Kartoffelmos
Kartoffelmos er noget de fleste i Danmark kan nikke genkendende til.
Mosen er perfekt til alle de danske simreretter, og mange andre danske retter.
Når du laver mos, skal du ikke bruge nye kartofler.
Brug evt. 1 kg bagekartofler, skræl og skær dem i tern.
Kog kartoflerne til de er møre, ca. 25 minutter.
Når kartoflerne er kogte, hældes vandet fra.
Kartoflerne moses til kartoffelmos med en kartoffelmoser, tilsæt mælk og smør og salt.
Brug en håndmixer til at at piske mosen luftig.
Opskriften på mos er til 4 personer.
Prøv også vores lækre opskrift på Brændende kærlighed, som passer perfekt til kartoffelmos.
Kartoffelmos opskrift
Sådan laver du en lækker luftig mos af kartofler
Sådan gør du
Kartoffelmos
- Skræl kartoflerne og skær dem i mindre stykker. Tilsæt evt. 8 stk gulerødder.Kartoflerne koges til de er møre – ca. 25 minutter.Når kartoflerne er kogte, hældes vandet fra.Kartoflerne moses med en kartoffelmoser, tilsæt mælk og smør og salt, brug en håndmixer til at at piske kartoffelmosen luftig. Kartoffelmosen er nu klar til servering.
Nutrition
Kalorier: 313kcalKulhydrater: 46gProtein: 7gFedt: 12gMættet fedt: 7gFlerumættet fedt: 1gEnkelumættet fedt: 3gTransfedt: 0.4gKolesterol: 33mgNatrium: 116mgKalium: 1137mgFiber: 6gSukker: 4gVitamin A: 732IUVitamin C: 49mgCalcium: 95mgIron: 2mg
Kunne du lide vores opskrift ? Skriv gerne en kommentar eller anmeldelse