Rabarber tiramisu

Madgryden.dk » Opskrifter » Desserter » Rabarber tiramisu
Rabarber tiramasu

Rabarber tiramasu – Opskrift på italiensk dessert med rabarber

Rabarber tiramasu er en virkelig skøn italiensk dessert. Vi har gjort den velkendte tirimasu endnu mere frisk og smag af god sommer.
Desserten består af en fantastisk mascarponecreme, som bygges op i lag med ladyfingers og rabarberkompot.
Du kan med fordel lave tiramasu dagen før, så den får endnu mere smag.
Derfor er den også helt perfekt til servering, til når der er gæster.
Skulle du ønske at køle din kompot hurtigt ned, så kom det i en frysepose og bred det godt ud og ind i køleskabet.
Denne opskrift på rabarber tiramasu er til ca. 6 personer.

Prøv også vores lækre opskrift på Rabarbersaft her

rabarber tiramisu

Rabarber tiramisu

Sofus Madsen
Opskrift på italiensk dessert med rabarber
5 fra 2 stemmer
Forb. tid 33 minutter
Tilb. tid 12 minutter
0 minutter
Samlet tid 45 minutter
Ret Dessert
Køkken Italiensk
Antal 6 Personer
Kalorier 567 kcal

Ingredienser
  

Kogning af rabarber

Mascarpone creme

Opbygning

Sådan gør du
 

Kogning af rabarber

  • Rabarberne skæres i stykker på ca. 2 cm, og vaskes grundigt.
    Kom dem i en gryde.
    Kom herefter Vaniljesukker, sukker og vand ned til.
    Kog det hele op, og lad det stå og simre ved lav varme i ca. 12 minutter.
    Sæt gryden på køl, til det er helt nedkølet.

Mascarpone creme

  • Æggeblommer, sukker, vaniljesukker og vaniljepulver sammen til det bliver en lys og luftig masse.
    Vend forsigtigt mascarponen i med en dejskraber.

Rabarber tiramisu

  • Læg rabarber kompot ned i en bunden af et fad (20×25 cm).
    Herefter kommes ladyfingers på, og herefter mascarpone oven på.
    Sådan gentager du indtil der ikke er mere.

Pynt

  • Drys hakket mørk og hvid chokolade ovenpå, og slut af med lidt friske mynte blade.
    Stil nu rabarber tiramisu på køl overdækket i mindst 1 time, meget gerne til næste dag.
    Så kan rabarber tiramisu rigtig få lov til at trække.
    Velbekomme.

Nutrition

Kalorier: 567kcalKulhydrater: 75gProtein: 8gFedt: 28gMættet fedt: 16gFlerumættet fedt: 1gEnkelumættet fedt: 3gKolesterol: 109mgNatrium: 74mgKalium: 342mgFiber: 3gSukker: 54gVitamin A: 841IUVitamin C: 8mgCalcium: 175mgIron: 1mg
Søgeord rabarber tiramisu
Kunne du lide vores opskrift ? Skriv gerne en kommentar eller anmeldelse

Holdbarhed på denne rabarber tiramasu opskrift

Holdbarheden på denne dessert med rabarber, ki køleskabet kan den holde sig 2-3 dage. Hvis du stiller den i køleskabet i et par timer inden servering, da den bliver bedre af at sætte sig.

Dessert med rabarber dagen før

Du kan sagtens lave rabarber tiramasu dagen før, faktisk bliver den kun bedre af at stå og sætte sig til dagen efter.

Vidste du dette om rabarber?

Rabarber er en grøntsag som vokser ekstrem hurtigt, og leverer derfor et stort udbytte som kan bruges til utrolig meget. Når man skal bruge rabarber, er det kun stænger der kan spises, derfor er rabarber i teorien en grøntsag. Hvis en voksen spiser rabarberblade, kan det have alvorlige konsekvenser. Faktisk skal der blot indtages omkring 20 gram rabarberblade, før vi taler om alvorlig forgiftning. Så hold endelig børn og voksne væk fra bladene. Hvis du fryser rabarbererstænger ned, kan de holde sig op til et år i fryseren. Så har du altid mulig for at lave denne lækre hjemmelavet italienske rabarber tiramasu dessert.

Må vi sende dig en mail med lækker mad ?
Så vil vi gerne sende dig nyhedsmail med de bedste madopskrifter helt gratis.

Vi spammer ikke! Læs vores [link]privatlivspolitik[/link] hvis du vil vide mere.

Sofus Madsen

Skriv en kommentar

Bedøm opskriften med antal stjerner