Jordbæris

Jordbæris – Opskrift på lækker hjemmelavet cremet is med jordbær
Hjemmelavet jordbæris, som er lavet på en helt uimodståeligt lækker cremet is.
Denne is bliver lavet af en lækker hjemmelavet jordbærmarmelade,
som blandes i isen lige inden den er færdig i ismaskinen.
Har du ikke en ismaskine, kan du sætte iscremen ind i fryseren.
Isen røres hvert 10 minut, efter 30 minutter tilsættes jordbærmarmeladen.
Du skal røre i din jordbæris i ca. 1 time, Så undgår du at din is krystallisere.
Server isen i en gammeldags vaffel, eller i en skål med frisk frugt.
Opskriften giver ca. 0,5 liter lækker hjemmelavet is.
Prøv også vores opskrift på en fantastisk Stracciatella is her.

Jordbæris opskrift på hjemmelavet is
Lækker hjemmelavet jordbæris
Ingredienser
Jordbæris
- 4 stk Pasteuriseret æggeblommer
- 120 gram Sukker
- 1 tsk Vaniljepulver
- 250 ml Piskefløde (38%)
- 100 ml Sødmælk
- 1 dl Jordbærmarmelade
Sådan gør du
Jordbæris
- Æggeblommer, sukker og vaniljepulver piskes sammen til en luftig æggesnaps. Piskefløde og sødmælk kommes i, og piskes godt sammen med æggesnapsen. Kom blandingen over i en gryde, og varm blandingen op til det rammer 80 grader. Kom blandingen over i en skål, og stil det i køleskabet. Blandingen skal være helt koldt.
- Iscremen hældes i ismaskinen, og køres i ca 20 minutter.Kom det hjemmelavede jordbærmarmelade i, og kør videre til isen har en konsistens som tyk softice.Jordbærisen kommes i en beholder, og sættes i fryseren.Isen skal nu fryses i mindst 2 timer.Velbekomme.
Nutrition
Kalorier: 1670kcalKulhydrater: 201gProtein: 12gFedt: 96gMættet fedt: 60gFlerumættet fedt: 4gEnkelumættet fedt: 24gKolesterol: 340mgNatrium: 142mgKalium: 477mgFiber: 1gSukker: 181gVitamin A: 3922IUVitamin C: 10mgCalcium: 319mgIron: 1mg
Kunne du lide vores opskrift ? Skriv gerne en kommentar eller anmeldelse