• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Madgryden.dk
  • Madgryden
  • Opskrifter
  • Om Madgryden.dk
  • Privatlivspolitik

Kartoffelmos

Af Sofus Madsen Skriv kommentar

  • Del på facebook
  • Syntes godt om
  • Twitter
  • Pinterest
  • Print
  • Elsker
Madgryden.dk » Opskrifter » Hovedretter » Kartoffelmos
Kartoffelmos opskrift - Sådan laver du en lækker luftig mos af kartofler
Sådan laver du en lækker luftig mos af kartofler

Kartoffelmos er noget de fleste i Danmark kan nikke genkendende til.
Mosen er perfekt til alle de danske simreretter, og mange andre danske retter.
Når du laver mos, skal du ikke bruge nye kartofler.
Brug evt. 1 kg bagekartofler, skræl og skær dem i tern.
Kog kartoflerne til de er møre, ca. 25 minutter.
Når kartoflerne er kogte, hældes vandet fra.
Kartoflerne moses til kartoffelmos med en kartoffelmoser, tilsæt mælk og smør og salt.
Brug en håndmixer til at at piske mosen luftig.
Opskriften på mos er til 4 personer.

Prøv også vores lækre opskrift på Brændende kærlighed, som passer perfekt til kartoffelmos.

Kartoffelmos

Kartoffelmos opskrift

Sofus Madsen
Sådan laver du en lækker luftig mos af kartofler
5 fra 1 stemme
Udskriv Pin Opskrift Del på facebook
Forb. tid 10 min
Tilb. tid 25 min
Samlet tid 35 min
Ret Hovedret
Køkken dansk
Antal 4 Personer
Kalorier 313 kcal
Hold skærmen tændt mens du laver mad

Ingredienser
  

  • 1000 gram Kartofler
  • 50 gram Smør
  • 2 dl Mælk
  • Salt

Evt.

  • 8 stk Gulerødder

Sådan gør du
 

Kartoffelmos

  • Skræl kartoflerne og skær dem i mindre stykker.
    Tilsæt evt. 8 stk gulerødder.
    Kartoflerne koges til de er møre – ca. 25 minutter.
    Når kartoflerne er kogte, hældes vandet fra.
    Kartoflerne moses med en kartoffelmoser, tilsæt mælk og smør og salt, brug en håndmixer til at at piske kartoffelmosen luftig.
    Kartoffelmosen er nu klar til servering.

Næringsindhold

Kalorier: 313kcal (16%)Kulhydrater: 46g (15%)Protein: 7g (14%)Fedt: 12g (18%)Mættet fedt: 7g (44%)Flerumættet fedt: 1gEnkelumættet fedt: 3gTransfedt: 0.4gKolesterol: 33mg (11%)Natrium: 116mg (5%)Kalium: 1137mg (32%)Fiber: 6g (25%)Sukker: 4g (4%)Vitamin A: 732IU (15%)Vitamin C: 49mg (59%)Calcium: 95mg (10%)Iron: 2mg (11%)
Søgeord kartoffelmos
  • Brændende kærlighed
  • kogetid æg – Den komplette guide i blødkogt, smilende og hårdkogt æg
  • Millionbøf
  • Brunede kartofler
  • Kogetid nye kartofler
Madgryden.dk
Madgryden.dk
Må vi sende dig en mail med lækker mad ?
Så vil vi gerne sende dig nyhedsmail med de bedste madopskrifter helt gratis.

Vi spammer ikke! Læs vores [link]privatlivspolitik[/link] hvis du vil vide mere.

Tjek din indbakke eller spam mappe for at bekræfte din tilmelding.

  • Del på facebook
  • Syntes godt om
  • Twitter
  • Pinterest
  • Print
  • Elsker

Skrevet i: Hovedretter Tags: for tynd kartoffelmos, gratineret kartoffelmos, gullash med kartoffelmos, kartoffelmos, kartoffelmos med, kartoffelmos opskrift, kartofler til kartoffelmos, kartofler til mos, koge kartofler til kartoffelmos, koge kartofler til mos, millionbøf med kartoffelmos, mørbradgryde med kartoffelmos, ret med kartoffelmos, retter med kartoffelmos, verdens bedste kartoffelmos

Startsite.dk – Nyhedsoverblik, links og meget mere.

Previous Post: « Rabarber tiramisu
Next Post: Millionbøf med kartoffelmos »

Læserinteraktioner

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bedøm opskriften med antal stjerner




Primær Sidebar

Følg os

Følg os på Facebook

Footer

Rettigheder

Kopiering fra Madgryden.dk må kun finde sted af uddannelsesinstitutioner, offentlige og private virksomheder, som har lavet en aftale med Copydan. Du må meget gerne linke til madgrydens indhold.

Copyright © 2023 Madgryden.dk