Rabarbersaft er virkelig en fantastisk læskedrik. Jeg elsker at sidde og nyde på terrassen med isterninger i. Rabarber findes i rigtig mange køkkenhaver, og giver rigtig mange rabarberstængler. Så er du heldig, kan du sagtens finde nogle gratis.
Brug eventuelt resterne fra rabarberne, til en lækker Rabarberkage med marengs. Så slipper du for madspild fra rabarberne, og kagen til kaffen er dermed reddet.
Denne opskrift giver ca. 1.5 liter lækker hjemmelavede saft.
Elsker du smagen af rabarber som der er i denne rabarbersaft, så prøv også vores fantastiske opskrift på Rabarbertærte med smuldredej med lidt cremefraiche til.
Rabarbersaft
Lækker hjemmelavet saft med rabarber
Ingredienser
- 2000 gram rabarber
- 2 liter koldt vand
- 1000 gram Sukker
- 4 tsk vaniljesukker
Sådan gør du
rabarberne udkoges
- Rabarberne renses og enderne skæres rene.Skær rabarberne ud i ca. 2 cm stykker.Kom dem ned i en passende gryde, sammen med 2 liter koldt vand.Rabarberne koges i ca. 30 minutter, rør jævnligt i gryden til de er udkogte.Når alle rabarber er udkogte, slukkes der for kogepladen og rabarberne stilles til afkøling i ca. 1 time.
Rabarbersaft
- Hæld de udkogte rabarber igennem en finmasket si, så kun saften løber fra.Hæld rabarbersaften over i en gryde, og kog nu saften op.Rør sukker og vaniljesukker ud i saften.Smag til med sukker.Saften hældes ned i en skoldet flasker, skyl dem evt. i atamon så rabarbersaften holder længere.Flaskerne stilles nu til afkøling.Det giver ca. 2,5 liter saft.Velbekomme.
Næringsindhold
Kalorier: 1714kcal (86%)Kulhydrater: 436g (145%)Protein: 7g (14%)Fedt: 3g (5%)Mættet fedt: 0.4g (3%)Flerumættet fedt: 1gEnkelumættet fedt: 0.3gNatrium: 76mg (3%)Kalium: 2312mg (66%)Fiber: 14g (58%)Sukker: 410g (456%)Vitamin A: 816IU (16%)Vitamin C: 64mg (78%)Calcium: 716mg (72%)Iron: 2mg (11%)
Skriv et svar