Stracciatella is
Stracciatella is er en lækker italiensk is med chokoladestykker.
Denne is er bare lidt specielt, da chokoladen bliver smeltet, og så bliver det hældt ned i isen.
Det gør at chokoladen nærmeste krystallisere, og mums hvor er det lækkert.
Kombinationen af den fantastiske cremet lækre is, med en god mørk chokolade.
Det er utrolig nemt at lave Stracciatella is, jeg lavede den i en ismaskine.
Men du kan sagtens lave den uden en ismaskine, men der vil jeg anbefale dig at lave en vaniljeparfait i stedet. Så tilføjer man det smeltede mørke chokolade efter ca. 4 timer i fryseren.
Denne opskrift giver ca. 1 liter hjemmelavet is.
Stracciatella is – Prøv også vores lækre opskrift på Daim islagkage med mandelbund her.
Stracciatella is opskrift
Lækker vaniljeis med chokoladestykker
Ingredienser
- 1 stk Vaniljestang
- 5 dl Piskefløde (38%)
- 3 dl Mælk
- 2 Spsk Glukosesirup
- 6 stk Pasteuriseret æggeblommer
- 125 gram Sukker
- 150 gram Mørk chokolade 70%
Sådan gør du
Vaniljemassen
- Kom fløde, mælk og glukosesirup i en gryde.Vaniljestangen flækkes og kornene skrabes ud og kommes i gryden sammen med vaniljestangen.Blandingen skal have nu koges op til 90 grader.Pisk æggeblommer og sukker sammen, til det bliver en lys og luftig æggesnaps.Fjern vaniljestangen fra gryden.Flødeblandingen hældes langsomt i skålen, imens du pisker det godt sammen.Blandingen hældes nu tilbage i gryden, og varmes langsomt op til 80 grader under konstant omrøring.Sæt blandingen på køl, til det er helt afkølet.
Nutrition
Kalorier: 3184kcalKulhydrater: 229gProtein: 34gFedt: 256gMættet fedt: 160gFlerumættet fedt: 10gEnkelumættet fedt: 69gKolesterol: 666mgNatrium: 264mgKalium: 934mgFiber: 15gSukker: 205gVitamin A: 7923IUVitamin C: 3mgCalcium: 708mgIron: 1mg
Kunne du lide vores opskrift ? Skriv gerne en kommentar eller anmeldelse