• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
Madgryden.dk
  • Forside
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Om os
menu icon
go to homepage
  • Forside
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Om os
search icon
Homepage link
  • Forside
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Om os
×
Forside » Opskrifter » Aftensmad » Kylling i karry - Opskrift på en klassisk ret på 30 minutter

Kylling i karry - Opskrift på en klassisk ret på 30 minutter

Af Sofus Madsen Skriv kommentar

kylling i karry

Oversigt

Toggle
  • Kylling i karry - en opskrift på en enkel og traditionel ret med ris og kylling. Tilberedningen af denne ret tager ca. 30 minutter.
  • Kylling i karry
  • Holdbarhed på Kylling i karrry opskrift

Kylling i karry - en opskrift på en enkel og traditionel ret med ris og kylling. Tilberedningen af denne ret tager ca. 30 minutter.

Kylling i karry er et af de mest populære retter herhjemme, og dette er ikke helt uden grund. For hvem kan da sige nej til lækre møre kyllingestykker, som ligger og giver masser af smag til en fantastisk cremet karrysauce. Opskrifter er meget nem, og tager ikke mere end 30 minutter at lave. Vi laver næsten altid denne ret med ris som tilbehør , det syntes vi passer perfekt sammen.

Gurkemeje giver retten en fantastisk farve, og så fungere det bare rigtig godt sammen med karry. Længere nede på siden kommer jeg med fif til ristaffel og meget mere.
Denne opskrift på kylling er lavet til 4 personer.

kylling i karry

Kylling i karry

Sofus Madsen
Kylling i karry - en opskrift på en enkel og traditionel ret med ris og kylling. Tilberedningen af denne ret tager ca. 30 minutter.
5 fra 5 stemmer
Udskriv Pin opskrift
Forb. tid 10 minutter min
Tilb. tid 20 minutter min
0 minutter min
Samlet tid 30 minutter min
Ret Hovedret
Køkken dansk
Antal 4 Personer
Kalorier 390 kcal

Ingredienser
  

Kylling i karry

  • 2 tsk Karry
  • 500 gram Kyllingebryst
  • 2 dl Vand (kogende)
  • 2 stk Hønsebouillon terning
  • 60 gram Smør
  • 1 dl Hvedemel
  • 3,5 dl Mælk
  • 1 tsk Gurkemeje
  • Salt
  • Peber

sådan gør du
 

Karryen brændes af

  • Kom karry i gryden uden fedtstof. Tænd kogepladen på middelvarme, og brænd karryen af.
    Når duften af karry bliver mere fremtrædende, og farven bliver lidt mørkere er karryen klar.
    Kom karryen over i en lille skål.

Kyllingebryst Brunes

  • Skær kyllingebrysterne ud i passende strimler, og brun dem af i gryden i lidt smør.
    Når de er brunet af, kommes de i en skål.

Hønsefond

  • Kom 2 dl kogende vand i en skål, og tilsæt 2 hønsebouillon terninger i.
    Rør hønsebouillon terninger ud i det kogende vand.

Kylling i karry

  • Kom smør i en gryde, og smelt det.
    Når smørret er smeltet, kommer du karry i gryden. Rør det hele godt rundt.
  • Mel tilsættes og der røres godt rundt i blandingen.
    Kom mælken, og din hønsefond i.
  • Det hele røres godt sammen.
    Tilsæt de brunede kyllingestrimler, gurkemeje, lidt salt og frisk kværnet peber.
  • Retten sættes til at stå og simre ved lav varme i 20 minutter.
    Server kylling i karry sammen med f.eks ris.
    Velbekomme.
    kylling i karry

Ernæringsindhold

Kalorier: 390kcalKulhydrater: 22gProtein: 33gFedt: 19gMættet fedt: 10gFlerumættet fedt: 1gEnkelumættet fedt: 5gTransfedt: 1gKolesterol: 123mgNatrium: 397mgKalium: 640mgFiber: 3gSukker: 4gVitamin A: 559IUVitamin C: 2mgCalcium: 139mgIron: 1mg
Søgeord kylling i karry
Kunne du lide vores opskrift ? Skriv gerne en kommentar eller anmeldelse

Holdbarhed på Kylling i karrry opskrift

Når du er færdig med at spise, er det vigtigt at retten kommer hurtigst muligt på køl. På køl i en lukket beholder, kan det holde sig i 2 dage.

Når det skal bruges, kan du enten opvarme det i mikrobølgeovnen, eller i en gryde ved middelvarme på kogepladen. Skal det holde sig længere, anbefaler jeg at det bliver frosset ned. i fryseren kan det holde sig i mindst 30 dage. Inden du tilbereder det, skal det optøs, gerne i køleskabet.

Ristaffel

Prøv ristaffel sammen med kylling i karry opskrift, børnene vil simpelthen elske at vælge rundt i altmuligt tilbehør. Skær et par æbler i både og kom i en skål.

Skær nogle bananer i tynde skiver, og kom det i en skål. kom nogle lækre saltede peanuts i en lille skål. skær nogle agurker i tern. Det er næsten kun fantasien der sætter grænser for hvad man kan få til ristaffel.

Prøv nogle af vores andre lækre opskrifter:
Karrysovs - Den bedste opskrift på nem og lækker karrysauce
Panang karry med kylling - Nem opskrift på panang kylling
Karryketchup hjemmelavet - Nem opskrift på ketchup med karry
Boller i karry - Skøn opskrift på kødboller i karry
Karrypølse - opskrift på den fantastiske currywurst

Må vi sende dig en mail med lækker mad ?
Så vil vi gerne sende dig nyhedsmail med de bedste madopskrifter helt gratis.

Vi spammer ikke! Læs vores [link]privatlivspolitik[/link] hvis du vil vide mere.

Tjek din indbakke eller spam mappe for at bekræfte din tilmelding.

Flere opskrifter i samme kategori

  • dyrekølle
    Dyrekølle i ovn – Opskrift på saftig dyrekølle med bacon
  • Kyllingelår på kartoffelbund
    Kyllingelår på kartoffelbund – Lækker og simpel opskrift
  • gammeldags oksesteg
    Gammeldags oksesteg – Opskrift på en saftig og mør oksesteg
  • lammeculotte
    Lammeculotte - Opskrift på lækker saftig og mørt lammekød

Læserinteraktioner

5 from 5 votes (5 ratings without comment)

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bedøm opskriften med antal stjerner




Primær Sidebar

Footer

Rettigheder

Kopiering fra Madgryden.dk må kun finde sted af uddannelsesinstitutioner, offentlige og private virksomheder, som har lavet en aftale med Copydan Tekst og Node. Du må meget gerne linke til madgrydens indhold.

Copyright © 2025 Madgryden.dk

Bedøm denne opskrift

Your vote:




Fortæl os, hvad du syntes om denne opskrift:

Dette fungerede præcis som skrevet, tak!
Min familie elskede dette!
Tak fordi du deler denne opskrift

Eller skriv med dine egne ord:

A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.