Go Back
Email Link
Udskriv
Recipe Image
Instruction Images
Nutrition Label
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Focaccia
Sofus Madsen
Focaccia er et særdeles lækkert stykke madbrød fra det italienske køkken. Foccacia gør sig godt til de fleste retter. Meget nem opskrift.
5
fra 1 stemme
Udskriv
Pin opskrift
Forb. tid
40
minutter
min
Tilb. tid
30
minutter
min
0
minutter
min
Samlet tid
1
time
t
10
minutter
min
Ret
brød
Køkken
Italiensk
Antal
10
Personer
Kalorier
115
kcal
Ingredienser
1x
2x
3x
Focaccia
25
gram
Gær
7
dl
koldt vand
1
tsk
Sukker
1000
gram
Hvedemel Tipo 00
3
tsk
Flagesalt
Bagepapir smøres med olivenolie
0,5
dl
Olivenolie
Topping
0,5
dl
Olivenolie
Friske rosmarin blade
Flagesalt
Sådan gør du
Focaccia dej
Gæren røres ud i vandet.
Tilsæt sukker, olivenolie og mel.
Dejen æltes til den er blank og smidig. Her er det bedst at bruge en røremaskine. Dejen æltes i ca. 8 minutter med en dejkrog.
Flagesalt tilsættes, og dejen æltes i ca. 2 minutter mere.
foccacia-dejen sættes til hævning i ca. 2 timer.
Focaccia brød
Smør bradepande ind i 0,5 dl olivenolie, og kom dejen der i.
Hæld 0,5 dl olivenolie henover dejen.
Drys med friske rosmarinblade, og flagesalt henover dejen.
Bag foccacia ved forvarmet ovn ved 220 grader varmluft i ca. 25 minutter.
foccacia er færdig når det er gyldent og sprødt.
Velbekomme.
Ernæringsindhold
Kalorier:
115
kcal
Kulhydrater:
1
g
Protein:
0.3
g
Fedt:
13
g
Mættet fedt:
2
g
Flerumættet fedt:
1
g
Enkelumættet fedt:
9
g
Natrium:
6
mg
Kalium:
19
mg
Fiber:
0.3
g
Sukker:
0.1
g
Vitamin C:
0.004
mg
Calcium:
3
mg
Iron:
0.2
mg
Søgeord
focaccia, italiensk brød
Kunne du lide vores opskrift ? Skriv gerne en kommentar eller anmeldelse