Nye kartofler er endelig tilgængelige ved vejboderne, i supermarkederne og i køkkenhaverne. Her får du opskriften på lækre, nye danske kartofler.
Når de nye kartofler dukker op, er det et sikkert tegn på, at den danske sommer er ankommet. Blandt haveejere har der længe været en venskabelig konkurrence om at kunne præsentere de første danske kartofler.
Intet slår fornøjelsen ved at sætte tænderne i de nyopgravede kartofler, tilberedt til perfektion. Og hvis man er rigtig heldig, kan man også nyde friske danske jordbær til dessert. Til kaffen kan der måske endda være en skøn hjemmebagt kage.
Prøv også vores lækre opskrift på jordbærmilkshake
Nye kartofler kogetid
Nye kartofler er endelig tilgængelige ved vejboderne, i supermarkederne og i køkkenhaverne. Her får du opskriften på lækre, nye danske kartofler.
Ingredienser
- 1000 gram Nye kartofler
- koldt vand
- 40 gram Smør
- 2 tsk Groft salt
Evt. pynt
- Frisk persille
Sådan gør du
Nye kartofler
- Vask og skrub kartoflerne.Placer de klargjorte kartofler i en gryde og dæk dem med koldt vand.
- Når vandet koger sammen med kartoflerne, skal de koge i cirka 8 minutter, afhængigt af deres størrelse.
- Når kartoflerne er kogt, lad dem hvile i vandet i cirka 10 minutter.Tjek dem. de skal være møre, men ikke overkogte.
- Fordel smørret over kartoflerne, og vend dem forsigtigt i smørret. Drys groft salt over, og server dem. Velbekomme.
Ernæringsindhold
Kalorier: 264kcalKulhydrater: 44gProtein: 5gFedt: 8gMættet fedt: 5gFlerumættet fedt: 0.4gEnkelumættet fedt: 2gTransfedt: 0.3gKolesterol: 22mgNatrium: 273mgKalium: 1055mgFiber: 6gSukker: 2gVitamin A: 255IUVitamin C: 49mgCalcium: 33mgIron: 2mg
Kunne du lide vores opskrift ? Skriv gerne en kommentar eller anmeldelse
Skriv et svar