Svinemørbrad på grill

Madgryden.dk » Opskrifter » Grill » Svinemørbrad på grill
Svinemørbrad på grill - Nem grillet mørbrad i barbecue marinade
Mørbrad på grill – Nem grillet mørbrad i barbecue marinade

Svinemørbrad på grill – Nem grillet mørbrad i barbecue marinade

Skal man have et stykke lækkert saftig stykke kød, så kan jeg anbefale grillet svinemørbrad på grill. Når jeg laver mørbrad på grill, laver jeg altid min egen hjemmelavede marinade. I denne opskrift laver jeg det med barbecue marinade, hvilket jeg syntes giver kødet en masse god smag. Hvor meget et svinemørbrad skal have, er meget forskelligt. Personligt kan jeg bedst lide at den er saftig, og svagt rosa. Det vil sige en kernetemperatur på 65 grader indeni. Jeg har lavet en lille tabel, så du kan se hvilken kernetemperatur din marineret svinemørbrad grill skal være.

Kernetemperatur
Rosa62 grader
Svagt rosa65 grader
Gennemstegt68-70 grader

Denne opskrift på svinemørbrad på grill er til 4 personer.

Prøv også vores lækre opskrift på indbagt svinemørbrad

svinemørbrad på grill

Svinemørbrad på grill

Sofus Madsen
Nem grillet mørbrad i barbecue marinade
5 fra 2 stemmer
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 20 minutter
0 minutter
Samlet tid 35 minutter
Ret aftensmad
Køkken dansk
Antal 4 personer
Kalorier 16 kcal

Ingredienser
  

Barbecue marinade

Svinemørbrad på grill

Sådan gør du
 

Barbecue marinade til svinemørbrad

 • Ketchup, æbleeddike og sojasauce røres sammen i en skål. Kom de ørige ingredienser i skålen, og rør det hele rigtig godt sammen.

Svinemørbrad på grill

 • Skær svinemørbrad fri for sener, men lad endelig fedtet blive på mørbraden. Fedtet tilføjer nemlig smag til din mørbrad når det steges. Tænd grillen og varm den op til ca. 200 grader.
  Pensl evt. risten med lidt olie, så slipper kødet nemmere risten.
  Pensl svinemørbrad på den ene side med den hjemmelavede barbecue marinade, og kom den på grillen med marinaden ned mod risten.
  Pensl den side af mørbrad der ligger opad med den hjemmelavede barbecue marinade. Grill nu svinemørbrad i ca. 10 minutter ved indirekte varme.
  Når den har grillet i 10 minutter ved indirekte varme, vendes mørbrad rundt og grilles yderligere 10 minutter. Når svinemørbrad på grill har en kernetemperatur på 65 grader er den færdig.
  Når svinemørbrad på grill er færdig, skal den hvile i 10 minutter.
  Velbekomme.
  svinemørbrad på grill

Nutrition

Kalorier: 16kcalKulhydrater: 4gProtein: 0.2gFedt: 0.03gMættet fedt: 0.01gFlerumættet fedt: 0.01gEnkelumættet fedt: 0.01gKolesterol: 0.2mgNatrium: 176mgKalium: 39mgFiber: 0.1gSukker: 3gVitamin A: 76IUVitamin C: 1mgCalcium: 3mgIron: 0.1mg
Søgeord mørbrad på grill, svinemørbrad på grill
Kunne du lide vores opskrift ? Skriv gerne en kommentar eller anmeldelse

Tilbehør til stegt svinemørbrad på grill

Som tilbehør til mørbrad på grill kan man få Kold kartoffelsalat, og hjemmebagt Baguette med durummel. Hvis kartoffelsalat ikke lige er sagen, kan du også lave nogle lækre hjemmelavede Pommes frites. En god hjemmelavet whiskeysauce, er altid et hit til denne svinemørbrad.

Kan man lave mørbrad på grill i ovn?

ja du kan sagtens lave denne svinemørbrad på grill i ovnen, hvis vejret ikke lige er til grill. tænd ovnen på 200 grader, og vent ovnen opvarmet. Kom svinemørbrad på en bradepande, og stil den i ovnen.
Denne svinemørbrad skal have ca. 20 minutter i ovnen.

Hvorfor er mørbrad så mørt ?

Grunden til grillet mørbrad er så mørt, er fordi det er en muskel som ligger i den bagerste del af grisens midterparti. Med dens placering i grisen, bliver den ikke brugt som alle de andre muskler, og derfor er langt mere mørt end alle de andre udskæringer af en gris. Da en mørbrad er meget magert, skal det også tilberedes med forsigtighed så det ikke bliver for tørt. Derfor er en marineret svinemørbrad på grill lige sagen, den bliver nemlig ikke tør.

Må vi sende dig en mail med lækker mad ?
Så vil vi gerne sende dig nyhedsmail med de bedste madopskrifter helt gratis.

Vi spammer ikke! Læs vores [link]privatlivspolitik[/link] hvis du vil vide mere.

Sofus Madsen

Skriv en kommentar

Bedøm opskriften med antal stjerner