Tænd ovnen på 200 grader almindelig ovn. Kartoflerne skylles, og læg dem på en bageplade med bagepapir.
Bag kartoflerne i ca. 1 time, til de er møre.Stik evt. med kødnål for at sikre dig, at de er færdige.Når kartoflerne er færdige, skæres toppen af kartoflen.
Skrab forsigtigt indholdet ud af kartoflerne, der må meget gerne være 0,5 cm tilbage på kartoflen hele vejen rundt.Du skal bruge udhulede kartoflerne senere.Kom det du skraber ud over i en skål.
Kom 20 gram smør , salt og friskkværnet peber ned i skålen. Pisk det hele til kartoffelmos.
Steg bacon sprødt
Kom bacontern på en kold pande, og tænd kogepladen på middelvarme. Steg baconternene i ca. 4 minutter. bacon er færdig når de ternene er gyldte og sprøde. kom et stykke køkkenrulle ovenpå en tallerken, og læg baconternene ovenpå køkkenrullen.
Fyldte kartofler
Kom de stegte bacontern og persille ned i skålen med kartoffelmos, og rør det hele forsigtig rundt.
kom fyldet tilbage i kartoflerne.Da jeg kom fyldet tilbage, brugte jeg en sprøjtepose.
Bag nu kartoflerne videre i 10 minutter, ved 200 grader i almindelig ovn.Server straks de bagte kartofler med fyld
Tips til opskrift
Lige med bagekartofler, er det umuligt at sige præcis hvor langtid de skal have. Fordi at bagekartofler svinger ret meget i størrelsen, så prøv dig frem med 1 time først. Efter 1 time, prøver du at stikke i kartoflerne, hvis de er møre er de færdige. Ellers giver du dem lige 15 minutter mere, og prøver igen at stikke i dem. Det er bare vigtigt at de er møre, når du skal lave fyldte kartofler. Da det ellers gdt kan gie problemer, når de skal udhules.