Mortensaften – nem opskrift på andesteg

Madgryden.dk » Opskrifter » Hovedretter » Mortensaften – nem opskrift på andesteg
mortensand
mortensaften – nem og lækker opskrift på mortensand

Mortensaften – Nem og lækker opskrift på andesteg

Mortensaften holdes år efter år den 10 november.
Denne dag skal der som traditionens tro være andesteg på menuen.
Andesteg opskriften du får her, er en traditionel opskrift på en hel and.
Husk at hvis din and er frossen, skal du tage den op 2 dage før den skal bruges.

Prøv også vores fantastiske opskrift på Risalamande – Cremet og luftig risalamande

mortensand

mortensaften

Sofus Madsen
En nem og lækker opskrift på andesteg til mortensaften
5 fra 1 stemme
Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 2 timer
0 minutter
Samlet tid 2 timer
Ret Hovedret
Køkken dansk
Antal 4 Personer
Kalorier 3262 kcal

Ingredienser
  

And

Kartofler

Sådan gør du
 

Klargøring af and

  • Anden renses indvendig, husk at fjerne indmaden.
    dup anden af med noget køkkenrulle.
    Drys salt hen over anden, og gnid det godt ind i andens skind med hænderne.
    Skær æblerne i kvarte, og kom dem ind i anden.
    Sveskerne kommes ind i anden.
    Luk anden til med et par kødnåle.
  • Anden tilberedes
  • Læg anden ned i en bradepande, og brun den af ved 220 grader i 30 minutter.
    Efter 30 minutter vendes anden, og brunes videre i 30 minutter.
    Fedtet hældes ned i en skål, dette skal du bruge senere til sovsen.
    Hæld 0,5 liter vand til anden, og temperaturen sættes nu ned til 200 grader.
    Anden steges nu videre til den gennemstegt ca. 1 time.
    Mortens and skal have en kernetemperatur på 75 grader.

Kartoflerne klargøres

  • Kartoflerne skrælles og kommes over i en gryde med vand og lidt salt.
    Kartoflerne koges til de er møre, stik i dem med en gaffel.

Andesovs

  • Tænd kogepladen på lidt over middelvarme.
    Smelt smørret i en kasserolle.
    Skyen fra anden sigtes over i kasserollen, og bringes i kog.
    Majsstivelsen røres ud i lidt vand, og tilsættes forsigtig i gryden til den rette konsistens er opnået.
    Lad nu andesovsen stå og små koge ca. 4 minutter.
    Andesovsen gives nu lidt kulør, og smages til med salt og friskkværnet peber.
    Velbekomme.

Nutrition

Kalorier: 3262kcalKulhydrater: 39gProtein: 89gFedt: 303gMættet fedt: 104gFlerumættet fedt: 38gEnkelumættet fedt: 142gTransfedt: 0.3gKolesterol: 592mgNatrium: 642mgKalium: 2281mgFiber: 5gSukker: 11gVitamin A: 1708IUVitamin C: 46mgCalcium: 111mgIron: 19mg
Søgeord andesteg, mortens and, mortensaften
Kunne du lide vores opskrift ? Skriv gerne en kommentar eller anmeldelse
Må vi sende dig en mail med lækker mad ?
Så vil vi gerne sende dig nyhedsmail med de bedste madopskrifter helt gratis.

Vi spammer ikke! Læs vores [link]privatlivspolitik[/link] hvis du vil vide mere.

Sofus Madsen

Skriv en kommentar

Bedøm opskriften med antal stjerner