Hjemmelavet jordbæris som bliver lavet af piskefløde, og friske jordbær. Isen bliver rigtig lækker blød, som du kender fra italienske is.
Hjemmelavet jordbæris, som er fremstillet til at være uimodståeligt lækker og cremet. Denne is er baseret på en skøn hjemmelavet jordbærmarmelade, som blandes ind i isen lige før den er færdig i ismaskinen. Hvis du ikke har en ismaskine, kan du fryse iscremen ved at placere den i fryseren og omrøre den hvert 10. minut. Efter 30 minutter tilsættes jordbærmarmeladen. Fortsæt med at røre i isen i cirka en time for at forhindre krystallisering. Nyd isen serveret i en klassisk vaffel eller i en skål med frisk frugt.
Opskriften giver ca. 0,5 liter lækker hjemmelavet is.
Prøv også vores opskrift på en fantastisk Stracciatella is her.
Jordbæris opskrift på hjemmelavet is
Hjemmelavet jordbæris som bliver lavet af piskefløde, og friske jordbær. Isen bliver rigtig lækker blød, som du kender fra italienske is.
Ingredienser
Jordbæris
- 4 stk Pasteuriseret æggeblommer
- 120 gram Sukker
- 1 tsk Vaniljepulver
- 250 ml Piskefløde (38%)
- 100 ml Sødmælk
- 1 dl Jordbærmarmelade
Sådan gør du
Jordbæris
- Æggeblommer, sukker og vaniljepulver piskes sammen til en luftig æggesnaps. Piskefløde og sødmælk kommes i, og piskes godt sammen med æggesnapsen. .
- Kom blandingen over i en gryde, og varm blandingen op til det rammer 80 grader. Kom blandingen over i en skål, og stil det i køleskabet. Blandingen skal være helt koldt
- Iscremen hældes i ismaskinen, og køres i ca 20 minutter.Kom det hjemmelavede jordbærmarmelade i, og kør videre til isen har en konsistens som tyk softice.
- Jordbærisen kommes i en beholder, og sættes i fryseren.Isen skal nu fryses i mindst 2 timer.Velbekomme
Ernæringsindhold
Kalorier: 1670kcalKulhydrater: 201gProtein: 12gFedt: 96gMættet fedt: 60gFlerumættet fedt: 4gEnkelumættet fedt: 24gKolesterol: 340mgNatrium: 142mgKalium: 477mgFiber: 1gSukker: 181gVitamin A: 3922IUVitamin C: 10mgCalcium: 319mgIron: 1mg
Kunne du lide vores opskrift ? Skriv gerne en kommentar eller anmeldelse
Skriv et svar