• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Madgryden.dk
  • Madgryden
  • Opskrifter
  • Om Madgryden.dk
  • Privatlivspolitik

Mortensaften – nem opskrift på andesteg

Af Sofus Madsen Skriv kommentar

  • Del på facebook
  • Syntes godt om
  • Twitter
  • Pinterest
  • Print
  • Elsker
Madgryden.dk » Opskrifter » Hovedretter » Mortensaften – nem opskrift på andesteg
mortensand
mortensaften – nem og lækker opskrift på mortensand

Mortensaften – Nem og lækker opskrift på andesteg

Mortensaften holdes år efter år den 10 november.
Denne dag skal der som traditionens tro være andesteg på menuen.
Andesteg opskriften du får her, er en traditionel opskrift på en hel and.
Husk at hvis din and er frossen, skal du tage den op 2 dage før den skal bruges.

Prøv også vores fantastiske opskrift på Risalamande – Cremet og luftig risalamande

mortensand

mortensaften

Sofus Madsen
En nem og lækker opskrift på andesteg til mortensaften
5 fra 1 stemme
Udskriv Pin Opskrift Del på facebook
Forb. tid 15 min
Tilb. tid 2 t
0 min
Samlet tid 2 t
Ret Hovedret
Køkken dansk
Antal 4 Personer
Kalorier 3262 kcal
Hold skærmen tændt mens du laver mad

Ingredienser
  

And

  • 3000 gram Fersk and
  • 100 gram Svesker
  • 2 stk Æbler
  • 1 spsk Groft salt

Kartofler

  • 500 gram Kartofler

Andesovs

  • 40 gram Smør
  • 4 spsk Hvedemel
  • Andesky
  • Majsstivelse
  • Salt
  • Friskkværnet peber
  • Madkulør

Sådan gør du
 

Klargøring af and

  • Anden renses indvendig, husk at fjerne indmaden.
    dup anden af med noget køkkenrulle.
    Drys salt hen over anden, og gnid det godt ind i andens skind med hænderne.
    Skær æblerne i kvarte, og kom dem ind i anden.
    Sveskerne kommes ind i anden.
    Luk anden til med et par kødnåle.
  • Anden tilberedes
  • Læg anden ned i en bradepande, og brun den af ved 220 grader i 30 minutter.
    Efter 30 minutter vendes anden, og brunes videre i 30 minutter.
    Fedtet hældes ned i en skål, dette skal du bruge senere til sovsen.
    Hæld 0,5 liter vand til anden, og temperaturen sættes nu ned til 200 grader.
    Anden steges nu videre til den gennemstegt ca. 1 time.
    Mortens and skal have en kernetemperatur på 75 grader.

Kartoflerne klargøres

  • Kartoflerne skrælles og kommes over i en gryde med vand og lidt salt.
    Kartoflerne koges til de er møre, stik i dem med en gaffel.

Andesovs

  • Tænd kogepladen på lidt over middelvarme.
    Smelt smørret i en kasserolle.
    Skyen fra anden sigtes over i kasserollen, og bringes i kog.
    Majsstivelsen røres ud i lidt vand, og tilsættes forsigtig i gryden til den rette konsistens er opnået.
    Lad nu andesovsen stå og små koge ca. 4 minutter.
    Andesovsen gives nu lidt kulør, og smages til med salt og friskkværnet peber.
    Velbekomme.

Næringsindhold

Kalorier: 3262kcal (163%)Kulhydrater: 39g (13%)Protein: 89g (178%)Fedt: 303g (466%)Mættet fedt: 104g (650%)Flerumættet fedt: 38gEnkelumættet fedt: 142gTransfedt: 0.3gKolesterol: 592mg (197%)Natrium: 642mg (28%)Kalium: 2281mg (65%)Fiber: 5g (21%)Sukker: 11g (12%)Vitamin A: 1708IU (34%)Vitamin C: 46mg (56%)Calcium: 111mg (11%)Iron: 19mg (106%)
Søgeord andesteg, mortens and, mortensaften
Madgryden.dk
Madgryden.dk
Må vi sende dig en mail med lækker mad ?
Så vil vi gerne sende dig nyhedsmail med de bedste madopskrifter helt gratis.

Vi spammer ikke! Læs vores [link]privatlivspolitik[/link] hvis du vil vide mere.

Tjek din indbakke eller spam mappe for at bekræfte din tilmelding.

  • Del på facebook
  • Syntes godt om
  • Twitter
  • Pinterest
  • Print
  • Elsker

Skrevet i: Hovedretter Tags: andesteg, mortensaften, mortensand

Startsite.dk – Nyhedsoverblik, links og meget mere.

Previous Post: « Hybenmarmelade
Next Post: Risotto med svampe »

Læserinteraktioner

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bedøm opskriften med antal stjerner




Primær Sidebar

Følg os

Følg os på Facebook

Footer

Rettigheder

Kopiering fra Madgryden.dk må kun finde sted af uddannelsesinstitutioner, offentlige og private virksomheder, som har lavet en aftale med Copydan. Du må meget gerne linke til madgrydens indhold.

Copyright © 2023 Madgryden.dk