbund - Nem opskrift

Må vi sende dig en mail med lækker mad ?
Så vil vi gerne sende dig nyhedsmail med de bedste madopskrifter helt gratis.

Vi spammer ikke! Læs vores [link]privatlivspolitik[/link] hvis du vil vide mere.

Tjek din indbakke eller spam mappe for at bekræfte din tilmelding.

Flere opskrifter i samme kategori

  • dyrekølle
    Dyrekølle i ovn – Opskrift på saftig dyrekølle med bacon
  • Kyllingelår på kartoffelbund
    Kyllingelår på kartoffelbund – Lækker og simpel opskrift
  • gammeldags oksesteg
    Gammeldags oksesteg – Opskrift på en saftig og mør oksesteg
  • lammeculotte
    Lammeculotte - Opskrift på lækker saftig og mørt lammekød

Læserinteraktioner

5 from 1 vote (1 rating without comment)

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bedøm opskriften med antal stjerner




Primær Sidebar

Footer

Rettigheder

Kopiering fra Madgryden.dk må kun finde sted af uddannelsesinstitutioner, offentlige og private virksomheder, som har lavet en aftale med Copydan Tekst og Node. Du må meget gerne linke til madgrydens indhold.

Copyright © 2025 Madgryden.dk

Bedøm denne opskrift

Your vote:




Fortæl os, hvad du syntes om denne opskrift:

Dette fungerede præcis som skrevet, tak!
Min familie elskede dette!
Tak fordi du deler denne opskrift

Eller skriv med dine egne ord:

A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.