Grydestegt fasan

Madgryden.dk » Opskrifter » Hovedretter » Grydestegt fasan

Grydestegt fasan – opskrift på stegt fasan med bacon

I dag har jeg været så heldig at få fat i 2 store flotte fasaner, og de havde stadig deres store flotte fjerdragt på. Hvis man tilbereder dem rigtigt, så får man det mest lækre møre kød. Men man kan også risikere at få et stykke tørt kød, hvis det tilberedes forkert.

Derfor er det meget vigtigt at der kommer rigeligt at væde ned til fasanerne, det gør nemlig at dine fasaner ikke bliver tør. Gruden til at jeg bruger bacon inde i fasanerne, er for det første for at give lidt smag, og for det andet for at give fasanerne mere saft i kødet.

Når man får fasan, så skal man selvfølgelig have en god vildtsovs. Derfor bruger jeg altid væden som fasanerne ligger i, det giver en fantastisk smag til vildtsovsen.

Min opskrift på vildtsovs, finder du længere nede på siden.
Denne opskrift på grydestegt fasan er til 4 personer.

Prøv også vores lækre opskrift på grydestegt krikand

grydestegt fasan

Fasan grydestegt med bacon

Sofus Madsen
Opskrift på stegt fasan med bacon
5 fra 1 stemme
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 1 time
0 minutter
Samlet tid 1 time 10 minutter
Ret Hovedret
Køkken dansk
Antal 4 personer
Kalorier 610 kcal

Ingredienser
  

Grydestegt fasan

Sådan gør du
 

Grydestegt fasan

  • Skyl fasanerne grundigt, og tør dem med køkkkenrulle.
    Krydre hvert enkelt fasan med salt og friskkværnet peber.
    Hak persille fint, og kom det i fasanerne sammen med 100 gram bacon i hver.
    Luk til med en kødnål.
    Kom 50 gram smør i en gryde, og brun fasanerne af på alle sider enkeltvis.
    Når fasanerne er brunet af kommes de begge ned i gryden.
    Groft hakket løg, timian, rødvin, piskefløde og en 1 liter hønsebouillon kommes ned til fasanerne.
    Lad nu de grydestegte fasaner småsimre i ca. 1 time.
    Det er meget vigtigt at de steges helt møre, så test efter 1 time med en gaffel om de er nok.
    Gem endelig væden fra fasanerne, den skal du bruge til din vildtsovs.
    Velbekomme.
    grydestegt fasan

Noter

Tilbehør til stegt fasan

Som tilbehør til din stegt fasan, kan man få kogte kartofler og en lækker hjemmelavet vildtsovs. Derudover kan man få syltede rødbeder

Nutrition

Kalorier: 610kcalKulhydrater: 19gProtein: 20gFedt: 46gMættet fedt: 23gFlerumættet fedt: 8gEnkelumættet fedt: 11gTransfedt: 0.4gKolesterol: 103mgNatrium: 1906mgKalium: 265mgFiber: 5gSukker: 3gVitamin A: 1283IUVitamin C: 3mgCalcium: 112mgIron: 1mg
Søgeord grydestegt fasan, stegt fasan
Kunne du lide vores opskrift ? Skriv gerne en kommentar eller anmeldelse

Vildtsovs til grydestegt fasan

Smelt 50 gram smør i en passende gryde, og kom 1 spsk hvedemel ned i gryden.
Rør det godt sammen så alle melklumper er væk, og kom 1 dl fløde ned til.
Bland det hele godt sammen. Si væden fra grydestegt fasan, og kom 3 dl af væden ned i gryden.
Kom 3 tsk ribsgele i gryden, og rør det hele godt sammen.
Kog vildtsovsen op.
Hvis vildtsovsen er for tyk, kom da lidt mere væde eller mælk i.

Tilbehør til stegt fasan

Som tilbehør til din stegt fasan, kan man få kogte kartofler og en lækker hjemmelavet vildtsovs. Derudover kan man få syltede rødbeder

fasan opskrift
Må vi sende dig en mail med lækker mad ?
Så vil vi gerne sende dig nyhedsmail med de bedste madopskrifter helt gratis.

Vi spammer ikke! Læs vores [link]privatlivspolitik[/link] hvis du vil vide mere.

Sofus Madsen

Skriv en kommentar

Bedøm opskriften med antal stjerner