Go Back
Email Link
Udskriv
Recipe Image
Instruction Images
Noter
Nutrition Label
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Stegte ål - sådan steges ålene perfekte
Sofus Madsen
Stegte ål - den autentiske opskrift på ål, præcis som du mindes dem. Steg ålene til de er lysebrune. Find opskriften på Madgryden.dk.
5
fra
4
stemmer
Udskriv
Pin opskrift
Forb. tid
15
minutter
min
Tilb. tid
45
minutter
min
0
minutter
min
Samlet tid
1
time
t
Ret
Hovedret
Køkken
dansk
Antal
4
Personer
Kalorier
891
kcal
Ingredienser
1x
2x
3x
Stegte ål
1500
gram
Flåede ål
80
gram
Hvedemel
75
gram
Smør
Salt
Friskkværnet peber
Sådan gør du
Tænd ovnen på 170 grader i alm. ovn, IKKE varmluft.
Finnerne klippes af og ålene skylles, renses og tørres med køkkenrulle.
Ålene skæres i stykker i ca. 8 cm stykker, det er en passende størrelse til stegte ål.
Kom mel, salt og friskkværnet peber ned i en pose sammen med åle stykkerne.
Ryst posen godt, så alle ål får en lille lag af melblandingen.
Smør smeltes i på panden, og steges til ålene er lysebrune.
Efterhånden som de stegte ål bliver stegt, lægges de i en bradepande og ind i ovnen.
Fedtet fra panden må IKKE kommes i bradepanden.
Velbekomme
Tips til opskrift
Til stegt ål serveres der persillesovs med kartofler. Rigtig mange steder til ålegilder får man også serveret stuvede kartofler til ålene.
Ernæringsindhold
Kalorier:
891
kcal
Kulhydrater:
14
g
Protein:
72
g
Fedt:
59
g
Mættet fedt:
18
g
Flerumættet fedt:
4
g
Enkelumættet fedt:
31
g
Transfedt:
1
g
Kolesterol:
513
mg
Natrium:
312
mg
Kalium:
1047
mg
Fiber:
2
g
Sukker:
0.01
g
Vitamin A:
13507
IU
Vitamin C:
7
mg
Calcium:
93
mg
Iron:
2
mg
Søgeord
stegte ål
Kunne du lide vores opskrift ? Skriv gerne en kommentar eller anmeldelse