
Guldlagkage - En lækker opskrift på en klassisk lagkage. Guldkagen består af 2 bunder med marengs og flødeskum. Få opskriften lige her.
Guldlagkage er en lagkage som består af 2 bunder med marengs, som bliver lagt sammen med flødeskum i midten.
Der er 2 ting du skal være opmærksom på når du laver denne guldkage.
Når du laver marengs er det vigtigt, når du har pisket æggehviderne stive.
Så skal du tilsætte sukkeret lidt efter lidt, og får det pisket godt inden du kommer mere sukker i.
Hvis du ikke gør dette, så vil din lagkage med marengs ikke blive optimalt.
Når du ligger guldkage sammen, skal den nederste bunde ligge med marengsen nedad.
Den øverste bunde skal ligge med marengsen opad.
Når dette er gjort, får du den perfekte guldlagkage.
Denne lagkage med marengstop er til ca. 8 personer.
Guldlagkage - Nem opskrift på guldkage
Ingredienser
Bunderne
- 75 gram Blødt smør
- 75 gram Sukker
- 3 stk Æggeblommer
- 125 gram Hvedemel
- 5 spsk Mælk
- 1 tsk Bagepulver
Marengs
- 3 stk Æggehvider
- 150 gram Sukker
Fyld
- 250 ml piskefløde
sådan gør du
Bunderne
- Ovnen tændes på 175 grader.
- Blødt smør og sukker røres sammen. Æggeblommerne tilføjes og rør det godt sammen.
- Kom mel og mælk i, og rør det sammen.Til sidst tilføjes bagepulveret og det vendes forsigtig i dejen.
- Del dejen i 2 springforme.
Marengs
- Pisk æggehviderne stive.Tilsæt sukker lidt efter lidt, mens der piskes grundigt.
- Marengsen lægges oven på dejen i springformene.Bages på 175 grader i almindelig ovn 25 minutter.
Guldlagkage
- Pisk fløden til skum. Del fyldet mellem de 2 bunder.Husk at marengstoppen skal vende opad på den ene bunde.Velbekomme.
Ernæringsindhold
Pas på når du laver din marengs til guldlagkage!
Jeg kan bare ikke sige det tit nok, da mange virkelig kommer i
problemer når de laver marengsdelen.
Pisk æggehviderne stive, og tilsæt sukkeret lidt efter det.
Det er vigtigt at ens tålmodighed ikke render afsted med en 🙂
Så er du helt sikker på den lækreste lagkage med marengstop.
Ønsker du at give din guldlagkage en lille ekstra pift..?
Prøv at tilføj din ynglings marmelade.
Du smøre en passende lag marmelade på bundene med en
dejskraber. De bliver virkelig lækre friske af dette.
Hvornår kan man servere guldlagkagen??
Du kan sagtens servere guldlagkagen med det samme.
Men det gør bestemt ikke noget at den bliver lavet nogle timer før,
så vil guldlagkagen stå og trække endnu mere smag.
Stil blot guldlagkage i køleskabet, så den holder sig koldt.
Prøv nogle af vores andre lækre opskrifter:
Lagkagebunde - opskrift på 3 stk lækre luftige bunde med vanilje
Bedstefars skæg opskrift - kagebund med syltetøj og marengs
Marengskys - Sådan laver du de lækreste kyskager
Rabarberkage med marengs - lækker rabarberdrøm med marengs
Eton mess - En nem opskrift på en lækker sommerdessert
Skriv et svar