Anden renses indvendig, husk at fjerne indmaden.dup anden af med noget køkkenrulle.Drys salt hen over anden, og gnid det godt ind i andens skind med hænderne.Skær æblerne i kvarte, og kom dem ind i anden.Sveskerne kommes ind i anden.Luk anden til med et par kødnåle.
Anden tilberedes
Læg anden ned i en bradepande, og brun den af ved 220 grader i 30 minutter.Efter 30 minutter vendes anden, og brunes videre i 30 minutter.Fedtet hældes ned i en skål, dette skal du bruge senere til sovsen.Hæld 0,5 liter vand til anden, og temperaturen sættes nu ned til 200 grader.Anden steges nu videre til den gennemstegt ca. 1 time.Mortens and skal have en kernetemperatur på 75 grader.
Kartoflerne klargøres
Kartoflerne skrælles og kommes over i en gryde med vand og lidt salt.Kartoflerne koges til de er møre, stik i dem med en gaffel.
Andesovs
Tænd kogepladen på lidt over middelvarme.Smelt smørret i en kasserolle.Skyen fra anden sigtes over i kasserollen, og bringes i kog.Majsstivelsen røres ud i lidt vand, og tilsættes forsigtig i gryden til den rette konsistens er opnået.Lad nu andesovsen stå og små koge ca. 4 minutter.Andesovsen gives nu lidt kulør, og smages til med salt og friskkværnet peber.Velbekomme.