• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Madgryden.dk
  • Madgryden
  • Opskrifter
  • Om Madgryden.dk
  • Privatlivspolitik

Stegte ål

Af Sofus Madsen 2 kommentarer

  • Del på facebook
  • Syntes godt om
  • Twitter
  • Pinterest
  • Print
  • Elsker
Madgryden.dk » Opskrifter » Hovedretter » Stegte ål
Stegte ål - Klassisk opskrift på de perfekte ål
Stegte ål – Klassisk opskrift på de perfekte ål

Stegte ål – Klassisk opskrift på de perfekte ål

Stegte ål var noget vi fik rigtig meget hjemme ved vores mor og far. Min far fangede ålene i ruser, som han satte i åen. Med årene begyndte han så i stedet at købe ålene på ålefarme, som lå i nærheden af os.
Sammen med børnene har vi været et par gange afsted til ålegilder, og i dag besluttede jeg mig for at købe nogle ål. Ålene var blevet fanget i fjorden, og de var renset og klargjorte.
Men jeg gik dem efter, og klippede ålene ud i ca. 8 cm stykker.
Kom mel, salt og peber ned i en pose sammen med ålene, og rystede posen godt, så de alle fik en fik lille lag af melblandingen.

Prøv vores lækre hjemmelavede persillesovs sammen med de stegte ål

stegte ål

Stegte ål – sådan steges ålene perfekte

Sofus Madsen
Klassisk opskrift på de perfekte stegte ål
5 fra 1 stemme
Udskriv Pin Opskrift Del på facebook
Forb. tid 15 min
Tilb. tid 45 min
0 min
Samlet tid 1 t
Ret Hovedret
Køkken dansk
Antal 4 Personer
Kalorier 891 kcal
Hold skærmen tændt mens du laver mad

Ingredienser
  

Stegte ål

  • 1500 gram Flåede ål
  • 80 gram Hvedemel
  • 75 gram Smør
  • Salt
  • Friskkværnet peber

Sådan gør du
 

Stegte ål

  • Tænd ovnen på 170 grader i alm. ovn, IKKE varmluft.
    Finnerne klippes af og ålene skylles, renses og tørres med køkkenrulle.
    Ålene skæres i stykker i ca. 8 cm stykker.
    Kom mel, salt og friskkværnet peber ned i en pose sammen med åle stykkerne.
    Ryst posen godt, så alle ål får en lille lag af melblandingen.
    Smør smeltes i på panden, og steges til ålene er lysebrune.
    Efterhånden som ålene bliver stegte, lægges de i en bradepande og ind i ovnen.
    Fedtet fra panden må IKKE kommes i bradepanden.
    stegte ål

Næringsindhold

Kalorier: 891kcal (45%)Kulhydrater: 14g (5%)Protein: 72g (144%)Fedt: 59g (91%)Mættet fedt: 18g (113%)Flerumættet fedt: 4gEnkelumættet fedt: 31gTransfedt: 1gKolesterol: 513mg (171%)Natrium: 312mg (14%)Kalium: 1047mg (30%)Fiber: 2g (8%)Sukker: 0.01gVitamin A: 13507IU (270%)Vitamin C: 7mg (8%)Calcium: 93mg (9%)Iron: 2mg (11%)
Søgeord stegte ål
  • Stegt rødspættefilet med persillesovs
  • Persillesovs – Sådan laver du en lækker sovs med persille
  • Wok med svinekød og grøntsager
  • Hjemmelavet is i sne
  • Stegt flæsk med persillesovs i ovn – Danmarks nationalret

Tilbehør til stegte ål

Mange har spurgt hvad kan man servere til stegte ål.
Til stegt ål serveres der persillesovs med kartofler. Rigtig mange steder til ålegilder får man også serveret stuvede kartofler til ålene.
Udover dette kan jeg anbefale følgende tilbehør:
Agurkesalat, Rødbeder, peberrodssovs.
Specielt på Langeland er det en tradition at server peberrodssovs til stegte ål, det siges at det tager den fede smag af ålen.

Traditioner for ålespisning

Når du spiser stegt ål, og skal du have den fulde respekt blandt andre ålespisere. Så er det ikke helt nok at spise 3-4 stykker ål. Nej der skal benene helst nå hele vejen rundt om din tallerken. Når du har spist et stykke ål, ligges benet på tallerken kanten, og ja det er selvfølgelig på benets korte og ikke det lange led de skal ligge.
Jeg har personligt aldrig nået hele vejen rundt, men hvem ved måske kan du klare det ? 🙂

Madgryden.dk
Madgryden.dk
Må vi sende dig en mail med lækker mad ?
Så vil vi gerne sende dig nyhedsmail med de bedste madopskrifter helt gratis.

Vi spammer ikke! Læs vores [link]privatlivspolitik[/link] hvis du vil vide mere.

Tjek din indbakke eller spam mappe for at bekræfte din tilmelding.

  • Del på facebook
  • Syntes godt om
  • Twitter
  • Pinterest
  • Print
  • Elsker

Skrevet i: Hovedretter Tags: opvarmning af persillesovs, stegte ål, stegte ål opskrift, stegte ål tilbehør, tilbehør til stegte ål

Startsite.dk – Nyhedsoverblik, links og meget mere.

Previous Post: « Mayonnaise
Next Post: Fish and Chips »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Mette Pilgaard

    kl.

    Finnerne klippes af? Her flåes ålen og halefinnen bliver på. Har aldrig hørt om andet

    Svar
    • Sofus Madsen

      kl.

      Hej Mette – Ja det er rigtigt, du kan også blot flå ålen.
      Vi har altid flået ålen, og klippet finnerne af.
      Det er både bugfinnerne og halefinnerne.
      Rigtig god dag til dig 🙂
      Mvh. Sofus Madsen

      Svar

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bedøm opskriften med antal stjerner




Primær Sidebar

Følg os

Følg os på Facebook

Footer

Rettigheder

Kopiering fra Madgryden.dk må kun finde sted af uddannelsesinstitutioner, offentlige og private virksomheder, som har lavet en aftale med Copydan. Du må meget gerne linke til madgrydens indhold.

Copyright © 2023 Madgryden.dk