Mortensaften - her får du en meget nem og lækker opskrift på lækker Mortens and. Opskriften er på en 3000 gram and. Læs mere her.
Mortensaften holdes år efter år den 10 november.
Denne dag skal der som traditionens tro være andesteg på menuen.
Andesteg opskriften du får her, er en traditionel opskrift på en hel and.
Husk at hvis din and er frossen, skal du tage den op 2 dage før den skal bruges.
Prøv også vores fantastiske opskrift på Risalamande – Cremet og luftig risalamande
mortensaften
Mortensaften - her får du en meget nem og lækker opskrift på lækker Mortens and. Opskriften er på en 3000 gram and. Læs mere her.
Ingredienser
And
- 3000 gram Fersk and
- 100 gram Svesker
- 2 stk Æbler
- 1 spsk Groft salt
Kartofler
- 500 gram Kartofler
Andesovs
- 40 gram Smør
- 4 spsk Hvedemel
- Andesky
- Majsstivelse
- Salt
- Friskkværnet peber
- Madkulør
sådan gør du
Klargøring af and
- Anden renses indvendig, husk at fjerne indmaden.dup anden af med noget køkkenrulle.Drys salt hen over anden, og gnid det godt ind i andens skind med hænderne.Skær æblerne i kvarte, og kom dem ind i anden.Sveskerne kommes ind i anden.Luk anden til med et par kødnåle.
- Anden tilberedes
- Læg anden ned i en bradepande, og brun den af ved 220 grader i 30 minutter.Efter 30 minutter vendes anden, og brunes videre i 30 minutter.Fedtet hældes ned i en skål, dette skal du bruge senere til sovsen.Hæld 0,5 liter vand til anden, og temperaturen sættes nu ned til 200 grader.Anden steges nu videre til den gennemstegt ca. 1 time.Mortens and skal have en kernetemperatur på 75 grader.
Kartoflerne klargøres
- Kartoflerne skrælles og kommes over i en gryde med vand og lidt salt.Kartoflerne koges til de er møre, stik i dem med en gaffel.
Andesovs
- Tænd kogepladen på lidt over middelvarme.Smelt smørret i en kasserolle.Skyen fra anden sigtes over i kasserollen, og bringes i kog.Majsstivelsen røres ud i lidt vand, og tilsættes forsigtig i gryden til den rette konsistens er opnået.Lad nu andesovsen stå og små koge ca. 4 minutter.Andesovsen gives nu lidt kulør, og smages til med salt og friskkværnet peber.Velbekomme.
Ernæringsindhold
Kalorier: 3262kcalKulhydrater: 39gProtein: 89gFedt: 303gMættet fedt: 104gFlerumættet fedt: 38gEnkelumættet fedt: 142gTransfedt: 0.3gKolesterol: 592mgNatrium: 642mgKalium: 2281mgFiber: 5gSukker: 11gVitamin A: 1708IUVitamin C: 46mgCalcium: 111mgIron: 19mg
Kunne du lide vores opskrift ? Skriv gerne en kommentar eller anmeldelse
Skriv et svar