• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Madgryden.dk
  • Madgryden
  • Opskrifter
  • Om Madgryden.dk
  • Privatlivspolitik

Guldlagkage

Af Sofus Madsen Skriv kommentar

  • Del på facebook
  • Syntes godt om
  • Twitter
  • Pinterest
  • Print
  • Elsker
guldlagkage
Guldlagkage – Nem opskrift på lagkage med marengstop

Guldlagkage – Nem opskrift på den lækreste guldkage

Guldlagkage er en lagkage som består af 2 bunder med marengs, som bliver lagt sammen med flødeskum i midten.
Der er 2 ting du skal være opmærksom på når du laver denne kage.
Når du laver marengs er det vigtigt, når du har pisket æggehviderne stive.
Så skal du tilsætte sukkeret lidt efter lidt, og får det pisket godt inden du kommer mere sukker i.
Hvis du ikke gør dette, så vil din lagkage med marengs ikke blive optimalt.
Når du ligger guldlagkagen sammen, skal den nederste bunde ligge med marengsen nedad.
Den øverste bunde skal ligge med marengsen opad.
Når dette er gjort, får du den perfekte guldlagkage.
Denne guldkage smager fantastisk 🙂

Prøv også vores lækre opskrift på den klassiske Citronkage

guldlagkage

Guldlagkage – Nem opskrift på guldkage

Sofus Madsen
Skøn blanding af blød kagebund og sprød marengs
5 fra 2 stemmer
Udskriv Pin Opskrift Del på facebook
Forb. tid 10 min
Tilb. tid 25 min
0 min
Samlet tid 35 min
Ret kage
Køkken dansk
Antal 8 Personer
Kalorier 336 kcal
Hold skærmen tændt mens du laver mad

Ingredienser
  

Bunderne

  • 75 gram Blødt smør
  • 75 gram Sukker
  • 3 stk Æggeblommer
  • 125 gram Hvedemel
  • 5 spsk Mælk
  • 1 tsk Bagepulver

Marengs

  • 3 stk Æggehvider
  • 150 gram Sukker

Fyld

  • 250 ml piskefløde

Sådan gør du
 

Bunderne

  • Ovnen tændes på 175 grader.
    Blødt smør og sukker røres sammen. Æggeblommerne tilføjes og rør det godt sammen.
    Kom mel og mælk i, og rør det sammen.
    Til sidst tilføjes bagepulveret og det vendes forsigtig i dejen.
    Del dejen i 2 springforme.

Marengs

  • Pisk æggehviderne stive.
    Tilsæt sukker lidt efter lidt, mens der piskes grundigt.
    Marengsen lægges oven på dejen i springformene.
    Bages på 175 grader i almindelig ovn 25 minutter.

Guldlagkagen

  • Pisk fløden til skum.
    Del fyldet mellem de 2 bunder.
    Husk at marengstoppen skal vende opad på den ene bunde.
    Velbekomme.

Næringsindhold

Kalorier: 336kcal (17%)Kulhydrater: 40g (13%)Protein: 3g (6%)Fedt: 19g (29%)Mættet fedt: 12g (75%)Flerumættet fedt: 1gEnkelumættet fedt: 5gTransfedt: 0.3gKolesterol: 60mg (20%)Natrium: 104mg (5%)Kalium: 52mg (1%)Fiber: 2g (8%)Sukker: 29g (32%)Vitamin A: 703IU (14%)Vitamin C: 0.2mgCalcium: 35mg (4%)Iron: 0.4mg (2%)
Søgeord guldkage, guldlagkage
  • Citronkage
  • Marengskys – sådan laver du de lækreste kyskager
  • Bedstefars skæg
  • Indbagt svinemørbrad
  • Eton mess

Tips til guldlagkage

Pas på når du laver din marengs til guldlagkagen!
Jeg kan bare ikke sige det tit nok, da mange virkelig kommer i
problemer når de laver marengsdelen.
Pisk æggehviderne stive, og tilsæt sukkeret lidt efter det.
Det er vigtigt at ens tålmodighed ikke render afsted med en 🙂
Så er du helt sikker på den lækreste lagkage med marengstop.

Ønsker du at give din guldlagkage en lille ekstra pift..?
Prøv at tilføj din ynglings marmelade.
Du smøre en passende lag marmelade på bundene med en
dejskraber. De bliver virkelig lækre friske af dette.

Hvornår kan man servere guldlagkagen??
Du kan sagtens servere guldlagkagen med det samme.
Men det gør bestemt ikke noget at den bliver lavet nogle timer før,
så vil guldlagkagen stå og trække endnu mere smag.
Stil blot guldlagkagen i køleskabet, så den holder sig koldt.

Madgryden.dk
Madgryden.dk
Må vi sende dig en mail med lækker mad ?
Så vil vi gerne sende dig nyhedsmail med de bedste madopskrifter helt gratis.

Vi spammer ikke! Læs vores [link]privatlivspolitik[/link] hvis du vil vide mere.

Tjek din indbakke eller spam mappe for at bekræfte din tilmelding.

  • Del på facebook
  • Syntes godt om
  • Twitter
  • Pinterest
  • Print
  • Elsker

Skrevet i: Kage Tags: guldlagkage

Startsite.dk – Nyhedsoverblik, links og meget mere.

Previous Post: « Tatarsauce – opskrift på en lækker dip til fisk
Next Post: Spaghetti carbonara – Nem opskrift på en lækker cremet pastaret. »

Læserinteraktioner

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bedøm opskriften med antal stjerner




Primær Sidebar

Følg os

Følg os på Facebook

Footer

Rettigheder

Kopiering fra Madgryden.dk må kun finde sted af uddannelsesinstitutioner, offentlige og private virksomheder, som har lavet en aftale med Copydan. Du må meget gerne linke til madgrydens indhold.

Copyright © 2023 Madgryden.dk