Foccacia – Opskrift på nem hjemmebagt focaccia brød
Foccacia er et fantastisk stykke italiensk brød, som man kan nyde hele året. Om det er til en hyggelig grillaften, eller om det er når venner og familie er samlet, så passer dette brød bare helt perfekt. Det italiensk brød er utrolig nemt at lave, og så smager det simpelthen fantastisk. Det gode ved foccasia er at du kan lave dejen dagen før, hvor du vælger at langtidshæve dejen, eller du kan lave den på blot 1 time.
Et virkelig lækkert stykke madbrød, der bare komplimentere de fleste retter rigtig godt.
Denne opskrift er til ca. 10 mand
Prøv også vores lækre opskrift på lækre paninibrød
Foccacia
Ingredienser
Foccacia
- 25 gram Gær
- 7 dl koldt vand
- 1 tsk Sukker
- 1000 gram Hvedemel Tipo 00
- 3 tsk Flagesalt
Bagepapir smøres med olivenolie
- 0,5 dl Olivenolie
Topping
- 0,5 dl Olivenolie
- Friske rosmarin blade
- Flagesalt
Sådan gør du
foccacia-dej æltes
- Gæren røres ud i vandet. Tilsæt sukker, olivenolie og mel.Dejen æltes til den er blank og smidig. Her er det bedst at bruge en røremaskine. Dejen æltes i ca. 8 minutter med en dejkrog. Flagesalt tilsættes, og dejen æltes i ca. 2 minutter mere.foccacia-dejen sættes til hævning i ca. 2 timer.
Bag foccacia
- Smør bradepande ind i 0,5 dl olivenolie, og kom dejen der i.Hæld 0,5 dl olivenolie henover dejen.Drys med friske rosmarinblade, og flagesalt henover dejen.Bag foccacia ved forvarmet ovn ved 220 grader varmluft i ca. 25 minutter.Brødet er færdig når det er gyldent og sprødt.Velbekomme.
Næringsindhold
Tips til din foccacia opskrift
Langtidshævet focaccia
Ønsker du at langtidshæve din italienske brød. Så brug ca. 15 gram gær, stedet for de 25 gram i opskriften. Ellers følger du den bare trin for trin. Når dejen er slået sammen, stilles den til hævning i bradepanden natten over i køleskabet. Når du ønsker at bruge dejen, tage du den ud af køleskabet. Stil den på køkkenbordet overdækket, i ca. 1 time ved stuetemperatur inden du bager foccacia brød.
Kan dette foccacia brød fryses???
Den kan roligt fryse din foccaciabrød. NÅr du skal bruge brødet, tages det op og optøs. Når din foccacia er helt optøet, varmes det i ovnen ved 200 grader i almindelig ovn.
Variere opskriften på foccacia opskrift
Det fantastiske ved denne opskrift, er at du kan variere den fuldstændig som du lyster. Prøv med ramsløgsalt, tomater, revet parmesanost. Det er virkelig kun fantasien der sætter grænserne. Fordi foccaciabrød smager godt med rigtig mange lækre krydderurter.
Vidste du…
Foccacia brød stammer fra Italien, og som minder meget om en pizzabund. Opskriften du får her med rosmarin, er den mest almindelig type indenfor foccaciabrød. I italien serveres brødet til hovedretter, eller blot som en lækker snack.
Skriv et svar