Kylling i karry med ris – Her får du vores opskrift på den virkelig lækre kylling i karry.
Opskrifter er meget nem, og tager ikke mere end 30 minutter at lave.
Når vi laver denne ret, er det med ris, det syntes vi passer perfekt sammen.
Opskriften består af smør, mel, mælk og selvfølgelig kylling og karry.
Gurkemeje giver retten en fantastisk farve, og så er det fantastisk sammen med karry.
Prøv vores lækre opskrift på den bedste hjemmelavede risifrutti
Kylling i karry – En lækker klassisk ret med ris
Kylling i karry med ris
Ingredienser
- 2 tsk Karry
- 500 gram Kyllingebryst
- 2 dl Vand (kogende)
- 2 stk Hønsebouillon terning
- 60 gram Smør
- 1 dl Hvedemel
- 3,5 dl Mælk
- 1 tsk Gurkemeje
- Salt
- Peber
Sådan gør du
Karryen skal brændes af
- Kom karry i gryden uden fedtstof. Tænd kogepladen på middelvarme, og brænd karryen af.Når duften af karry bliver mere fremtrædende, og farven bliver lidt mørkere er karryen klar.Kom karryen over i en lille skål.
Kyllingebryst Brunes
- Skær kyllingebrysterne ud i passende strimler, og brun dem af i gryden i lidt smør.Når de er brunet af, kommes de i en skål.
Hønsefond
- Kom 2 dl kogende vand i en skål, og tilsæt 2 hønsebouillon terninger i.Rør hønsebouillon terninger ud i det kogende vand.
Kylling i karry
- Kom smør i en gryde, og smelt det.Når smørret er smeltet, kommer du karry i gryden. Rør det hele godt rundt.Mel tilsættes og der røres godt rundt i blandingen.Kom mælken, og din hønsefond i.Det hele røres godt sammen.Tilsæt de brunede kyllingestrimler, gurkemeje, lidt salt og frisk kværnet peber.Retten sættes til at stå og simre ved lav varme i 20 minutter.Server kylling i karry sammen med f.eks ris.Velbekomme.
Næringsindhold
Kalorier: 390kcal (20%)Kulhydrater: 22g (7%)Protein: 33g (66%)Fedt: 19g (29%)Mættet fedt: 10g (63%)Flerumættet fedt: 1gEnkelumættet fedt: 5gTransfedt: 1gKolesterol: 123mg (41%)Natrium: 397mg (17%)Kalium: 640mg (18%)Fiber: 3g (13%)Sukker: 4g (4%)Vitamin A: 559IU (11%)Vitamin C: 2mg (2%)Calcium: 139mg (14%)Iron: 1mg (6%)
Skriv et svar