Kylling i karry - En ret som både børn og voksne er helt vilde med. Den består af en karrysovs med kylling, som tilbehør anbefaler jeg ris. Velsmagende og nem.
Kylling i karry er et af de mest populære retter herhjemme, og dette er ikke helt uden grund. For hvem kan da sige nej til lækre møre kyllingestykker, som ligger og giver masser af smag til en fantastisk cremet karrysauce. Opskrifter er meget nem, og tager ikke mere end 30 minutter at lave. Vi laver næsten altid denne ret med ris som tilbehør , det syntes vi passer perfekt sammen.
Gurkemeje giver retten en fantastisk farve, og så fungere det bare rigtig godt sammen med karry. Længere nede på siden kommer jeg med fif til ristaffel og meget mere.
Denne opskrift på kylling i karry er lavet til 4 personer.
Prøv vores lækre opskrift på hjemmelavede risifrutti
Kylling i karry
Ingredienser
Kylling i karry
- 2 tsk Karry
- 500 gram Kyllingebryst
- 2 dl Vand (kogende)
- 2 stk Hønsebouillon terning
- 60 gram Smør
- 1 dl Hvedemel
- 3,5 dl Mælk
- 1 tsk Gurkemeje
- Salt
- Peber
sådan gør du
Karryen brændes af
- Kom karry i gryden uden fedtstof. Tænd kogepladen på middelvarme, og brænd karryen af.Når duften af karry bliver mere fremtrædende, og farven bliver lidt mørkere er karryen klar.Kom karryen over i en lille skål.
Kyllingebryst Brunes
- Skær kyllingebrysterne ud i passende strimler, og brun dem af i gryden i lidt smør.Når de er brunet af, kommes de i en skål.
Hønsefond
- Kom 2 dl kogende vand i en skål, og tilsæt 2 hønsebouillon terninger i.Rør hønsebouillon terninger ud i det kogende vand.
Kylling i karry
- Kom smør i en gryde, og smelt det.Når smørret er smeltet, kommer du karry i gryden. Rør det hele godt rundt.Mel tilsættes og der røres godt rundt i blandingen.Kom mælken, og din hønsefond i.Det hele røres godt sammen.Tilsæt de brunede kyllingestrimler, gurkemeje, lidt salt og frisk kværnet peber.Retten sættes til at stå og simre ved lav varme i 20 minutter.Server kylling i karry sammen med f.eks ris.Velbekomme.
Ernæringsindhold
Holdbarhed på Kylling i karry opskrift
Når du er færdig med at spise, er det vigtigt at retten kommer hurtigst muligt på køl. På køl i en lukket beholder, kan det holde sig i 2 dage.
Når det skal bruges, kan du enten opvarme det i mikrobølgeovnen, eller i en gryde ved middelvarme på kogepladen. Skal det holde sig længere, anbefaler jeg at det bliver frosset ned. i fryseren kan det holde sig i mindst 30 dage. Inden du tilbereder det, skal det optøs, gerne i køleskabet.
Ristaffel
Prøv ristaffel sammen med kylling i karry opskrift, børnene vil simpelthen elske at vælge rundt i altmuligt tilbehør. Skær et par æbler i både og kom i en skål.
Skær nogle bananer i tynde skiver, og kom det i en skål. kom nogle lækre saltede peanuts i en lille skål. skær nogle agurker i tern. Det er næsten kun fantasien der sætter grænser for hvad man kan få til ristaffel.
Skriv et svar