Indbagt svinemørbrad

Madgryden.dk » Opskrifter » Hovedretter » Indbagt svinemørbrad
Indbagt svinemørbrad - Nem opskrift på mørbrad med butterdej og fars
Nem opskrift på mørbrad med butterdej og fars

Indbagt svinemørbrad er en klassisk dansk menu, som de fleste husker fra 80erne og op igennem 90’erne, hvor mange fik den når der kom gæster på besøg.
Indbagt mørbrad er en svinemørbrad og noget fars, som bliver pakket ind i butterdej.
Pakken bages i ca. 1 time, og så er den lækreste knasende lag butterdej med svinemørbrad inden i færdig.

Når jeg laver indbagt mørbrad bruger jeg altid butterdej fra kølerdisken, det er meget nemmere fremfor frost. For det første så passer den perfekt den fra kølerdisken, og for det andet, så skal man stå og samle dem fra frost. Der er jo ingen grund til at gøre lækker mad besværligt at lave.

Indbagt svinemørbrad – Prøv også vores lækre opskrift på den klassiske Farserede porrer.

indbagt svinemørbrad

Indbagt svinemørbrad – Meget nem opskrift

Sofus Madsen
Indbagt svinemørbrad med butterdej og fars
5 fra 1 stemme
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 1 time
Samlet tid 1 time 10 minutter
Ret Hovedret
Køkken dansk
Antal 4 personer
Kalorier 2055 kcal

Ingredienser
  

Fars

Svinemørbrad

Øvrige

  • 1 stk Butterdej plade (fersk)

Sådan gør du
 

Fars

  • Kom alle ingredienserne ned i en skål, og rør det hele rigtig godt sammen.

Svinemørbrad

  • Skær svinemørbrad fri for sener og hinder.
    Kom 20 gram smør på panden, brun den af på alle sider.
    Kom mørbraden over på en tallerken, til afkøling.

Indbagt svinemørbrad

  • Butterdejen rulles ud, så papiret ligger ned mod bordet.
    Halvdelen af farsen kommes midt på butterdejen, og mørbraden lægges ovenpå farsen.
    Kom det resterende fars omkring mørbraden, og butterdejen lukkes ind over farsen, og enderne klemmes sammen.
    fars på butterdej

Indbagt svinemørbrad i ovnen

  • Smør en ildfast fad med smør, og kom svinemørbraden over på bradepanden, sådan at du har samlingen i butterdejen nedad.
    Papiret fjernes, og pakken pensles med mælk:
    Bag den indbagte svinemørbrad i almindelig ovn ved 200 grader i ca. 1 time.
    Velbekomme.

Noter

Indbagt svinemørbrad serveres f.eks med 
Frisk pasta eller Kogte kartofler med en hjemmelavet Whiskeysauce.
Tilbehør kunne være en lækker hjemmelavet salat.
svinemørbrad færdig
svinemørbrad færdig

Nutrition

Kalorier: 2055kcalKulhydrater: 15gProtein: 176gFedt: 139gMættet fedt: 47gFlerumættet fedt: 16gEnkelumættet fedt: 60gTransfedt: 1gKolesterol: 618mgNatrium: 3244mgKalium: 3326mgFiber: 4gSukker: 6gVitamin A: 879IUVitamin C: 3mgCalcium: 217mgIron: 13mg
Søgeord Indbagt svinemørbrad
Kunne du lide vores opskrift ? Skriv gerne en kommentar eller anmeldelse
Må vi sende dig en mail med lækker mad ?
Så vil vi gerne sende dig nyhedsmail med de bedste madopskrifter helt gratis.

Vi spammer ikke! Læs vores [link]privatlivspolitik[/link] hvis du vil vide mere.

Sofus Madsen

Skriv en kommentar

Bedøm opskriften med antal stjerner