Risalamande

Madgryden.dk » Opskrifter » Desserter » Risalamande
risalamande
Risalamande – Den bedste opskrift på en klassisk dessert

Risalamande – Den bedste opskrift på en klassisk dessert

Risalamande – en cremet og luftig opskrift på en god gammel klassiker.
Ja faktisk er risalamande en dessert, som kan spores helt til starten af 1900.
Dog var risalamanden dengang, uden flødeskum.
Men de fik stadigt kirsebærsauce til deres risalamande.
Flødeskum blev først tilføjet til desserten under 2 verdenskrig.
Da der var mangel på ris.
Med flødeskum, kunne man så få risene til at holde længere.
Ja faktisk var der også mangel på mandler, og det var jo skidt for mandelgaven.
Men uden mandelgave, ville husmødrene ikke servere en risalamande.
Det hørte jo denne klassiker til.
Opfindsomme som husmødrene var, kom de en knap i, i stedet for en mandel. Så kunne de stadig jagte “mandlen”, som vi gør det juleaften.

Prøv også vores utrolig nemme og lækre opskrift på andesteg

risalamande

Risalamande

Sofus Madsen
Sådan laver du risalamande trin for trin
4.50 fra 2 stemmer
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 40 minutter
0 minutter
Samlet tid 50 minutter
Ret Dessert
Køkken dansk
Antal 6 Personer
Kalorier 536 kcal

Ingredienser
  

Risengrød

Risalamande

Sådan gør du
 

Risengrød

  • Vand og ris bringes i kog i en tykbundet gryde.
    Skru ned på middelvarme, og kog risene videre i ca. 2 minutter under omrøring.
    Mælken og vaniljestænger tilsættes.
    Skru op for høj varme og bring grøden i kog under omrøring.
    Når risengrøden koger, skrues der ned til svag varme.
    Rør i grøden i ca. 2 minutter, og låget lægges over gryden.
    risengrøden skal nu koge i ca. 40 minutter, hvor det er vigtigt at du røre i grøden med jævnlige mellemrum.
    Når grøden er færdig, stilles den til afkøling til næste dag.

Risalamande

  • Gem 1-2hele mandler, afhængig af hvor mange mandelgaver du ønsker i risalamanden.
    Hak de resterende mandler.
    Vaniljestængerne tages op af risengrøden.
    Flæk vaniljestængerne på langs, og skrab kornene ud.
    Kom vaniljekornene, sukker og de hakkede mandler ned i risengrøden.
    Risengrøden røres godt igennem.
    Piskefløden piskes til en let flødeskum.
    Vend ca. ½ af flødeskummet sammen med risengrøden.
    Kom nu lidt efter lidt flødeskum i risengrøden, til du har den ønskede konsistens.
    Når du har den ønskede konsistens, kommes de hele mandler i risalamanden.
    Rør risalamanden forsigtigt.
    Smag din risalamande til, pas på du ikke nupper mandlen 🙂 .
    Stil risalamanden afdækket til afkøling.
    Velbekomme.
    risalamande

Nutrition

Kalorier: 536kcalKulhydrater: 46gProtein: 13gFedt: 34gMættet fedt: 19gFlerumættet fedt: 2gEnkelumættet fedt: 10gTransfedt: 0.002gKolesterol: 96mgNatrium: 89mgKalium: 443mgFiber: 2gSukker: 23gVitamin A: 1259IUVitamin C: 0.4mgCalcium: 283mgIron: 1mg
Søgeord risalamande
Kunne du lide vores opskrift ? Skriv gerne en kommentar eller anmeldelse

Tips til Risalamande

Når du koger din risengrød til risalamande, er det vigtigt at du koger den sammen med vaniljestangen. Det er simpelthen fordi at vaniljesmagen, vil blive mere intenst hvis grøden bliver kogt med vaniljestangen.

Når jeg laver denne juledessert, plejer jeg at koge risengrøden dagen før. Når grøden er færdig kogt, stilles den et køligt sted hen. Her lader jeg vaniljestangen blive i risengrøden. Dagen efter kommer jeg så flødeskum og det andet guf i risalamanden.

Når du laver din risalamande er det meget vigtigt, at du vender flødeskummen i med nænsom hånd. Det skal du gøre fordi at du ellers kan komme til at slå luften ud af din flødeskum.

Flere og flere har spurgt efter en udgave uden mandler. Her kan jeg sige at fremgangsmåden er fuldstændig den samme. Du slutter blot af med mandelessens, hvor du kommer lidt i og smager herefter den til. Men pas på med ikke at komme for meget i, da den ellers godt kan komme til at smage mærkeligt.

Må vi sende dig en mail med lækker mad ?
Så vil vi gerne sende dig nyhedsmail med de bedste madopskrifter helt gratis.

Vi spammer ikke! Læs vores [link]privatlivspolitik[/link] hvis du vil vide mere.

Sofus Madsen

Skriv en kommentar

Bedøm opskriften med antal stjerner