• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Madgryden.dk
  • Madgryden
  • Opskrifter
  • Om Madgryden.dk
  • Privatlivspolitik

Rabarbersaft

Af Sofus Madsen Skriv kommentar

  • Del på facebook
  • Syntes godt om
  • Twitter
  • Pinterest
  • Print
  • Elsker
Madgryden.dk » Opskrifter » Læskedrik » Rabarbersaft
Rabarbersaft - Opskrift på lækker hjemmelavet saft med rabarber
Rabarbersaft – Opskrift på lækker hjemmelavet saft med rabarber

Rabarbersaft er virkelig en fantastisk læskedrik. Jeg elsker at sidde og nyde på terrassen med isterninger i. Rabarber findes i rigtig mange køkkenhaver, og giver rigtig mange rabarberstængler. Så er du heldig, kan du sagtens finde nogle gratis.
Brug eventuelt resterne fra rabarberne, til en lækker Rabarberkage med marengs. Så slipper du for madspild fra rabarberne, og kagen til kaffen er dermed reddet.
Denne opskrift giver ca. 1.5 liter lækker hjemmelavede saft.

Elsker du smagen af rabarber som der er i denne rabarbersaft, så prøv også vores fantastiske opskrift på Rabarbertærte med smuldredej med lidt cremefraiche til.

rabarbersaft

Rabarbersaft

Sofus Madsen
Lækker hjemmelavet saft med rabarber
5 fra 1 stemme
Udskriv Pin Opskrift Del på facebook
Forb. tid 10 min
Tilb. tid 30 min
Samlet tid 40 min
Ret Drinks
Køkken dansk
Antal 2.5 liter
Kalorier 1714 kcal
Hold skærmen tændt mens du laver mad

Ingredienser
  

  • 2000 gram rabarber
  • 2 liter koldt vand
  • 1000 gram Sukker
  • 4 tsk vaniljesukker

Sådan gør du
 

rabarberne udkoges

  • Rabarberne renses og enderne skæres rene.
    Skær rabarberne ud i ca. 2 cm stykker.
    Kom dem ned i en passende gryde, sammen med 2 liter koldt vand.
    Rabarberne koges i ca. 30 minutter, rør jævnligt i gryden til de er udkogte.
    Når alle rabarber er udkogte, slukkes der for kogepladen og rabarberne stilles til afkøling i ca. 1 time.
    rabarber i gryde

Rabarbersaft

  • Hæld de udkogte rabarber igennem en finmasket si, så kun saften løber fra.
    Hæld rabarbersaften over i en gryde, og kog nu saften op.
    Rør sukker og vaniljesukker ud i saften.
    Smag til med sukker.
    Saften hældes ned i en skoldet flasker, skyl dem evt. i atamon så rabarbersaften holder længere.
    Flaskerne stilles nu til afkøling.
    Det giver ca. 2,5 liter saft.
    Velbekomme.
    rabarber udkogt

Næringsindhold

Kalorier: 1714kcal (86%)Kulhydrater: 436g (145%)Protein: 7g (14%)Fedt: 3g (5%)Mættet fedt: 0.4g (3%)Flerumættet fedt: 1gEnkelumættet fedt: 0.3gNatrium: 76mg (3%)Kalium: 2312mg (66%)Fiber: 14g (58%)Sukker: 410g (456%)Vitamin A: 816IU (16%)Vitamin C: 64mg (78%)Calcium: 716mg (72%)Iron: 2mg (11%)
Søgeord rabarbersaft
  • Rabarber tiramisu
  • Risifrutti
  • Bananpandekager
  • Wok med svinekød og grøntsager
  • Hjemmelavet is i sne
Madgryden.dk
Madgryden.dk
Må vi sende dig en mail med lækker mad ?
Så vil vi gerne sende dig nyhedsmail med de bedste madopskrifter helt gratis.

Vi spammer ikke! Læs vores [link]privatlivspolitik[/link] hvis du vil vide mere.

Tjek din indbakke eller spam mappe for at bekræfte din tilmelding.

  • Del på facebook
  • Syntes godt om
  • Twitter
  • Pinterest
  • Print
  • Elsker

Skrevet i: Læskedrik Tags: hjemmelavet rabarbersaft, opskrift rabarbersaft, rabarbersaft, rabarbersaft opskrift

Startsite.dk – Nyhedsoverblik, links og meget mere.

Previous Post: « Ølkage
Next Post: Gulerodslagkage »

Læserinteraktioner

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bedøm opskriften med antal stjerner




Primær Sidebar

Følg os

Følg os på Facebook

Footer

Rettigheder

Kopiering fra Madgryden.dk må kun finde sted af uddannelsesinstitutioner, offentlige og private virksomheder, som har lavet en aftale med Copydan. Du må meget gerne linke til madgrydens indhold.

Copyright © 2023 Madgryden.dk