• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
Madgryden.dk
  • Forside
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Om os
menu icon
go to homepage
  • Forside
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Om os
search icon
Homepage link
  • Forside
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Om os
×
Forside » Opskrifter » Desserter » Fløderand - Den bedste opskrift på en klassisk dessert

Fløderand - Den bedste opskrift på en klassisk dessert

Af Sofus Madsen Skriv kommentar

Fløderand

Oversigt

Toggle
  • Fløderand opskrift på en sand klassiker indenfor de danske desserter. Opskriften indeholder blot 6 ingredienser. Få opskriften lige her.
  • Fløderand
  • Tips til denne opskrift

Fløderand opskrift på en sand klassiker indenfor de danske desserter. Opskriften indeholder blot 6 ingredienser. Få opskriften lige her.

Fløderand er en ægte klassiker blandt de danske desserter. De gode gamle klassikere, som mange husker fra deres barndom, er begyndt at vinde popularitet igen.

Denne dessert er en af de store klassikere. Den er utrolig nem at tilberede og kræver kun seks ingredienser. En traditionel fløderand tilbyder en udsøgt smagsoplevelse, især når den serveres med friske bær efter sæson, frosne bær eller en delikat hjemmelavet bærsovs.

fløderand

Fløderand

Sofus Madsen
Fløderand opskrift på en sand klassiker indenfor de danske desserter. Opskriften indeholder blot 6 ingredienser. Få opskriften lige her.
5 fra 1 stemme
Udskriv Pin opskrift
Forb. tid 5 minutter min
Tilb. tid 10 minutter min
0 minutter min
Samlet tid 3 timer t
Ret Dessert
Køkken dansk
Antal 6 personer
Kalorier 290 kcal

Ingredienser
  

  • 5 dl Piskefløde (38%)
  • 5 stk Husblas
  • 1 dl Vand (kogende)
  • 2 tsk Vaniljesukker
  • 2 spsk Flormelis
  • 2 spsk Sukker

sådan gør du
 

Husblas

  • Kom husblas i en skål med koldt vand, og lad det stå i blød i ca. 5 minutter.

Flødeskum

  • Pisk fløden til let skum, så den lige kan danne toppe.
    Det er vigtigt at den ikke bliver pisket for stiv.

Fløderand

  • Tag husblas op af skålen, og hæld det kolde vand ud.
    kom 1 dl kogende vand ned i den tomme skål, og rør husblas ud.
    Kom vaniljesukker, flormelis og sukker ned i skålen og rør det godt sammen i skålen.
  • Blandingen skal afkøles til det er fingervarm (37 grader), og kommes over i det piskede flødeskum.
  • Vend nu blandingen forsigtig sammen med flødeskum.
    Flødecremen kommes ned i en randform, og stilles til afkøling i mindst 3 timer.
  • server fløderanden med årstidens bær, frosne bær eller en lækker hjemmelavet jordbærsovs.
    Velbekomme
    fløderand

Ernæringsindhold

Kalorier: 290kcalKulhydrater: 3gProtein: 3gFedt: 30gMættet fedt: 19gFlerumættet fedt: 1gEnkelumættet fedt: 8gKolesterol: 94mgNatrium: 25mgKalium: 79mgSukker: 3gVitamin A: 1225IUVitamin C: 1mgCalcium: 56mgIron: 0.1mg
Søgeord fløderand
Kunne du lide vores opskrift ? Skriv gerne en kommentar eller anmeldelse

Tips til denne opskrift

Hvis din mælk og fløde skiller, er det sandsynligvis fordi mælken er for varm. Sørg derfor for, at mælken ikke overstiger 37 grader.

Hvis fløderanden ikke slipper formen, kan du kortvarigt dyppe formen i en skål med varmt vand. Dette vil hjælpe fløderanden med at slippe, så du kan vende den ud på dit serveringsfad.

Du kan også fryse fløderanden ned, hvis du ønsker det. Anbring den i en lukket beholder og frys den. Tag den ud af fryseren ca. 2 timer før den skal serveres. Den kan opbevares i fryseren i cirka en måned.

Hvis du ikke har en randform, kan du stadig lave en lækker fløderand. Prøv for eksempel at anrette desserten i et glas for en hyggelig og indbydende servering, eller brug en brødform som alternativ.

For at forhindre at husblas klumper i fløderanden, skal du huske at lægge bladene i vandet et ad gangen for at undgå at de klistrer sammen. Læg dem ikke i vandet samlet. Det er også vigtigt at køle den smeltede husblas ned, så den når samme temperatur som fløderanden, før den tilsættes.

Prøv nogle af vores andre lækre opskrifter:
Rabarbergrød - Opskrift på nem sommerdessert med rabarber
Jordbærgrød - Nem opskrift med få ingredienser
Råcreme til frugtsalat - Nemt og lækkert
Jordbærmilkshake - bedste opskrift på milkshake med jordbær
Rabarbergrød - Opskrift på nem sommerdessert med rabarber

Må vi sende dig en mail med lækker mad ?
Så vil vi gerne sende dig nyhedsmail med de bedste madopskrifter helt gratis.

Vi spammer ikke! Læs vores [link]privatlivspolitik[/link] hvis du vil vide mere.

Tjek din indbakke eller spam mappe for at bekræfte din tilmelding.

Flere opskrifter i samme kategori

  • æblegrød
    Æblegrød - Opskrift på frugtgrød med æbler og vanilje
  • vaniljeis
    Vaniljeis - Opskrift på den bedste cremede is med vanilje
  • mannabudding
    Mannabudding - Nem opskrift på en klassisk mannebudding
  • hindbærcoulis - hindbærsovs
    Hindbærcoulis - Opskrift på nem hindbærsovs

Læserinteraktioner

5 from 1 vote (1 rating without comment)

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bedøm opskriften med antal stjerner




Primær Sidebar

Footer

Rettigheder

Kopiering fra Madgryden.dk må kun finde sted af uddannelsesinstitutioner, offentlige og private virksomheder, som har lavet en aftale med Copydan Tekst og Node. Du må meget gerne linke til madgrydens indhold.

Copyright © 2025 Madgryden.dk

Bedøm denne opskrift

Your vote:




Fortæl os, hvad du syntes om denne opskrift:

Dette fungerede præcis som skrevet, tak!
Min familie elskede dette!
Tak fordi du deler denne opskrift

Eller skriv med dine egne ord:

A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.