• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Madgryden.dk
  • Madgryden
  • Opskrifter
  • Om Madgryden.dk
  • Privatlivspolitik

Foccacia

Af Sofus Madsen Skriv kommentar

  • Del på facebook
  • Syntes godt om
  • Twitter
  • Pinterest
  • Print
  • Elsker
Madgryden.dk » Opskrifter » Salater og Tilbehør » Foccacia
foccacia
Foccacia – Opskrift på nem hjemmebagt focaccia brød

Foccacia – Opskrift på nem hjemmebagt focaccia brød

Foccacia er et fantastisk stykke italiensk brød, som man kan nyde hele året. Om det er til en hyggelig grillaften, eller om det er når venner og familie er samlet, så passer dette brød bare helt perfekt. Det italiensk brød er utrolig nemt at lave, og så smager det simpelthen fantastisk. Det gode ved foccasia er at du kan lave dejen dagen før, hvor du vælger at langtidshæve dejen, eller du kan lave den på blot 1 time.
Et virkelig lækkert stykke madbrød, der bare komplimentere de fleste retter rigtig godt.
Denne opskrift er til ca. 10 mand

Prøv også vores lækre opskrift på lækre paninibrød

foccacia

Foccacia

Sofus Madsen
Lækker Italiensk brød med rosmarin
5 fra 1 stemme
Udskriv Pin Opskrift Del på facebook
Forb. tid 10 t
Tilb. tid 30 min
0 min
Samlet tid 1 t 10 min
Ret brød
Køkken Italiensk
Antal 10 Personer
Kalorier 115 kcal
Hold skærmen tændt mens du laver mad

Ingredienser
  

Foccacia

  • 25 gram Gær
  • 7 dl koldt vand
  • 1 tsk Sukker
  • 1000 gram Hvedemel Tipo 00
  • 3 tsk Flagesalt

Bagepapir smøres med olivenolie

  • 0,5 dl Olivenolie

Topping

  • 0,5 dl Olivenolie
  • Friske rosmarin blade
  • Flagesalt

Sådan gør du
 

foccacia-dej æltes

  • Gæren røres ud i vandet.
    Tilsæt sukker, olivenolie og mel.
    Dejen æltes til den er blank og smidig. Her er det bedst at bruge en røremaskine. Dejen æltes i ca. 8 minutter med en dejkrog.
    Flagesalt tilsættes, og dejen æltes i ca. 2 minutter mere.
    foccacia-dejen sættes til hævning i ca. 2 timer.

Bag foccacia

  • Smør bradepande ind i 0,5 dl olivenolie, og kom dejen der i.
    Hæld 0,5 dl olivenolie henover dejen.
    Drys med friske rosmarinblade, og flagesalt henover dejen.
    Bag foccacia ved forvarmet ovn ved 220 grader varmluft i ca. 25 minutter.
    Brødet er færdig når det er gyldent og sprødt.
    Velbekomme.
    foccacia-dej

Næringsindhold

Kalorier: 115kcal (6%)Kulhydrater: 1gProtein: 0.3g (1%)Fedt: 13g (20%)Mættet fedt: 2g (13%)Flerumættet fedt: 1gEnkelumættet fedt: 9gNatrium: 6mgKalium: 19mg (1%)Fiber: 0.3g (1%)Sukker: 0.1gVitamin C: 0.004mgCalcium: 3mgIron: 0.2mg (1%)
Søgeord foccacia, italiensk brød
  • Paninibrød
  • Indbagt hvidløgsbrød
  • Jordbæris
  • Baguette med durummel
  • Marengskys – sådan laver du de lækreste kyskager

Tips til din foccacia opskrift

Langtidshævet focaccia

Ønsker du at langtidshæve din italienske brød. Så brug ca. 15 gram gær, stedet for de 25 gram i opskriften. Ellers følger du den bare trin for trin. Når dejen er slået sammen, stilles den til hævning i bradepanden natten over i køleskabet. Når du ønsker at bruge dejen, tage du den ud af køleskabet. Stil den på køkkenbordet overdækket, i ca. 1 time ved stuetemperatur inden du bager foccacia brød.

Kan dette foccacia brød fryses???

Den kan roligt fryse din foccaciabrød. NÅr du skal bruge brødet, tages det op og optøs. Når din foccacia er helt optøet, varmes det i ovnen ved 200 grader i almindelig ovn.

Variere opskriften på foccacia opskrift

Det fantastiske ved denne opskrift, er at du kan variere den fuldstændig som du lyster. Prøv med ramsløgsalt, tomater, revet parmesanost. Det er virkelig kun fantasien der sætter grænserne. Fordi foccaciabrød smager godt med rigtig mange lækre krydderurter.

Vidste du…

Foccacia brød stammer fra Italien, og som minder meget om en pizzabund. Opskriften du får her med rosmarin, er den mest almindelig type indenfor foccaciabrød. I italien serveres brødet til hovedretter, eller blot som en lækker snack.

Madgryden.dk
Madgryden.dk
Må vi sende dig en mail med lækker mad ?
Så vil vi gerne sende dig nyhedsmail med de bedste madopskrifter helt gratis.

Vi spammer ikke! Læs vores [link]privatlivspolitik[/link] hvis du vil vide mere.

Tjek din indbakke eller spam mappe for at bekræfte din tilmelding.

  • Del på facebook
  • Syntes godt om
  • Twitter
  • Pinterest
  • Print
  • Elsker

Skrevet i: Salater og Tilbehør Tags: focaccia, foccacia, foccacia brød, foccacia opskrift, foccaciabrød

Startsite.dk – Nyhedsoverblik, links og meget mere.

Previous Post: « Burgerdressing
Next Post: Brioche burgerboller »

Læserinteraktioner

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bedøm opskriften med antal stjerner




Primær Sidebar

Følg os

Følg os på Facebook

Footer

Rettigheder

Kopiering fra Madgryden.dk må kun finde sted af uddannelsesinstitutioner, offentlige og private virksomheder, som har lavet en aftale med Copydan. Du må meget gerne linke til madgrydens indhold.

Copyright © 2023 Madgryden.dk