Kartoffelmos

Madgryden.dk » Opskrifter » Hovedretter » Kartoffelmos
Kartoffelmos opskrift - Sådan laver du en lækker luftig mos af kartofler
Sådan laver du en lækker luftig mos af kartofler

Kartoffelmos er noget de fleste i Danmark kan nikke genkendende til.
Mosen er perfekt til alle de danske simreretter, og mange andre danske retter.
Når du laver mos, skal du ikke bruge nye kartofler.
Brug evt. 1 kg bagekartofler, skræl og skær dem i tern.
Kog kartoflerne til de er møre, ca. 25 minutter.
Når kartoflerne er kogte, hældes vandet fra.
Kartoflerne moses til kartoffelmos med en kartoffelmoser, tilsæt mælk og smør og salt.
Brug en håndmixer til at at piske mosen luftig.
Opskriften på mos er til 4 personer.

Prøv også vores lækre opskrift på Brændende kærlighed, som passer perfekt til kartoffelmos.

Kartoffelmos

Kartoffelmos opskrift

Sofus Madsen
Sådan laver du en lækker luftig mos af kartofler
5 fra 2 stemmer
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 25 minutter
Samlet tid 35 minutter
Ret Hovedret
Køkken dansk
Antal 4 Personer
Kalorier 313 kcal

Ingredienser
  

Evt.

Sådan gør du
 

Kartoffelmos

  • Skræl kartoflerne og skær dem i mindre stykker.
    Tilsæt evt. 8 stk gulerødder.
    Kartoflerne koges til de er møre – ca. 25 minutter.
    Når kartoflerne er kogte, hældes vandet fra.
    Kartoflerne moses med en kartoffelmoser, tilsæt mælk og smør og salt, brug en håndmixer til at at piske kartoffelmosen luftig.
    Kartoffelmosen er nu klar til servering.

Nutrition

Kalorier: 313kcalKulhydrater: 46gProtein: 7gFedt: 12gMættet fedt: 7gFlerumættet fedt: 1gEnkelumættet fedt: 3gTransfedt: 0.4gKolesterol: 33mgNatrium: 116mgKalium: 1137mgFiber: 6gSukker: 4gVitamin A: 732IUVitamin C: 49mgCalcium: 95mgIron: 2mg
Søgeord kartoffelmos
Kunne du lide vores opskrift ? Skriv gerne en kommentar eller anmeldelse
Må vi sende dig en mail med lækker mad ?
Så vil vi gerne sende dig nyhedsmail med de bedste madopskrifter helt gratis.

Vi spammer ikke! Læs vores [link]privatlivspolitik[/link] hvis du vil vide mere.

Sofus Madsen

Skriv en kommentar

Bedøm opskriften med antal stjerner