
Jordbærgrød - Nem opskrift med få ingredienser
Når jordbærrene melder deres ankomst, så ved man at sommeren er over os. Herhjemme elsker vi simpelthen alt, hvad der har med jordbær at gøre. Jordbær med fløde, jordbær med vaniljecreme, og så en lækker omgang hjemmelavet jordbærgrød. Der er vidst ikke særlig mange der ikke kan lide jorbærgrød, og derfor henvender den sig til både små som store. denne opskrift på jordbærgrød tager ingen tid at lave, det der tager længst tid er at rense jordbærene. Men du kan også sagtens bruge frosne jordbær til denne opskrift, hvis du skulle få lyst til en portion lækker jorbærgrød om vinteren.
Denne opskrift på jordbærgrød er til 4 personer.
Prøv også vores lækre opskrift på Jordbærsovs
Jordbærgrød
Ingredienser
Jordbærgrød
- 800 gram Jordbær
- 2,5 dl Vand
- 130 gram Sukker
- 2 stk Vaniljestang
Jævning af jordbærgrød
- 2 spsk kartoffelmel
- 4 spsk Vand
Sådan gør du
- Nip jordbær og skyl dem grundigt, læg evt. jordbærrene i en si.Når jordbærrene er renset og klar, kommes de over i en passende gryde.Kom vand, sukker og vaniljestænger sammen med jordbærrene.Sæt gryden i kog, og kog bærrene i 5 minutter.Smag jordbærgrød til med sukker.Sluk for kogepladen, og tag gryden af kogepladen.
Jævning af jordbærgrød
- Rør jævningen ud i et glas.Hæld det forsigtigt ned til jordbærrene, men du røre rundt i gryden.Stil jordbærgrød til afkøling.Velbekomme.
Næringsindhold
Holdbarhed på jordbærgrød
Når du har jordbær opskrift, så er det vigtigt at grøden køler helt af. Når grøden er kølet helt af, kan du stille den i køleskabet. I køleskabet kan den holde sig i ca. 4 dage, men det er vigtigt at grøden er på køl.
Skal den gemmes længere end 4 dage, kan du sagtens fryse grøden ned.
Jævning af jorbærgrød
Når du bruger kartoffelmel til jævning af grød, er det vigtigt at du tager gryden af kogepladen. Derefter kan du jævne grøden ud, den må ikke komme tilbage på kogepladen igen efter jævning.
Skriv et svar