• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Madgryden.dk
  • Madgryden
  • Opskrifter
  • Om Madgryden.dk
  • Privatlivspolitik
menu icon
go to homepage
  • Madgryden
  • Opskrifter
  • Om Madgryden.dk
  • Privatlivspolitik
search icon
Homepage link
  • Madgryden
  • Opskrifter
  • Om Madgryden.dk
  • Privatlivspolitik
×
  • den du ved nok
    Den du ved nok
  • jordbærgrød
    Jordbærgrød
  • rabarbermuffins
    Rabarbermuffins
  • blåbærmuffins
    Blåbærmuffins
  • forårsruller
    Forårsruller
  • grillede kartofler
    Grillede kartofler
  • asparges med bacon
    Asparges med bacon
  • pizzasnegle med skinke
    Pizzasnegle med skinke
  • svinemørbrad på grill
    Svinemørbrad på grill
  • gulerodsboller
    Gulerodsboller
  • kokostoppe
    Kokostoppe
  • baconruller i fad
    Baconruller i fad

Madgryden.dk » Opskrifter » Desserter

Rabarbergrød

Af Sofus Madsen Skriv kommentar

Madgryden.dk » Opskrifter » Desserter
rabarbergrød

Rabarbergrød - Opskrift på nem sommerdessert med rabarber

I dag var det tid til at få lavet en lækker omgang rabarbergrød, da vi er pt. har virkelig mange lækre rabarber i haven. Det tager ikke langtid at lave min opskrift på grød med rabarber, og så smager den helt fantastisk med vaniljecreme eller mælk og fløde. Personligt er min favorit vaniljecreme, elsker at det syrlige møde det søde. Da der er stor forskel på hvordan rabarber smager, smages grøden til så den er som ønsket. Længere nede på siden skriver jeg om holdbarhed, og om hvordan du får rabarbergrød siet, så du undgår trævler i grøden. Derudover kommer jeg ind på jævning af rabarbergrød, som du kan bruge i mange andre slags grød.
Denne opskrift på grød er til 4 personer.

Prøv også vores lækre opskrift på rabarber tiramisu

rabarbergrød

Rabarbergrød

Sofus Madsen
Opskrift på nem sommerdessert med rabarber
5 fra 1 stemme
Udskriv Pin Opskrift Del på facebook
Forb. tid 10 minutter min
Tilb. tid 20 minutter min
0 minutter min
Samlet tid 30 minutter min
Ret Dessert
Køkken dansk
Antal 4 Personer
Kalorier 222 kcal
Hold skærmen tændt mens du laver mad

Ingredienser
  

Rabarbergrød

  • 500 gram Rabarber
  • 200 gram Sukker
  • 2 tsk Vaniljesukker
  • 1 dl vand

Jævning af rabarbergrød

  • 1 Spsk kartoffelmel
  • 0,5 dl koldt vand

Sådan gør du
 

Rabarbergrød

  • Bladene fra rabarberne skæres af.
    Stilkene renses og skæres i tynde skiver.
    Kom rabarberne ned i en passende gryde, sammen med sukker, vaniljesukker og vand.
    Bring gryden i kog, og skru ned til middelvarme og lad det simre koge i ca. 20 minutter. Husk at rør jævnligt i gryden, indtil rabarberne er kogt ud til en grød.
    Smag grøden til med sukker.
    Tag gryden med rabarbergrød af kogepladen

Jævning af rabarbergrød

  • Rør kartoffelmel og koldt vand sammen i en skål, eller i en meljævner.
    Kom meljævningen lidt efter lidt ned i gryden med rabarbergrød, og rør det rundt til grøden er jævnet.
    Kom grøden med rabarber i en glasskål, og drys 1 spsk. sukker henover så rabarbergrøden ikke danner skind.
    Velbekomme.
    rabarbergrød

Næringsindhold

Kalorier: 222kcal (11%)Kulhydrater: 56g (19%)Protein: 1g (2%)Fedt: 0.4g (1%)Mættet fedt: 0.1g (1%)Flerumættet fedt: 0.1gEnkelumættet fedt: 0.05gNatrium: 8mgKalium: 364mg (10%)Fiber: 2g (8%)Sukker: 52g (58%)Vitamin A: 128IU (3%)Vitamin C: 10mg (12%)Calcium: 109mg (11%)Iron: 0.3mg (2%)
Søgeord rabarbergrød

Holdbarhed på grød

Når din rabarbergrød er afkølet, stilles den på køl. i køleskabet kan den sagtens holde sig i mindst 5 dage. Derfor kan du også lave den nogle dage før, hvis du vil servere den for mange gæster. Hvis du kommer til at lave for meget, kan du portionsanrette grøden og fryse det ned. Så har du også en lækker grød med rabarber i vinterperioden. I fryseren kan rabarbergrød holde sig i 4 mdr.

Rabarbergrød siet

Hvis du ønsker en helt glat grød med rabarber, kan du med fordel si rabarbergrøden inden du jævner det. så slipper du for grød trævler.

Rabarbergrød jævning

Det er meget nemt at lave en jævning af rabarbergrød. Du tager blot 1 spsk kartoffelmel, og 0,5 dl koldt vand i en skål, og røre det godt ud. Derefter tilsætter du det lidt efter lidt i din grød, og røre rundt indtil din grød er jævnet. Denne opskrift på jævning, kan du bruge til alle slags grød.

  • Rabarber tiramisu
  • Rabarbersaft
  • Varme hveder
  • Mornaysauce
  • Fish and Chips

More Desserter

  • Eton mess
    Eton mess
  • fløderand
    Fløderand
  • Jordbæris
    Jordbæris
  • rabarber tiramisu
    Rabarber tiramisu

Startsite.dk - Nyhedsoverblik, links og meget mere.

Læserinteraktioner

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bedøm opskriften med antal stjerner




Primær Sidebar

Footer

Rettigheder

Kopiering fra Madgryden.dk må kun finde sted af uddannelsesinstitutioner, offentlige og private virksomheder, som har lavet en aftale med Copydan. Du må meget gerne linke til madgrydens indhold.

Footer

↑ back to top

About

  • Privacy Policy
  • Disclaimer
  • Terms & Conditions
  • Accessibility Policy

Newsletter

  • Sign Up! for emails and updates

Contact

  • Contact
  • Services
  • Media Kit
  • FAQ

As an Amazon Associate I earn from qualifying purchases.

Copyright © 2023 Brunch Pro on the Feast Plugin