Svensk pølseret
Svensk pølseret med fløde er en sand klassiker, som både børn og voksne syntes godt om.
Pølseretten er meget nem at lave, som indeholder meget standard ingredienser.
Jeg husker tydeligt retten fra min barndom, hvor jeg virkelig elskede at få den.
Mange spejdere husker også fra da de var på lejre, hvor den oftest bliver lavet over bålet.
Retten kendes sjovt nok ikke af nogle i Sverige, så det formodes at retten er pære dansk.
For at kartoflerne bliver helt møre, så koger jeg altid kartoflerne først.
Dette gør at tilberedningstiden på svensk pølseret bliver kortere.
Man kan sagtens lave den med rå kartofler, det kræver blot ca. 1 time mere tilberedningstid.
Opskriften er lavet til ca. 4 personer.
Svensk pølseret – Prøv også vores lækre opskrift på Mørbradgryde med bacon og pølser. Få opskriften her.
Svensk pølseret opskrift
Den originale opskrift på svensk pølseret.
Ingredienser
- 800 gram Kartofler (kogte og skåret i tern)
- 25 gram Smør
- 1 stk Fint hakket løg
- 8 stk Røde pølser
- 3 tsk Paprika
- 70 gram tomatpure
- 1 dl Tomatketchup
- 3 dl Mælk
- 1 dl Piskefløde (38%)
- Salt
- Friskkværnet peber
Sådan gør du
Svits løg og pølser
- kom smør i en 3 liters gryde, og sauter løgene ved høj varme.Løgene skal være bløde og klare.Paprika og pølser tilsættes og svitses af i ca. 3 minutter.
Svensk pølseret
- Skru ned til middelvarme, og tilsæt de resterende ingredienser.Retten skal nu simre til retten er varm ( Ca. 10 minutter).Smag svensk pølseret til med salt og friskværnet peber.Velbekomme.
Nutrition
Kalorier: 375kcalKulhydrater: 49gProtein: 9gFedt: 17gMættet fedt: 11gFlerumættet fedt: 1gEnkelumættet fedt: 4gTransfedt: 0.2gKolesterol: 52mgNatrium: 470mgKalium: 1234mgFiber: 5gSukker: 13gVitamin A: 1068IUVitamin C: 45mgCalcium: 145mgIron: 2mg
Kunne du lide vores opskrift ? Skriv gerne en kommentar eller anmeldelse