• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Madgryden.dk
  • Madgryden
  • Opskrifter
  • Om Madgryden.dk
  • Privatlivspolitik

Pandekager

Af Sofus Madsen Skriv kommentar

  • Del på facebook
  • Syntes godt om
  • Twitter
  • Pinterest
  • Print
  • Elsker
Madgryden.dk » Opskrifter » Desserter » Pandekager
pandekager
Pandekager – Bedste opskrift på pandekagedej

Pandekager – Bedste opskrift på pandekagedej

Intet er bedre end lækre tynde pandekager, som bliver fyldt med ens eget favoritfyld.

Opskriften du får her er på de helt klassiske pandekager. Længere nede på siden får du en masse tricks og ideer til den helt rette pandekagedej. Så dine pandekager bliver altid vellykket.

Pandekage har selvfølgelig også fået sin helt egen dag, det er altid pandekagens dag første tirsdag efter fastelavn.

Med pandekage opskrift kan du udlade at komme smør på panden inden du steger pandekagerne. Denne opskrift indeholder smeltet smør, og derfor ikke nødvendigt med smør på panden.

Vores opskrift på pandekage er til 4 personer.

Prøv vores opskrift på de lækreste madpandekager med fyld

pandekager

Pandekager

Sofus Madsen
Den helt klassiske opskrift på lækre pandekager
5 fra 1 stemme
Udskriv Pin Opskrift Del på facebook
Forb. tid 10 min
Tilb. tid 15 min
0 min
Samlet tid 25 min
Ret Dessert, Hovedret
Køkken dansk
Antal 4 Personer
Kalorier 271 kcal
Hold skærmen tændt mens du laver mad

Ingredienser
  

Pandekager

  • 3,5 dl Sødmælk
  • 5 stk Æg
  • 30 gram Smeltet smør
  • 175 gram Hvedemel
  • 0,5 tsk Salt
  • 2 spsk Sukker
  • 2 tsk Vaniljesukker

Sådan gør du
 

Pandekagedej

  • Kom mælk og æg i en skål, og pisk det godt sammen.
    Det smeltede smør, hældes nu forsigtig ned til blandingen., og det piskes godt sammen
    Melet tilsættes lidt af gangen, imens der bliver pisket godt.
    Det resterende ingredienser kommes i skålen, og det hele piskes godt sammen.

Pandekager

  • Til bagning af pandekagerne, bruges der smør.
    Pandekagerne bages ved middelvarme, til de er lækre gylden brune.
    Ud af denne portion kommer der ca. 12 pandekager.
    Pandekagerne kan evt. serveres med syltetøj, sukker, is og nutella.
    Mulighederne er rigtig mange.
    Ønsker man sine pandekager lidt tykkere, kan man tilføje 1 tsk bagepulver.
    Velbekomme.
    pandekager

Næringsindhold

Kalorier: 271kcal (14%)Kulhydrater: 38g (13%)Protein: 8g (16%)Fedt: 9g (14%)Mættet fedt: 6g (38%)Flerumættet fedt: 1gEnkelumættet fedt: 2gTransfedt: 0.2gKolesterol: 31mg (10%)Natrium: 133mg (6%)Kalium: 182mg (5%)Fiber: 1g (4%)Sukker: 5g (6%)Vitamin A: 336IU (7%)Calcium: 117mg (12%)Iron: 2mg (11%)
Søgeord pandekage, pandekage opskrift, pandekagedej, pandekager, pandekager opskrift

Holdbarhed på pandekager?

Når pandekagerne er bagt, kan de fin opbevares på køl i 2-3 dage. Når de så skal lunes, kommes de i mikrobølgeovnen i ca. 30 sekunder. Hvis du vil opbevare dem i mere end 2-3 dage, kan du sagtens fryse pandekagerne ned. Når du skla bruge dem optøes de ved stuetemperatur, og varmes i mikrobølgeovn eller ovn.
Hvis du ikke rigtig har lyst til at bage alle pandekager på en gang, kan du sagtens gemme dejen til næste dag, og så bage dem.


Sådan laver du en ekstra sprød pandekage

Hvis du ønsker at lave pandekagerne ekstra sprøde, så prøv at kom lidt lys øl i din pandekagedej.
Jeg plejer at tilføje ca. 0.5 dl lys øl, og så 3 dl mælk, i stedet for de 3.5 dl mælk.

Kan man med denne pandekage opskrift lave dem tykkere??

Ja det kan du sagtens, tilføj 1 tsk bagepulver, så vil dine pandekager hæve og dermed blive tykkere.

Bagning af pandekagedej

Når du bage denne pandekage, så behøves du ikke smør. Da det er kommet i opskriften.

  • Bananpandekager
  • Jordbærsovs
  • Koldhævede boller
  • Finskbrød
  • Havregrød
Madgryden.dk
Madgryden.dk
Må vi sende dig en mail med lækker mad ?
Så vil vi gerne sende dig nyhedsmail med de bedste madopskrifter helt gratis.

Vi spammer ikke! Læs vores [link]privatlivspolitik[/link] hvis du vil vide mere.

Tjek din indbakke eller spam mappe for at bekræfte din tilmelding.

  • Del på facebook
  • Syntes godt om
  • Twitter
  • Pinterest
  • Print
  • Elsker

Skrevet i: Desserter, Hovedretter Tags: almindelige pandekager, gammeldags pandekager, hjemmelavet pandekager, nemme pandekager, opskrift på pandekager, pandekage, pandekage fordeler, pandekage opskrift, pandekagedej, pandekageopskrift, pandekager, rasmus klump pandekager, sunde pandekager

Startsite.dk – Nyhedsoverblik, links og meget mere.

Previous Post: « Parisertoast – Sådan laver du en pandestegt toast med ost og skinke
Next Post: Æbleskiver – opskrift på gammeldags æbleskiver med kærnemælk »

Læserinteraktioner

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bedøm opskriften med antal stjerner




Primær Sidebar

Følg os

Følg os på Facebook

Footer

Rettigheder

Kopiering fra Madgryden.dk må kun finde sted af uddannelsesinstitutioner, offentlige og private virksomheder, som har lavet en aftale med Copydan. Du må meget gerne linke til madgrydens indhold.

Copyright © 2023 Madgryden.dk