Fløderand
Fløderand er en sand klassiker indenfor de danske desserter. Tiden med de gode gamle klassiker, som jeg husker fra barndommen er begyndt at blive meget populære igen.
Blandt de helt store klassiker, finder man blandt andet denne dessert.
Den er meget nem at lave, og indeholder blot 6 ingredienser.
Gammeldags fløderand smager helt fantastisk sammen med årstidens friske bær, frosnebær eller en lækker hjemmelavet bærsovs.
Opskriften på klassikeren er lavet til i alt 6 personer.
Prøv vores opskrift på jordbærsovs til denne lækre dessert.
Fløderand
Ingredienser
- 5 dl Piskefløde (38%)
- 5 stk Husblas
- 1 dl Vand (kogende)
- 2 tsk Vaniljesukker
- 2 spsk Flormelis
- 2 spsk Sukker
Sådan gør du
Husblas
- Kom husblas i en skål med koldt vand, og lad det stå i blød i ca. 5 minutter.
Flødeskum
- Pisk fløden til let skum, så den lige kan danne toppe.Det er vigtigt at den ikke bliver pisket for stiv.
Fløderand
- Tag husblas op af skålen, og hæld det kolde vand ud.kom 1 dl kogende vand ned i den tomme skål, og rør husblas ud.Kom vaniljesukker, flormelis og sukker ned i skålen og rør det godt sammen i skålen.Blandingen skal afkøles til det er fingervarm (37 grader), og kommes over i det piskede flødeskum.Vend nu blandingen forsigtig sammen med flødeskum.Flødecremen kommes ned i en randform, og stilles til afkøling i mindst 3 timer.Server fløderanden med årstidens bær, frosne bær eller en lækker hjemmelavet jordbærsovs.Velbekomme
Nutrition
Tips til hjemmelavet fløderand opskrift
Hvis din mælk og fløde skiller sig fra hinanden, så er det med stort sandsynlighed fordi at din mælk er for varm. Så sørg for at mælken ikke er varmere end 37 grader.
Vil din fløderand ikke kan komme ud af formen, kan du med fordel komme den ned i en skål med varmt vand et kort øjeblik. Derefter vil den give slip, og du kan vende fløderanden ud på det ønskede serveringsfad.
Denne fløderand kan du sagtens fryse ned, hvis dette ønskes.
Frys den ned i en lukket beholder.
Når den skal spises, skal den tages op af fryser ca. 2 timer før brug.
Den kan holde sig ca. 1 måned på frost.
Skulle du ikke have en randform, så er det selvfølgelig stadigt muligt at lave en lækker fløderand.
Prøv f. eks at portion anret desserten i et glas, det gør endnu mere hyggeligt og lækkert at
spise efter en lækker måltidsmad.
Ellers kan du også sagtens anret desserten i en brødform.
For at undgå at din husblas klumper i fløderanden
Husk at bladene lægges i vandet blad efter blad, så de ikke klistrer sammen.
Alt du må IKKE lægge dem samlet ned i vandet.
Sørg for at at den smeltede husblas bliver kølet ned, så den har samme temperatur som din gløderand.