Ovnbagt ørredfilet
Ovnbagt ørredfilet – opskrift på ørredfilet i ovn
Her får du min bedste opskrift på nemt og lækkert ørredfilet i ovn. Det kræver ikke mere end 3 ingredienser at lave en ørred, og så har du tilmed det lækreste møre og saftigste stykke filet. Når jeg laver ørred, laver jeg det altid med staniol omkring. Dette gør jeg fordi, at så ligger fisken og steger i sit eget saft. På den måde er du helt sikker på, at din fisk bliver virkelig lækkert og saftigt. vil du gerne krydre fisken lidt, kan jeg anbefale at skære en fed hvidløg ud i små både, og komme det ovenpå fisken. Som tilbehør til fisken, kan du evt. servere kogte kartofler med dampede grøntsager og en god dressing.
Denne opskrift på ovnbagt ørredfilet er til 4 personer.
Prøv også vores lækre opskrift på Indbagt laks med spinat og butterdej – laks på kun 30 minutter
Ovnbagt ørredfilet
Ingredienser
ovnbagt ørredfilet
- 600 gram Ørredfilet
- 1 stk Skive skåret citron
- Salt
- Friskkværnet peber
Sådan gør du
ovnbagt ørredfilet
- Tænd ovn. 180 grader varmluft.Skyl ørred under rindende vand.Skyl citronen, og skær enderne af. Skær citronen i små skiver.Lig ørredfilet på stanniol, og smør ca. 4 spsk olie på fisken.kom salt og friskkværnet peber henover, kom citronerne på ørredfilet.Kom ørred i ovn i opvarmet ovn i 25 minutter.Velbekomme.
Nutrition
Holdbarhed på ovnbagt ørredfilet
Når du har bagt ørredfilet, kan den holde sig 2 dage i køleskabet. Det er vigtigt at den straks kommer i køleskabet, når du er færdig med at spise.