Rabarber tiramasu er en virkelig skøn italiensk dessert. Vi har gjort den velkendte tirimasu endnu mere frisk og smag af god sommer.
Desserten består af en fantastisk mascarponecreme, som bygges op i lag med ladyfingers og rabarberkompot.
Du kan med fordel lave Rabarber tiramasu dagen før, så den får endnu mere smag.
Derfor er den også helt perfekt til servering, til når der er gæster.
Skulle du ønske at køle din kompot hurtigt ned, så kom det i en frysepose og bred det godt ud og ind i køleskabet.
Opskriften på denne tiramisu er til ca. 6 personer.
Rabarber tiramisu – prøv også vores lækre opskrift på Rabarbersaft her
Rabarber tiramisu
Ingredienser
Kogning af rabarber
- 600 gram Rabarber
- 2 tsk Vaniljesukker
- 200 gram Sukker
- 1,5 dl Vand
Mascarpone creme
- 6 stk Pasteuriseret æggeblommer
- 70 gram Sukker
- 1 tsk Vaniljesukker
- 0,5 tsk Vaniljepulver
- 250 gram Flødeost Mascarpone
Opbygning
- 150 gram Ladyfingers
Pynt
- Frisk Mynte
- 50 gram Mørk chokolade 70%
- 50 gram Hvid Chokolade
Sådan gør du
Kogning af rabarber
- Rabarberne skæres i stykker på ca. 2 cm, og vaskes grundigt.Kom dem i en gryde.Kom herefter Vaniljesukker, sukker og vand ned til.Kog det hele op, og lad det stå og simre ved lav varme i ca. 12 minutter.Sæt gryden på køl, til det er helt nedkølet.
Mascarpone creme
- Æggeblommer, sukker, vaniljesukker og vaniljepulver sammen til det bliver en lys og luftig masse.Vend forsigtigt mascarponen i med en dejskraber.
Rabarber tiramisu opbygning
- Læg rabarber kompot ned i en bunden af et fad (20×25 cm).Herefter kommes ladyfingers på, og herefter mascarpone oven på.Sådan gentager du indtil der ikke er mere.
Pynt
- Drys hakket mørk og hvid chokolade ovenpå, og slut af med lidt friske mynte blade.Stil nu tirimasuen på køl overdækket i mindst 1 time, meget gerne til næste dag.Så kan rabarber tiramisu rigtig få lov til at trække.Velbekomme.
Skriv et svar