Pandekager

Madgryden.dk » Opskrifter » Desserter » Pandekager

Pandekager – Opskrift på nem gammeldags pandekagedej

Intet er bedre end lækre tynde pandekager, som bliver fyldt med ens eget favoritfyld. Opskriften som du får her, er på de helt klassiske pandekager. Længere nede på siden får du en masse tricks og ideer til den helt rette pandekagedej. Så dine pandekage bliver altid vellykket. Pandekage har selvfølgelig også fået sin helt egen dag, det er altid pandekagens dag første tirsdag efter fastelavn. Med denne pandekage opskrift kan du undlade at komme smør på panden inden du steger pandekagerne. Denne opskrift indeholder smeltet smør, og derfor ikke nødvendigt med smør på panden.
Vores opskrift på pandekager er til 4 personer.

Prøv vores opskrift på de lækreste madpandekager med fyld

pandekager

Pandekager – Nem opskrift

Sofus Madsen
Intet er bedre end lækre tynde pandekager, som bliver fyldt med ens eget favoritfyld. Opskriften som du får her, er på de helt klassiske pandekager.
5 fra 1 stemme
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 15 minutter
0 minutter
Samlet tid 25 minutter
Ret Dessert, Hovedret
Køkken dansk
Antal 4 Personer
Kalorier 271 kcal

Ingredienser
  

Pandekager

Sådan gør du
 

Pandekager

  • Kom mælk og æg i en skål, og pisk det godt sammen.
    Det smeltede smør, hældes nu forsigtig ned til blandingen., og det piskes godt sammen
    Melet tilsættes lidt af gangen, imens der bliver pisket godt.
    Det resterende ingredienser kommes i skålen, og det hele piskes godt sammen.
  • Til bagning af pandekagerne, bruges der smør.
    Pandekagerne bages ved middelvarme, til de er lækre gylden brune.
    Ud af denne portion kommer der ca. 12 pandekager.
    Pandekagerne kan evt. serveres med syltetøj, sukker, is og nutella.
    Mulighederne er rigtig mange.
    Ønsker man sine pandekager lidt tykkere, kan man tilføje 1 tsk bagepulver.
    Velbekomme.
    pandekager

Noter

Bagning af pandekagedej

Når du bage denne pandekage, så behøves du ikke smør. Da det er kommet i opskriften.

Nutrition

Kalorier: 271kcalKulhydrater: 38gProtein: 8gFedt: 9gMættet fedt: 6gFlerumættet fedt: 1gEnkelumættet fedt: 2gTransfedt: 0.2gKolesterol: 31mgNatrium: 133mgKalium: 182mgFiber: 1gSukker: 5gVitamin A: 336IUCalcium: 117mgIron: 2mg
Søgeord pandekage, pandekage opskrift, pandekagedej, pandekager, pandekager opskrift
Kunne du lide vores opskrift ? Skriv gerne en kommentar eller anmeldelse

Holdbarhed på pandekager?

Når pandekagerne er bagt, kan de fin opbevares på køl i 2-3 dage. Når de så skal lunes, kommes de i mikrobølgeovnen i ca. 30 sekunder. Hvis du vil opbevare dem i mere end 2-3 dage, kan du sagtens fryse pandekagerne ned. Når du skal bruge dem optøes de ved stuetemperatur, og varmes i mikrobølgeovn eller ovn.
Hvis du ikke rigtig har lyst til at bage alle pandekager på en gang, kan du sagtens gemme dejen til næste dag, og så bage dem.

Sådan laver du en ekstra sprød pandekage

Hvis du ønsker at lave pandekagerne ekstra sprøde, så prøv at kom lidt lys øl i din pandekagedej.
Jeg plejer at tilføje ca. 0.5 dl lys øl, og så 3 dl mælk, i stedet for de 3.5 dl mælk.

Kan man med denne pandekage opskrift lave dem tykkere??

Ja det kan du sagtens, tilføj 1 tsk bagepulver, så vil dine pandekager hæve og dermed blive tykkere.

Bagning af pandekagedej

Når du bage denne pandekage, så behøves du ikke smør. Da det er kommet i opskriften.

Pandekager - Opskrift på nem gammeldags pandekagedej
Pandekager – Opskrift på nem gammeldags pandekagedej
Må vi sende dig en mail med lækker mad ?
Så vil vi gerne sende dig nyhedsmail med de bedste madopskrifter helt gratis.

Vi spammer ikke! Læs vores [link]privatlivspolitik[/link] hvis du vil vide mere.

Sofus Madsen

Skriv en kommentar

Bedøm opskriften med antal stjerner