Svensk pølseret er en klassiker, der elskes af både børn og voksne! Denne ret er ikke kun nem at lave, men også utrolig velsmagende. Få opskriften her.
Svensk pølseret med fløde er en ægte klassiker, der nydes af både børn og voksne. Denne ret er utrolig let at tilberede og kræver kun nogle få basale ingredienser.
Denne ret vækker minder fra min barndom, hvor den var en af mine favoritter. Mange spejdere vil også genkalde sig denne ret fra lejrture, hvor den ofte blev tilberedt over bål. Ironisk nok er retten ikke kendt i Sverige, hvilket antyder, at den er helt dansk.
For at sikre at kartoflerne bliver perfekt møre, plejer jeg at koge dem på forhånd. Dette reducerer tilberedningstiden for svensk pølseret betydeligt.
Det er også muligt at tilberede retten med rå kartofler, men det vil kræve omkring en times ekstra tilberedningstid.
Denne opskrift er beregnet til cirka 4 personer.
Prøv også vores fantastiske opskrift på Mørbradgryde med bacon og pølser
Svensk pølseret opskrift
Ingredienser
- 800 gram Kartofler (kogte og skåret i tern)
- 25 gram Smør
- 1 stk Fint hakket løg
- 8 stk Røde pølser
- 3 tsk Paprika
- 70 gram tomatpure
- 1 dl Tomatketchup
- 3 dl Mælk
- 1 dl Piskefløde (38%)
- Salt
- Friskkværnet peber
Sådan gør du
Svits løg og pølser
- kom smør i en 3 liters gryde, og sauter løgene ved høj varme.Løgene skal være bløde og klare.Paprika og pølser tilsættes og svitses af i ca. 3 minutter.
Svensk pølseret
- Skru ned til middelvarme, og tilsæt de resterende ingredienser.Retten skal nu simre til retten er varm ( Ca. 10 minutter).
- Smag svensk pølseret til med salt og friskværnet peber.Velbekomme.
Skriv et svar