Bedste opskrift på de lækreste klassiske pandekager. Masser af tips og ideer til en vellykket pandekagedej. Læs mere om pandekage her.
Intet er bedre end lækre tynde pandekager, som bliver fyldt med ens eget favoritfyld. Opskriften som du får her, er på de helt klassiske pandekager. Længere nede på siden får du en masse tricks og ideer til den helt rette pandekagedej. Så dine pandekage bliver altid vellykket.
Pandekage har selvfølgelig også fået sin helt egen dag, det er altid pandekagens dag første tirsdag efter fastelavn. Med denne pandekage opskrift kan du undlade at komme smør på panden inden du steger pandekagerne. Denne opskrift indeholder smeltet smør, og derfor ikke nødvendigt med smør på panden.
Vores opskrift på pandekager er til 4 personer.
Prøv vores opskrift på de lækreste madpandekager med fyld
Pandekager - Opskrift på pandekagedej
Ingredienser
Pandekager
- 3,5 dl Sødmælk
- 5 stk Æg
- 30 gram Smeltet smør
- 175 gram Hvedemel
- 0,5 tsk Salt
- 2 spsk Sukker
- 2 tsk Vaniljesukker
sådan gør du
Pandekager
- Kom mælk og æg i en skål, og pisk det godt sammen.Det smeltede smør, hældes nu forsigtig ned til blandingen., og det piskes godt sammen.Melet tilsættes lidt af gangen, imens der bliver pisket godt.Det resterende ingredienser kommes i skålen, og det hele piskes godt sammen til en jævn pandekagedej.
- Til bagning af pandekager, bruges der smør.Pandekagerne bages ved middelvarme, til de er lækre gylden brune.Ud af denne portion kommer der ca. 12 pandekager.Pandekagerne kan evt. serveres med syltetøj, sukker, is og nutella.Mulighederne er rigtig mange.Ønsker man sine pandekager lidt tykkere, kan man tilføje 1 tsk bagepulver.Velbekomme.
Tips til opskrift
Bagning af pandekagedej
Når du bage denne pandekage, så behøves du ikke smør. Da det er kommet i opskriften.Ernæringsindhold
Holdbarhed på pandekager?
Når pandekagerne er bagt, kan de fin opbevares på køl i 2-3 dage. Når de så skal lunes, kommes de i mikrobølgeovnen i ca. 30 sekunder. Hvis du vil opbevare dem i mere end 2-3 dage, kan du sagtens fryse pandekagerne ned. Når du skal bruge dem optøes de ved stuetemperatur, og varmes i mikrobølgeovn eller ovn.
Hvis du ikke rigtig har lyst til at bage alle pandekager på en gang, kan du sagtens gemme dejen til næste dag, og så bage dem.
Sådan laver du en ekstra sprød pandekage
Hvis du ønsker at lave pandekagerne ekstra sprøde, så prøv at kom lidt lys øl i din pandekagedej.
Jeg plejer at tilføje ca. 0.5 dl lys øl, og så 3 dl mælk, i stedet for de 3.5 dl mælk.
Kan man med denne pandekage opskrift lave dem tykkere??
Ja det kan du sagtens, tilføj 1 tsk bagepulver, så vil dine pandekager hæve og dermed blive tykkere.
Bagning af pandekagedej
Når du bage denne pandekage, så behøves du ikke smør. Da det er kommet i opskriften.
Skriv et svar