Rabarber tiramisu opskrift på en virkelig skøn italiensk dessert. Vi har gjort den velkendte tiramisu endnu mere frisk og smag af god sommer.
Rabarber tiramisu er en virkelig skøn italiensk dessert. Vi har gjort den velkendte tirimasu endnu mere frisk og smag af god sommer.
Desserten består af en fantastisk mascarponecreme, som bygges op i lag med ladyfingers og rabarberkompot.
Du kan med fordel lave tiramasu dagen før, så den får endnu mere smag.
Derfor er den også helt perfekt til servering, til når der er gæster.
Skulle du ønske at køle din kompot hurtigt ned, så kom det i en frysepose og bred det godt ud og ind i køleskabet.
Denne opskrift på rabarber tiramisu er til ca. 6 personer.
Rabarber tiramisu
Ingredienser
Kogning af rabarber
- 600 gram Rabarber
- 2 tsk Vaniljesukker
- 200 gram Sukker
- 1,5 dl Vand
Mascarpone creme
- 6 stk Pasteuriseret æggeblommer
- 70 gram Sukker
- 1 tsk Vaniljesukker
- 0,5 tsk Vaniljepulver
- 250 gram Flødeost Mascarpone
Opbygning
- 150 gram Ladyfingers
Pynt
- Frisk Mynte
- 50 gram Mørk chokolade 70%
- 50 gram Hvid Chokolade
sådan gør du
Kogning af rabarber
- Rabarberne skæres i stykker på ca. 2 cm, og vaskes grundigt.Kom dem i en gryde.Kom herefter Vaniljesukker, sukker og vand ned til.
- Kog det hele op, og lad det stå og simre ved lav varme i ca. 12 minutter.Sæt gryden på køl, til det er helt nedkølet.
Mascarpone creme
- Æggeblommer, sukker, vaniljesukker og vaniljepulver sammen til det bliver en lys og luftig masse.Vend forsigtigt mascarponen i med en dejskraber.
Rabarber tiramisu
- Læg rabarber kompot ned i en bunden af et fad (20x25 cm).Herefter kommes ladyfingers på, og herefter mascarpone oven på.Sådan gentager du indtil der ikke er mere.
Pynt
- Drys hakket mørk og hvid chokolade ovenpå, og slut af med lidt friske mynte blade.Stil nu rabarber tiramisu på køl overdækket i mindst 1 time, meget gerne til næste dag.Så kan rabarber tiramisu rigtig få lov til at trække.Velbekomme.
Ernæringsindhold
Holdbarhed på denne rabarber tiramisu opskrift
Holdbarheden på denne dessert med rabarber, ki køleskabet kan den holde sig 2-3 dage. Hvis du stiller den i køleskabet i et par timer inden servering, da den bliver bedre af at sætte sig.
Dessert med rabarber dagen før
Du kan sagtens lave rabarber tiramasu dagen før, faktisk bliver den kun bedre af at stå og sætte sig til dagen efter.
Vidste du dette om rabarber?
Rabarber er en grøntsag som vokser ekstrem hurtigt, og leverer derfor et stort udbytte som kan bruges til utrolig meget. Når man skal bruge rabarber, er det kun stænger der kan spises, derfor er rabarber i teorien en grøntsag. Hvis en voksen spiser rabarberblade, kan det have alvorlige konsekvenser.
Faktisk skal der blot indtages omkring 20 gram rabarberblade, før vi taler om alvorlig forgiftning. Så hold endelig børn og voksne væk fra bladene. Hvis du fryser rabarbererstænger ned, kan de holde sig op til et år i fryseren. Så har du altid mulig for at lave denne lækre hjemmelavet italienske rabarber tiramasu dessert.
Prøv nogle af vores andre lækre opskrifter:
Stracciatella is - Italiensk vaniljeis med chokoladestykker
Focaccia - Opskrift på nem hjemmebagt italiensk brød
Paninibrød - Den bedste panini opskrift på italiensk brød
Lasagne - Opskrift på hjemmelavede Italienske klassiker
Spaghetti carbonara - Opskrift på lækker italiensk pastaret
Skriv et svar