
Broccoligratin med bacon - Nem gratin opskrift med bacon
Her får du en utrolig nem opskrift på en broccoligratin med bacon, som kræver ganske få ingredienser.
Som tilbehør til denne gratin opskrift, kan man servere forårsruller eller et stykke rugbrød. Broccoligratin er i sig selv, rigtig godt mættende.
Denne opskrift på broccoligratin med bacon er til 4 personer.
Prøv vores lækre opskrift på hjemmelavede forårsruller.

Broccoligratin med bacon
Nem broccoligratin som smager helt fantastisk, og som har en stor mæthed.
Ingredienser
Broccoligratin med bacon
- 500 gram Broccoli
- 0,5 tsk salt
- 0,5 stk Grøntsagsbouillonterning
- 2 dl Kogende vand fra broccoli
- 40 gram Smør
- 2 dl Hvedemel
- 5 stk Æg
- 125 gram Bacon i tern
- Salt
- Friskkværnet peber
Sådan gør du
Broccoligratin med bacon
- Tænd ovnen på 180 grader i almindelig ovn.Skyl broccolien godt.skær buketterne fra, og kom dem i en gryde.Kom vand ned til, så det lige dækker buketterne.drys 0,5 tsk salt henover.Kog buketterne i 5 minutter.Kom 2 dl af det kogende vand over i en skål, og rør 0,5 stk grøntsagsbouillonterning og rør det ud i skålen.
- Smelt smør i en gryde, og pisk hvedemel ud i gryden.Tilsæt mælk og vand med bouillonterning, og pisk det godt ud.Lad det nu stå og småsimre i 5 minutter.
- Steg bacon i tern let på en pande.Når bacon er stegt, kommes det over i gryden.Tilsæt æggene et efter et, og rør det godt ud.Vend forsigtigt buketterne fra broccolien sammen med æggemassen.
- Smør det ildfaste fad med smør, og drys lidt rasp henover.Kom æggemassen ned i det ildfast fad, og drys lidt rasp henover.Bag broccoligratin med bacon i ca. 25 minutter ved 180 grader.Velbekomme.
Tips til opskrift
Server din Broccoligratin med bacon sammen med lækre forårsruller.
Ernæringsindhold
Kalorier: 432kcalKulhydrater: 51gProtein: 19gFedt: 17gMættet fedt: 7gFlerumættet fedt: 5gEnkelumættet fedt: 4gTransfedt: 0.3gKolesterol: 26mgNatrium: 734mgKalium: 348mgFiber: 8gSukker: 1gVitamin A: 3534IUVitamin C: 26mgCalcium: 179mgIron: 5mg
Kunne du lide vores opskrift ? Skriv gerne en kommentar eller anmeldelse
Skriv et svar