Norske lapper
Norske lapper – Opskrift på de lækreste norske sveler pandekager
De fleste der har været på tur i Norge, kender med garanti de lækre sveler panderkager. Det er en del år siden jeg har været i Norge, Så jeg havde næsten glemt de norske lapper. Men her den anden dag, blev jeg mindet om dem igen. Min datter er begyndt at gå til spejder, og som spejder får man jævnligt de norske pandekager over bål. Heldigvis var der et større arrangement i spejdergruppen, og i den anledning skulle vi HELDIGVIS have de norske sveler pandekager. Er der noget jeg elsker så det disse pandekager, og der bare noget hyggeligt over at lave dem over bål. I Norge der bare man dem blot på en pande, det kan du også med denne opskrift jeg har lavet. I denne opskrift jeg har lavet er der smør, så i princippet behøves du ikke smør på panden, men jeg plejer nu at komme en lille klat på panden. I køkkenet plejer jeg at bage 3 stk på en pande, ligesom når jeg laver amerikanske pandekager.
Opskriften du får her giver ca. 30 lækre norske lapper.
Prøv også vores opskrift på den helt klassiske Pandekage.
Norske lapper
Ingredienser
Norske lapper
- 60 gram Smør
- 3 stk Æg
- 160 gram Sukker
- 3 tsk Vaniljesukker
- 9 dl kærnemælk
- 450 gram Hvedemel
- 1 tsk Natron
- 0,5 tsk Hjortetaksalt
Sådan gør du
Norske lapper
- Smelt smør i en kasserolle, og lad det køle lidt af.Kom æg, sukker og vaniljesukker i en skål, og pisk det op til en luftig æggesnaps.Tilsæt kærnemælk og smør, og pisk det hele godt sammen.Tilsæt mel og pisk det godt sammen, så der ikke er klumper.Tilsæt natron og hjortetaksalt, og rør det hele for sigtigt sammen.Varm en pande op, når panden er varm kommes dejen på.Med denne opskrift er det ikke nødvendigt at komme smør på, men jeg plejer nu at komme en lille klat på alligevel 🙂Steg de norske lapper på hvert side, og server dem varme med f.eks syltetøj.Velbekomme.