Indbagt svinemørbrad er en klassisk dansk menu, som de fleste husker fra 80erne og op igennem 90’erne, hvor mange fik den når der kom gæster på besøg. Indbagt mørbrad er en svinemørbrad og noget fars, som bliver pakket ind i butterdej. Pakken bages i ca. 1 time, og så er den lækreste knasende lag butterdej med svinemørbrad inden i færdig.
Når jeg laver indbagt mørbrad bruger jeg altid butterdej fra kølerdisken, det er meget nemmere fremfor frost. For det første så passer den perfekt den fra kølerdisken, og for det andet, så skal man stå og samle dem fra frost. Der er jo ingen grund til at gøre lækker mad besværligt at lave.
Kom alle ingredienserne ned i en skål, og rør det hele rigtig godt sammen.
Svinemørbrad
Skær svinemørbrad fri for sener og hinder.Kom 20 gram smør på panden, brun den af på alle sider.Kom mørbraden over på en tallerken, til afkøling.
Indbagt svinemørbrad
Butterdejen rulles ud, så papiret ligger ned mod bordet.Halvdelen af farsen kommes midt på butterdejen, og mørbraden lægges ovenpå farsen.Kom det resterende fars omkring mørbraden, og butterdejen lukkes ind over farsen, og enderne klemmes sammen.
Indbagt svinemørbrad i ovnen
Smør en ildfast fad med smør, og kom svinemørbraden over på bradepanden, sådan at du har samlingen i butterdejen nedad.Papiret fjernes, og pakken pensles med mælk:Bag den indbagte svinemørbrad i almindelig ovn ved 200 grader i ca. 1 time.Velbekomme.
Noter
Indbagt svinemørbrad serveres f.eks med Frisk pasta eller Kogte kartofler med en hjemmelavet Whiskeysauce. Tilbehør kunne være en lækker hjemmelavet salat.svinemørbrad færdig