• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
Madgryden.dk
  • Forside
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Om os
menu icon
go to homepage
  • Forside
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Om os
search icon
Homepage link
  • Forside
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Om os
×
Forside » Opskrifter » Desserter » Rabarbergrød - Opskrift på nem sommerdessert med rabarber

Rabarbergrød - Opskrift på nem sommerdessert med rabarber

Af Sofus Madsen Skriv kommentar

rabarbergrød

Oversigt

Toggle
  • Rabarbergrød er en nem opskrift på grød med rabarber. Denne opskrift kræver blot 6 ingredienser. Læs meget mere om opskriften her
  • Rabarbergrød
  • Holdbarhed på grød
  • Rabarbergrød siet
  • Rabarbergrød jævning

Rabarbergrød er en nem opskrift på grød med rabarber. Denne opskrift kræver blot 6 ingredienser. Læs meget mere om opskriften her

I dag var det tid til at få lavet, en lækker omgang rabarbergrød. Sæsonen for rabarber er startet, og pt. har vi virkelig mange lækre rabarber i haven. Det tager ikke langtid at lave min opskrift på grød med rabarber, og så smager den helt fantastisk. Personligt er min favorit vaniljecreme til jordbærgrød, elsker at det syrlige møder det søde.

Da der er stor forskel på hvordan rabarber smager, smages grøden til så den er som ønsket.

Længere nede på siden skriver jeg om holdbarhed, og om hvordan du får rabarbergrød siet, så du undgår trævler i grøden.

Derudover kommer jeg ind på jævning af rabarbergrød, som du kan bruge i mange andre slags grød.
Denne opskrift på grød er til 4 personer.

rabarbergrød

Rabarbergrød

Sofus Madsen
Rabarbergrød er en nem opskrift på grød med rabarber. Denne opskrift kræver blot 6 ingredienser. Læs meget mere om opskriften her
5 fra 1 stemme
Udskriv Pin opskrift
Forb. tid 10 minutter min
Tilb. tid 20 minutter min
0 minutter min
Samlet tid 30 minutter min
Ret Dessert
Køkken dansk
Antal 4 Personer
Kalorier 222 kcal

Ingredienser
  

Rabarbergrød

  • 500 gram Rabarber
  • 200 gram Sukker
  • 2 tsk Vaniljesukker
  • 1 dl vand

Jævning af rabarbergrød

  • 1 Spsk kartoffelmel
  • 0,5 dl koldt vand

sådan gør du
 

Rabarbergrød

  • Bladene fra rabarberne skæres af.
    Stilkene renses og skæres i tynde skiver.
  • Kom rabarberne ned i en passende gryde, sammen med sukker, vaniljesukker og vand.
    Bring gryden i kog, og skru ned til middelvarme og lad det simre koge i ca. 20 minutter. Husk at rør jævnligt i gryden, indtil rabarberne er kogt ud til en grød.
  • Smag grøden til med sukker.
    Tag gryden med rabarbergrød af kogepladen

Jævning af rabarbergrød

  • Rør kartoffelmel og koldt vand sammen i en skål, eller i en meljævner.
    Kom meljævningen lidt efter lidt ned i gryden med rabarbergrød, og rør det rundt til grøden er jævnet.
  • Kom grøden med rabarber i en glasskål, og drys 1 spsk. sukker henover så rabarbergrøden ikke danner skind.
    Velbekomme.
    rabarbergrød

Ernæringsindhold

Kalorier: 222kcalKulhydrater: 56gProtein: 1gFedt: 0.4gMættet fedt: 0.1gFlerumættet fedt: 0.1gEnkelumættet fedt: 0.05gNatrium: 8mgKalium: 364mgFiber: 2gSukker: 52gVitamin A: 128IUVitamin C: 10mgCalcium: 109mgIron: 0.3mg
Søgeord rabarbergrød
Kunne du lide vores opskrift ? Skriv gerne en kommentar eller anmeldelse

Holdbarhed på grød

Når din rabarbergrød er afkølet, stilles den på køl. i køleskabet kan den sagtens holde sig i mindst 5 dage. Derfor kan du også lave den nogle dage før, hvis du vil servere den for mange gæster. Hvis du kommer til at lave for meget, kan du portionsanrette grøden og fryse det ned. Så har du også en lækker grød med rabarber i vinterperioden. I fryseren kan rabarbergrød holde sig i 4 mdr.

Rabarbergrød siet

Hvis du ønsker en helt glat grød med rabarber, kan du med fordel si rabarbergrøden inden du jævner det. så slipper du for grød trævler.

Rabarbergrød jævning

Det er meget nemt at lave en jævning af rabarbergrød. Du tager blot 1 spsk kartoffelmel, og 0,5 dl koldt vand i en skål, og røre det godt ud. Derefter tilsætter du det lidt efter lidt i din grød, og røre rundt indtil din grød er jævnet. Denne opskrift på jævning, kan du bruge til alle slags grød.

Prøv nogle af vores andre lækre opskrifter:
Rabarbermuffins - opskrift på nemme muffins med rabarber
Rabarbersaft - Opskrift på hjemmelavet saft af rabarber
Rabarber tiramisu - italiensk dessert med rabarber
Rabarbertærte med smuldredej - Nem og frisk rabarber crumble
Rabarberkage med marengs - lækker rabarberdrøm med marengs

Må vi sende dig en mail med lækker mad ?
Så vil vi gerne sende dig nyhedsmail med de bedste madopskrifter helt gratis.

Vi spammer ikke! Læs vores [link]privatlivspolitik[/link] hvis du vil vide mere.

Tjek din indbakke eller spam mappe for at bekræfte din tilmelding.

Flere opskrifter i samme kategori

  • æblegrød
    Æblegrød - Opskrift på frugtgrød med æbler og vanilje
  • vaniljeis
    Vaniljeis - Opskrift på den bedste cremede is med vanilje
  • mannabudding
    Mannabudding - Nem opskrift på en klassisk mannebudding
  • hindbærcoulis - hindbærsovs
    Hindbærcoulis - Opskrift på nem hindbærsovs

Læserinteraktioner

5 from 1 vote (1 rating without comment)

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bedøm opskriften med antal stjerner




Primær Sidebar

Footer

Rettigheder

Kopiering fra Madgryden.dk må kun finde sted af uddannelsesinstitutioner, offentlige og private virksomheder, som har lavet en aftale med Copydan Tekst og Node. Du må meget gerne linke til madgrydens indhold.

Copyright © 2025 Madgryden.dk

Bedøm denne opskrift

Your vote:




Fortæl os, hvad du syntes om denne opskrift:

Dette fungerede præcis som skrevet, tak!
Min familie elskede dette!
Tak fordi du deler denne opskrift

Eller skriv med dine egne ord:

A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.