• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
Madgryden.dk
  • Forside
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Om os
menu icon
go to homepage
  • Forside
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Om os
search icon
Homepage link
  • Forside
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Om os
×
Forside » Opskrifter » Desserter » Pandekager - Opskrift på den bedste klassiske pandekagedej

Pandekager - Opskrift på den bedste klassiske pandekagedej

Af Sofus Madsen Skriv kommentar

pandekager

Oversigt

Toggle
  • Pandekager - Opskrift på den lækreste klassiske pandekage. Masser af tips og ideer til en vellykket pandekagedej.
  • Pandekager
  • Holdbarhed på pandekager?
  • Sådan laver du en ekstra sprød pandekage
  • Kan man med denne pandekage opskrift lave dem tykkere??
  • Bagning af pandekagedej

Pandekager - Opskrift på den lækreste klassiske pandekage. Masser af tips og ideer til en vellykket pandekagedej.

Intet er bedre end lækre tynde pandekager, som bliver fyldt med ens eget favoritfyld. Opskriften som du får her, er på de helt klassiske pandekager. Længere nede på siden får du en masse tricks og ideer til den helt rette pandekagedej. Så dine pandekage bliver altid vellykket.

Pandekage har selvfølgelig også fået sin helt egen dag, det er altid pandekagens dag første tirsdag efter fastelavn. Med denne pandekage opskrift kan du undlade at komme smør på panden inden du steger pandekagerne. Denne opskrift indeholder smeltet smør, og derfor ikke nødvendigt med smør på panden.
Vores opskrift på pandekager er til 4 personer.

pandekager

Pandekager

Sofus Madsen
Pandekager - Opskrift på den lækreste klassiske pandekage. Masser af tips og ideer til en vellykket pandekagedej.
5 fra 2 stemmer
Udskriv Pin opskrift
Forb. tid 10 minutter min
Tilb. tid 15 minutter min
0 minutter min
Samlet tid 25 minutter min
Ret Dessert, Hovedret
Køkken dansk
Antal 4 Personer
Kalorier 271 kcal

Ingredienser
  

Pandekager

  • 3,5 dl Sødmælk
  • 5 stk Æg
  • 30 gram Smeltet smør
  • 175 gram Hvedemel
  • 0,5 tsk Salt
  • 2 spsk Sukker
  • 2 tsk Vaniljesukker

sådan gør du
 

Pandekager

  • Kom mælk og æg i en skål, og pisk det godt sammen.
    Det smeltede smør, hældes nu forsigtig ned til blandingen., og det piskes godt sammen.
  • Melet tilsættes lidt af gangen, imens der bliver pisket godt.
  • De resterende ingredienser kommes i skålen, og det hele piskes godt sammen til en jævn pandekagedej.

Bagning af pandekager

  • Til bagning af pandekager, bruges der smør.
    Pandekagerne bages ved middelvarme, til de er lækre gylden brune.
  • Ud af denne portion kommer der ca. 12 pandekager.
    Pandekagerne kan evt. serveres med syltetøj, sukker, is og nutella.
    Mulighederne er rigtig mange.
  • Ønsker man sine pandekager lidt tykkere, kan man tilføje 1 tsk bagepulver.
    Velbekomme.
    pandekager

Tips til opskrift

Når du bager denne pandekage, behøves du ikke smør. Da det er kommet i opskriften.

Ernæringsindhold

Kalorier: 271kcalKulhydrater: 38gProtein: 8gFedt: 9gMættet fedt: 6gFlerumættet fedt: 1gEnkelumættet fedt: 2gTransfedt: 0.2gKolesterol: 31mgNatrium: 133mgKalium: 182mgFiber: 1gSukker: 5gVitamin A: 336IUCalcium: 117mgIron: 2mg
Søgeord pandekage, pandekage opskrift, pandekagedej, pandekager, pandekager opskrift
Kunne du lide vores opskrift ? Skriv gerne en kommentar eller anmeldelse

Holdbarhed på pandekager?

Når pandekagerne er bagt, kan de fin opbevares på køl i 2-3 dage. Når de så skal lunes, kommes de i mikrobølgeovnen i ca. 30 sekunder. Hvis du vil opbevare dem i mere end 2-3 dage, kan du sagtens fryse pandekagerne ned. Når du skal bruge dem optøes de ved stuetemperatur, og varmes i mikrobølgeovn eller ovn.
Hvis du ikke rigtig har lyst til at bage alle pandekager på en gang, kan du sagtens gemme dejen til næste dag, og så bage dem.

Sådan laver du en ekstra sprød pandekage

Hvis du ønsker at lave pandekagerne ekstra sprøde, så prøv at kom lidt lys øl i din pandekagedej.
Jeg plejer at tilføje ca. 0.5 dl lys øl, og så 3 dl mælk, i stedet for de 3.5 dl mælk.

Kan man med denne pandekage opskrift lave dem tykkere??

Ja det kan du sagtens, tilføj 1 tsk bagepulver, så vil dine pandekager hæve og dermed blive tykkere.

Bagning af pandekagedej

Når du skal bage denne pandekage, så behøves du ikke smør. Da det er kommet i opskriften.

Prøv nogle af vores andre lækre opskrifter:
Æbleskiver med kærnemælk - Den gode gammeldags opskrift
Vafler - Opskrift på lækre og sprøde hjemmelavede vafler
Amerikanske pandekage - opskrift på bedste brunch pandekager
Bananpandekager - Opskrift på pandekage med banan
Madpandekager - Opskrift på de bedste pandekager med fyld

Må vi sende dig en mail med lækker mad ?
Så vil vi gerne sende dig nyhedsmail med de bedste madopskrifter helt gratis.

Vi spammer ikke! Læs vores [link]privatlivspolitik[/link] hvis du vil vide mere.

Tjek din indbakke eller spam mappe for at bekræfte din tilmelding.

Flere opskrifter i samme kategori

  • æblegrød
    Æblegrød - Opskrift på frugtgrød med æbler og vanilje
  • vaniljeis
    Vaniljeis - Opskrift på den bedste cremede is med vanilje
  • mannabudding
    Mannabudding - Nem opskrift på en klassisk mannebudding
  • hindbærcoulis - hindbærsovs
    Hindbærcoulis - Opskrift på nem hindbærsovs

Læserinteraktioner

5 from 2 votes (2 ratings without comment)

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bedøm opskriften med antal stjerner




Primær Sidebar

Footer

Rettigheder

Kopiering fra Madgryden.dk må kun finde sted af uddannelsesinstitutioner, offentlige og private virksomheder, som har lavet en aftale med Copydan Tekst og Node. Du må meget gerne linke til madgrydens indhold.

Copyright © 2025 Madgryden.dk

Bedøm denne opskrift

Your vote:




Fortæl os, hvad du syntes om denne opskrift:

Dette fungerede præcis som skrevet, tak!
Min familie elskede dette!
Tak fordi du deler denne opskrift

Eller skriv med dine egne ord:

A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.