Eton mess med jordbær er en fantastisk dessert til grillaftenen, eller til kaffebordet hvor den virkelig også gør det godt.
I alt sin enkelthed består den af flødeskum, som blandes med knus marengs og frisk jordbær.
Jeg valgte at købe en marengsbund i supermarkedet, som passer perfekt til denne opskrift.
Desserten er stammer fra det engelske køkken, hvor det er en meget gammel dessert.
Heldigvis er desserten blevet ret så godt modtaget, herhjemme i det danske køkken.
Denne opskrift er til i alt 4 personer.
Eton mess – Prøv også vores lækre opskrift på hjemmelavede Koldskål med tykmælk og æg her.
Eton mess med jordbær og marengs
Lækker dessert med jordbær, flødeskum og knust marengs
Ingredienser
- 250 ml Piskefløde (38%)
- 85 gram Marengsbund
- 500 gram Jordbær
Sådan gør du
Forberedelse
- Kom fløden i en skål, og pisk det til skum.Rens jordbærrene og skær dem ud i kvarte, hvis det små jordbær så ud i halve.
Eton mess
- Knus marengs ned i flødeskummet, og rør det godt sammen.Tilsæt jordbærrene og rør det godt sammen.Server straks dessertenVelbekomme.
Næringsindhold
Kalorier: 254kcal (13%)Kulhydrater: 11g (4%)Protein: 3g (6%)Fedt: 23g (35%)Mættet fedt: 14g (88%)Flerumættet fedt: 1gEnkelumættet fedt: 6gKolesterol: 71mg (24%)Natrium: 18mg (1%)Kalium: 251mg (7%)Fiber: 3g (13%)Sukker: 8g (9%)Vitamin A: 939IU (19%)Vitamin C: 74mg (90%)Calcium: 61mg (6%)Iron: 1mg (6%)
Skriv et svar