Millionbøf med kartoffelmos – En sand klassiker og et sikker hit i de fleste børnefamilier. Denne opskrift er med en lækker luftig hjemmelavede kartoffelmos. Retten er helt perfekt i en travl hverdag, hvor tiden ikke altid er til at lave det store. Når vi laver den herhjemme, skifter vi lidt imellem kartoffelmos, kogte kartofler eller spaghetti.
Kartoffelmosen laver vi tit med diverse rodfrugter, for at gøre den endnu mere sundt.
Skulle der være rester kan det sagtens gemmes og varmes dagen efter.
Opskriften er lavet til 4 personer.
Millionbøf med kartoffelmos – Prøv vores lækre opskrift på kartoffelmos her.
Millionbøf med kartoffelmos
Ingredienser
- 2 spsk olivenolie
- 2 stk Løg
- 500 gram Hakket oksekød
Bouillion
- 1 stk Oksebouillonterning
- 4 dl Vand
Sådan gør du
- Løg pilles og hakkes fint.Svits løg i en tykbundet gryde til de bliver bløde.Oksekødet tilsættes og brunes indtil det er gennemstegt.Lav en oksebouillon med en bouillonterning og 4 dl kogende vand, bouillonterningen og vandet røres sammen i en skål.Tilsæt din bouillon til oksekødet og løgene, og rør det hele godt rundt.De resterende krydderier tilsættes, og der røres godt rundt. Din millionbøf sættes nu til at stå og simre i 20 minutter.Jævn sovsen ud med Hvedemel og lidt koldt vand, og rystes eller røres ud. Tilsæt jævningen i sovsen, imens du røre godt rundt.Sovsen skal nu lige op og koge i ca. 5 minutter Tilsæt madkulør, så det får den ønskede farve.Din millionbøf smages til med salt og friskkværnet peber.Server din lækre millionbøf med pasta, kartoffelmos eller kartofler.Velbekomme.
Skriv et svar