• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
Madgryden.dk
  • Forside
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Om os
menu icon
go to homepage
  • Forside
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Om os
search icon
Homepage link
  • Forside
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Om os
×
Forside » Opskrifter » Aftensmad » Stegte ål med persillesovs og kartofler - Sådan steger du ål

Stegte ål med persillesovs og kartofler - Sådan steger du ål

Af Sofus Madsen 4 kommentarer

stegte ål

Oversigt

Toggle
  • Stegte ål - den autentiske opskrift på ål, præcis som du mindes dem. Steg ålene til de er lysebrune. Find opskriften på Madgryden.dk.
  • Stegte ål - sådan steges ålene perfekte
  • Tilbehør til stegte ål
  • Traditioner for ålespisning

Stegte ål - den autentiske opskrift på ål, præcis som du mindes dem. Steg ålene til de er lysebrune. Find opskriften på Madgryden.dk.

Stegte ål var en fast del af kosten i mit barndomshjem. Min far var dygtig til at fange ålene i ruser, han placerede i den lokale å. Over tid skiftede han dog til at købe ålene fra lokale ålefarme. Ålegilder har altid været en familietradition, og jeg har videreført denne tradition med mine egne børn.

I dag valgte jeg at købe nogle friskfangede ål fra fjorden, som allerede var renset og forberedt til tilberedning. Jeg gennemgik dem nøje og skar ålene i omtrent 8 cm lange stykker. Derefter kom jeg mel, salt og peber i en pose, tilføjede ålene og rystede posen grundigt for at sikre, at alle ålestykker blev dækket af et fint lag melblanding.

Jeg anbefaler at servere de stegte ål med vores hjemmelavede persillesovs for en fuldendt smagsoplevelse.

stegte ål

Stegte ål - sådan steges ålene perfekte

Sofus Madsen
Stegte ål - den autentiske opskrift på ål, præcis som du mindes dem. Steg ålene til de er lysebrune. Find opskriften på Madgryden.dk.
5 fra 4 stemmer
Udskriv Pin opskrift
Forb. tid 15 minutter min
Tilb. tid 45 minutter min
0 minutter min
Samlet tid 1 time t
Ret Hovedret
Køkken dansk
Antal 4 Personer
Kalorier 891 kcal

Ingredienser
  

Stegte ål

  • 1500 gram Flåede ål
  • 80 gram Hvedemel
  • 75 gram Smør
  • Salt
  • Friskkværnet peber

Bradepande

  • 20 gram Smør

sådan gør du
 

  • Tænd ovnen på 170 grader i alm. ovn, IKKE varmluft.*
    Kom 20 gram smør i en bradepande, og sæt den ind i ovnen.
  • Finnerne klippes af og ålene skylles, renses og tørres med køkkenrulle.
    Ålene skæres i stykker i ca. 8 cm stykker, det er en passende størrelse til stegte ål.
  • Kom mel, salt og friskkværnet peber ned i en pose sammen med åle stykkerne.
    Ryst posen godt, så alle ål får en lille lag af melblandingen.
  • Smør smeltes på panden, og steges til ålene er lysebrune.
  • Efterhånden som de stegte ål bliver stegt, lægges de i en bradepande og ind i ovnen.
    Fedtet fra panden må IKKE kommes i bradepanden.
    Velbekomme
    stegte ål

Tips til opskrift

Til stegt ål serveres der persillesovs med kartofler. Rigtig mange steder til ålegilder får man også serveret stuvede kartofler til ålene.

Ernæringsindhold

Kalorier: 891kcalKulhydrater: 14gProtein: 72gFedt: 59gMættet fedt: 18gFlerumættet fedt: 4gEnkelumættet fedt: 31gTransfedt: 1gKolesterol: 513mgNatrium: 312mgKalium: 1047mgFiber: 2gSukker: 0.01gVitamin A: 13507IUVitamin C: 7mgCalcium: 93mgIron: 2mg
Søgeord stegte ål
Kunne du lide vores opskrift ? Skriv gerne en kommentar eller anmeldelse

Tilbehør til stegte ål

Mange har spurgt hvad kan man servere til stegte ål.
Til stegt ål serveres der persillesovs med kartofler. Rigtig mange steder til ålegilder får man også serveret stuvede kartofler til ålene.


Udover dette kan jeg anbefale følgende tilbehør:
Agurkesalat, Rødbeder, peberrodssovs.
Specielt på Langeland er det en tradition at server peberrodssovs til stegte ål, det siges at det tager den fede smag af ålen.

Traditioner for ålespisning

Når du spiser stegt ål, og skal du have den fulde respekt blandt andre ålespisere. Så er det ikke helt nok at spise 3-4 stykker ål. Nej der skal benene helst nå hele vejen rundt om din tallerken.

Når du har spist et stykke ål, ligges benet på tallerken kanten, og ja det er selvfølgelig på benets korte og ikke det lange led de skal ligge.
Jeg har personligt aldrig nået hele vejen rundt, men hvem ved måske kan du klare det ? 🙂

Prøv nogle af vores andre lækre opskrifter:
Persillesovs - Nem opskrift på hvid sovs med persille
Stegt flæsk med persillesovs - Opskrift på ovnstegt flæsk
Helstegt rødspætte - Stegt rødspættefilet med persillesovs
Agurkesalat - Opskrift på lækre syltede agurker
Parisertoast - Pandestegt toast med ost og skinke

Må vi sende dig en mail med lækker mad ?
Så vil vi gerne sende dig nyhedsmail med de bedste madopskrifter helt gratis.

Vi spammer ikke! Læs vores [link]privatlivspolitik[/link] hvis du vil vide mere.

Tjek din indbakke eller spam mappe for at bekræfte din tilmelding.

Flere opskrifter i samme kategori

  • dyrekølle
    Dyrekølle i ovn – Opskrift på saftig dyrekølle med bacon
  • Kyllingelår på kartoffelbund
    Kyllingelår på kartoffelbund – Lækker og simpel opskrift
  • gammeldags oksesteg
    Gammeldags oksesteg – Opskrift på en saftig og mør oksesteg
  • lammeculotte
    Lammeculotte - Opskrift på lækker saftig og mørt lammekød

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Mette Pilgaard

    oktober 20, 2022 at 12:00 am

    Finnerne klippes af? Her flåes ålen og halefinnen bliver på. Har aldrig hørt om andet

    Svar
    • Sofus Madsen

      oktober 20, 2022 at 8:42 am

      Hej Mette - Ja det er rigtigt, du kan også blot flå ålen.
      Vi har altid flået ålen, og klippet finnerne af.
      Det er både bugfinnerne og halefinnerne.
      Rigtig god dag til dig 🙂
      Mvh. Sofus Madsen

      Svar
  2. steen hansen

    september 23, 2024 at 2:30 pm

    Hvor længe skal ålene stege på panden - og i ovnen?

    Svar
    • Sofus Madsen

      september 23, 2024 at 8:27 pm

      Hej Steen
      Mange tak for dit spørgsmål.
      Ålene skal steges til de er lysebrune.
      Kom ca. 20 gram smør i et fad, og hold ålene varme ved 170 grader mens du steger de sidste.
      HUSK hver gang du har stegt ål, skal fedtet kasseres og nyt kommes på panden.
      Rigtig god fornøjelse med ålene 🙂

      Mvh.
      Sofus Madsen

      Svar
5 from 4 votes (4 ratings without comment)

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bedøm opskriften med antal stjerner




Primær Sidebar

Footer

Rettigheder

Kopiering fra Madgryden.dk må kun finde sted af uddannelsesinstitutioner, offentlige og private virksomheder, som har lavet en aftale med Copydan Tekst og Node. Du må meget gerne linke til madgrydens indhold.

Copyright © 2025 Madgryden.dk

Bedøm denne opskrift

Your vote:




Fortæl os, hvad du syntes om denne opskrift:

Dette fungerede præcis som skrevet, tak!
Min familie elskede dette!
Tak fordi du deler denne opskrift

Eller skriv med dine egne ord:

A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.