Chili con carne
Chili con carne – Den bedste opskrift på en klassiker
Chili con carne er altid et hit herhjemme, eller når vi har gæster til middag. Når jeg laver denne ret, så laver jeg en mild version af den. Det gør jeg simpelthen pga. mine børn, eller hvis jeg får gæster. Så derfor er opskrift du får her, ikke sådan voldsom stærk. Så smag den til, og justere den med chili så du får din chili concarne nøjagtig som du ønsker det. der er masser af af gode oplevelser for smagsløgene, men det stærke er nedjusteret.
Denne opskrift er til 4 personer.
Prøv også vores fantastiske opskrift på wok med nudler og oksekød
Chili con carne
Ingredienser
Chili con carne
- 2 stk Løg
- 500 gram Hakket oksekød
- 0,5 stk Chili (stærk)
- 800 gram Hakket tomat
- 450 gram kidneybønner
- 1 tsk Oregano (Tørret)
- knivspids Kanel
- Salt
- Friskkværnet peber
- 140 gram Majs
Sådan gør du
Chili con carne
- Løg pilles og skæres ud i små tern.Kom lidt olie i en gryde, og kom løg i.Løgene svitses.Tilsæt oksekød, og brun kødet af.De resterende ingredienser kommes i gryden til chilie concarne, undtaget majs.Gryderetten skal nu stå og simre ved svag varme, i 1 time og 30 minutter med låg på.
Majs i chili con carne
- Kom majs i chili con carne, og rør det hele godt rundt.Gryderetten skal nu stå og simre i 30 minutter.Smag til med salt og friskkværnet peber.Kom evt. lidt chili pulver i, hvis den ønskes stærkere.Velbekomme
Nutrition
Tips til chili con carne opskrift
Tilbehør til denne opskrift på chilli con carne?
Som tilbehør kan jeg anbefale at du koger nogle ris. Derudover smager det virkelig lækkert med lidt creme fraiche. Server evt. Baguette med durummel til.
Holdbarhed på chilli con carne?
chili con carne kan sagtens holde sig 3 dage i køleskabet. Hvis du ønsker at gemme den længere, vil jeg anbefale at du fryser retten ned. Når du skal bruge den til madpakken eller til aftensmaden, tages den op i god tid og lader den optø ved stuetemperatur. Varme retten i en gryde ved middelvarme, eller i mikrobølgeovnen.
Mørk chokolade i chilli con carne??
Jeg plejer at undlade det når jeg laver chilli concarne, men du kan sagtens komme det i denne opskrift på chili con carne. Kom ca. 10 gram mørk chokolade i, og smag til. hvis du syntes den godt kan tåle lidt mere, så prøv at tilføj yderligere 10 gram. Men brug kun mørk chokolade, lys chokolade skader mere det gavner.