Millionbøf med kartoffelmos - Opskrift på en klassisk gryderet med en masse lækre ingredienser. Få opskriften her på Madgryden.
En sand klassiker og et sikker hit i de fleste børnefamilier. Denne opskrift er med en lækker luftig hjemmelavede kartoffelmos. Retten er helt perfekt i en travl hverdag, hvor tiden ikke altid er til at lave det store.
Når vi laver den herhjemme, skifter vi lidt imellem kartoffelmos, kogte kartofler eller spaghetti. Kartoffelmosen laver vi tit med diverse rodfrugter, for at gøre den endnu mere sundt. Skulle der være rester kan det sagtens gemmes og varmes dagen efter.
Opskriften på millionbøf med kartoffelmos er til 4 personer.
Millionbøf med kartoffelmos
Ingredienser
Millionbøf med kartoffelmos
- 2 spsk olivenolie
- 2 stk Løg
- 500 gram Hakket oksekød
- 1 stk Oksebouillonterning
- 4 dl Vand
- 2 spsk Hvedemel
- Vand
- Salt
- Friskkværnet peber
- Madkulør
sådan gør du
Millionbøf med kartoffelmos
- Løg pilles og hakkes fint.Svits løg i en tykbundet gryde til de bliver bløde.Oksekødet tilsættes og brunes indtil det er gennemstegt.
- Lav en oksebouillon med en bouillonterning og 4 dl kogende vand, bouillonterningen og vandet røres sammen i en skål.Tilsæt din bouillon til oksekødet og løgene, og rør det hele godt rundt.
- De resterende krydderier tilsættes, og der røres godt rundt. Din millionbøf sættes nu til at stå og simre i 20 minutter.
- Jævn sovsen ud med Hvedemel og lidt koldt vand, og rystes eller røres ud. Tilsæt jævningen i sovsen, imens du røre godt rundt.
- Sovsen skal nu lige op og koge i ca. 5 minutter Tilsæt madkulør, så det får den ønskede farve.
- Din millionbøf smages til med salt og friskkværnet peber.Server din lækre millionbøf med pasta, kartoffelmos eller kartofler.Velbekomme.
Ernæringsindhold
Holdbarhed på millionbøf med kartoffelmos
Skulle du være så heldig at have lidt i overskud, så kan det holde sig på køl i 2 dage. Det er bare vigtigt at det kommer hurtigt på køl, efter i er færdige med at spise. Skal det gemmes i mere end 2 dage, anbefaler jeg at det kommes i fryseren.
Vegansk millionbøf
Når vi har vores ugentlige kødfri dag, bruger vi tit plantefars. Dette egner sig til utrolig mange retter, der i blandt også en lækker vegansk millionbøf med kartoffelmos. Istedet for oksekød, kommes der blot plantefars i opskriften. Derudover følger du bare opskriften.
Hvorfor hedder retten egentlig millionbøf ?
Grunden til at det har fået navnet, er fordi at den består af hakket oksekød. Under stegningen skilles kødet fra hinanden, og derfor bliver rigtig mange små bøffer. Retten kan spores helt tilbage til 60'erne, og det er også derfor at mange kalder den for en klassisk mormor-ret. En sand klassiker det er det i hvert fald, Herhjemme elsker både børn og voksne denne lækre millionbøf med kartoffelmos.
Prøv nogle af vores andre lækre opskrifter:
Kartoffelmos med gulerødder - Nem og lækker opskrift
Kartoffelmos opskrift - Sådan laves en luftig mos
Millionbøf med pasta - Opskrift på spaghetti med millionbøf
Gullash med kartoffelmos – nem og lækkert simremad
Brændende kærlighed - Dansk klassiker med kartoffelmos
Skriv et svar