• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Madgryden.dk
  • Madgryden
  • Opskrifter
  • Om Madgryden.dk
  • Privatlivspolitik

Karbonader med stuvede gulerødder og ærter

Af Sofus Madsen Skriv kommentar

  • Del på facebook
  • Syntes godt om
  • Twitter
  • Pinterest
  • Print
  • Elsker
Madgryden.dk » Opskrifter » Hovedretter » Karbonader med stuvede gulerødder og ærter
karbonader med stuvede ærter og gulerødder
karbonade eller krebinetter med stuvede ærter og gulerødder

En lækker klassiker som de fleste kender tilbage fra deres barndom.
Jeg må sige at det er lang tid siden jeg har smagt karbonader.
Så nu skulle vi prøve at lave karbonader opskrift med stuvede gulerødder og ærter.
Børnene var lidt skeptiske, da de så hvad vi skulle have.
Men de blev helt vilde med det, så mon ikke vi snart skal have det igen.
Jeg er helt vild med panerede kød, og så en lækker sovs med gulerødder og ærter,
Denne opskrift er til 4 personer.

Prøv også vores klassiske opskrift på Kylling i karry med ris.

karbonader

Karbonader med stuvede ærter og gulerødder

Sofus Madsen
Karbonader – en klassiker fra barndommen
5 fra 1 stemme
Udskriv Del på facebook
Forb. tid 10 min
Tilb. tid 35 min
Samlet tid 40 min
Ret Hovedret
Køkken dansk
Antal 4 Personer
Kalorier 755 kcal
Hold skærmen tændt mens du laver mad

Ingredienser
  

Kartofler

  • 1000 gram Kartofler

Tilstegning af karbonader

  • 50 gram Smør

Karbonader

  • 500 gram Hakket svinekød
  • 2 spsk Mælk
  • 2 stk Æg
  • 100 gram Rasp
  • Salt
  • Friskkværnet peber

Stuvede ærter og gulerødder

  • 3 dl Vand
  • 1 stk Grøntsagsbouillonterning
  • 1 Knivspids Salt
  • 4 stk Gulerødder i tern
  • 200 gram Ærter
  • Salt
  • Friskkværnet peber

Smørbolle

  • 20 gram Smør
  • 2 Spsk Hvedemel

Sådan gør du
 

Karbonaderne

  • Kødet formes til 4 bøffer/karbonader, og lægges over på en tallerken.
    Slå 2 æg ud i en dybtallerken og kom mælk i.
    Pisk blandingen rigtig godt sammen.
    Kom rasp, salt og peber over i en anden dyb tallerken, og bland det sammen.
    Vend karbonaderne i æggeblandingen, og derefter i raspblandingen og læg dem tilbage på tallerkenen.
    Kom smør på panden, og varm det op ved middelvarme.
    Kom karbonaderne på panden, og steg dem.
    Vend dem med jævne mellemrum.
    Karbonaderne skal være gennemstegte, det vil sige ca. 5 minutter på hvert side.
    Krydder dem med salt og friskkværnet peber.
    Hold dem varme ved lav varme, mens du laver stuvede ærter og gulerødder.
    stegning af karbonade

Stuvede ærter og gulerødder

  • Gulerødderne skrælles, og skæres i små tern.
    Kom 3 dl vand, og en grøntsagsbouillonterning samt en knivspids salt.
    Bring gryden i kog, og tilsæt gulerødder.
    Kog det ved middelvarme i 3 minutter.
    Smørbolle:
    Ælt hvedemel og blødt smør godt sammen, og rør den ud i gryden.
    Det hele skal op og koge i 2 minutter.
    Tilsæt ærter, og kog det hele op i 3 minutter.
    Skulle sovsen bliver for tyk, tilsæt blot lidt mælk til du har den ønskede konsistens.
    Smag til med salt og friskkværnet peber.
    Velbekomme.

Næringsindhold

Kalorier: 755kcal (38%)Kulhydrater: 54g (18%)Protein: 27g (54%)Fedt: 48g (74%)Mættet fedt: 20g (125%)Flerumættet fedt: 5gEnkelumættet fedt: 19gTransfedt: 1gKolesterol: 130mg (43%)Natrium: 1070mg (47%)Kalium: 1532mg (44%)Fiber: 10g (42%)Sukker: 6g (7%)Vitamin A: 1097IU (22%)Vitamin C: 77mg (93%)Calcium: 68mg (7%)Iron: 4mg (22%)
Søgeord karbonader, krebinetter
  • Karrysovs
  • Mørbrad a la creme
  • Kyllingenuggets på pande
  • Wok med oksekød og nudler
  • Hjemmelavet kødboller

Tips til dine karbonader

Når jeg laver karbonader bruger jeg altid kød med med en fedtprocent på 10 eller derover.
Så er du sikker på en lækker saft karbonade.
Bruger du kød der er mindre i fedtprocent, risikere du at kødet bliver tørt.

Jeg har prøvet at lave krebinetter i ovnen, det syntes jeg ikke bliver så godt som på panden.
Steg dem på panden i smør, så garantere jeg for de bedste sprøde karbonader.

Hvis du ikke er til stuvede ærter og gulerødder til dine karbonader, så er en god hjemmelavet persillesovs med kartofler også virkelig lækkert.

Madgryden.dk
Madgryden.dk
Må vi sende dig en mail med lækker mad ?
Så vil vi gerne sende dig nyhedsmail med de bedste madopskrifter helt gratis.

Vi spammer ikke! Læs vores [link]privatlivspolitik[/link] hvis du vil vide mere.

Tjek din indbakke eller spam mappe for at bekræfte din tilmelding.

  • Del på facebook
  • Syntes godt om
  • Twitter
  • Pinterest
  • Print
  • Elsker

Skrevet i: Hovedretter Tags: karbonader, karbonader opskrift

Startsite.dk – Nyhedsoverblik, links og meget mere.

Previous Post: « Brændte mandler
Next Post: Pizzasauce »

Læserinteraktioner

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bedøm opskriften med antal stjerner




Primær Sidebar

Følg os

Følg os på Facebook

Footer

Rettigheder

Kopiering fra Madgryden.dk må kun finde sted af uddannelsesinstitutioner, offentlige og private virksomheder, som har lavet en aftale med Copydan. Du må meget gerne linke til madgrydens indhold.

Copyright © 2023 Madgryden.dk