Rabarbersaft

Madgryden.dk » Opskrifter » Læskedrik » Rabarbersaft

Rabarbersaft – Opskrift på nem hjemmelavet saft med rabarber

Rabarbersaft er virkelig en fantastisk læskedrik. Jeg elsker at sidde og nyde på terrassen med isterninger i. Rabarber findes i rigtig mange køkkenhaver, og giver rigtig mange rabarberstængler. Så er du heldig, kan du sagtens finde nogle gratis.
Brug eventuelt resterne fra rabarberne, til en lækker Rabarberkage med marengs. Så slipper du for madspild fra rabarberne, og kagen til kaffen er dermed reddet.
Denne opskrift giver ca. 2.5 liter lækker hjemmelavede saft.

Prøv også vores lækre opskrift på Rabarbertærte med smuldredej

rabarbersaft

Rabarbersaft – Opskrift på hjemmelavet saft

Sofus Madsen
Lækker hjemmelavet saft med rabarber
5 fra 1 stemme
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 30 minutter
0 minutter
Samlet tid 40 minutter
Ret Drinks
Køkken dansk
Antal 2.5 liter
Kalorier 1714 kcal

Ingredienser
  

Rabarbersaft

Sådan gør du
 

rabarberne udkoges

  • Rabarberne renses og enderne skæres rene.
    Skær rabarberne ud i ca. 2 cm stykker.
    Kom dem ned i en passende gryde, sammen med 2 liter koldt vand.
    Rabarberne koges i ca. 30 minutter, rør jævnligt i gryden til de er udkogte.
    Når alle rabarber er udkogte, slukkes der for kogepladen og rabarberne stilles til afkøling i ca. 1 time.
    rabarber i gryde

Rabarbersaft

  • Hæld de udkogte rabarber igennem en finmasket si, så kun saften løber fra.
    Hæld rabarbersaften over i en gryde, og kog nu saften op.
    Rør sukker og vaniljesukker ud i saften.
    Smag til med sukker.
    Saften hældes ned i en skoldet flasker, skyl dem evt. i atamon så rabarbersaften holder længere.
    Flaskerne stilles nu til afkøling.
    Det giver ca. 2,5 liter saft.
    Velbekomme.
    rabarber udkogt

Nutrition

Kalorier: 1714kcalKulhydrater: 436gProtein: 7gFedt: 3gMættet fedt: 0.4gFlerumættet fedt: 1gEnkelumættet fedt: 0.3gNatrium: 76mgKalium: 2312mgFiber: 14gSukker: 410gVitamin A: 816IUVitamin C: 64mgCalcium: 716mgIron: 2mg
Søgeord rabarbersaft
Kunne du lide vores opskrift ? Skriv gerne en kommentar eller anmeldelse

Holdbarhed på hjemmelavet rabarbersaft

Når du er færdig med at lave saft, skal der sættes låg på. Dette skal gøres mens saften er varm, så vil det suge vacuum i flasken. På køl kan den holde sig i ca. 4 uger. Ønsker du at opbevare den i længere tid, skal der lidt Atamon i flasken. Skyl flasken og hæld det resterende over i en anden flaske, sådan bliver du ved, indtil alle flasker skyllet med Atamon. Da Atamon er en flydende konserveringsmiddel, gør det at din rabarbersaft kan holde op til ca. 1 år. Når saften er kold, skal det stilles et mørkt og køligt sted.

Hvad er blandingsforhold på rabarber juice

Når du skal blande denne rabarbersaft, vil jeg sige at det er 1:1 forhold. Men dette afhænger af hvor kraftigt, du vil have din rabarber juice til at smage. Når du har fundet en blandingsforhold du syntes om, så kom lige 2-3 isterninger i. Nyd så den lækre hjemmelavet rabarbersaft i ude på terrassen.

Hvad er en rabarber egentlig???

Ja dette spørgsmål er der mange der stiller sig selv, hvad høre de egentligt under?
Rigtig mange ser nemlig rabarber som en frugt, og det er egentlig også det vi bruger den som. Men rent biologisk set, er det faktisk en grøntsag.

Må vi sende dig en mail med lækker mad ?
Så vil vi gerne sende dig nyhedsmail med de bedste madopskrifter helt gratis.

Vi spammer ikke! Læs vores [link]privatlivspolitik[/link] hvis du vil vide mere.

Sofus Madsen

Skriv en kommentar

Bedøm opskriften med antal stjerner