Brændende kærlighed består af en luftig kartoffelmos, bacon og løg. Dette er en klassisk dansk ret. Serveres med syltede rødbeder.
Brændende kærlighed er en virkelig lækker klassiker indenfor danske retter.
Retten består af en lækker luftig kartoffelmos, hvor der er blandet gulerødder sammen med kartoflerne. For at gøre kartoffelmosen ekstra luftig og lækkert, har jeg tilføjet smør og mælk. Det syntes vi gør den helt fantastisk.
Toppingen til brændt kærlighed er en god klump bacon, som du skære i tern steger det. Derefter tager din bacon af, og steger løgene. Når løgene er stegt færdig, tilsætter du igen baconen, og lader det stå og hygge sig i et par minutter.
Retten er nu klar til at blive serveret, så nemt er det at lave den ret.
Brændende kærlighed kan serveres med syltede rødbeder og rugbrød.
Denne ret er til ca. 4 personer.
Prøv også vores opskrift på Indbagt laks med spinat og butterdej
Brændende kærlighed
Ingredienser
Kartoffelmos
- 1000 gram Kartofler
- 8 stk Gulerødder
- 50 gram Smør
- 2 dl Mælk
- Salt
Topping
- 15 gram Smør
- 250 gram Bacon skåret i tern
- 4 stk Løg
Brændende kærlighed tilbehør
- Rødbeder
- Rugbrød
sådan gør du
Kartoffelmos
- Skræl kartoflerne og skær dem i mindre stykker. Skræl gulerødderne og skær dem i mindre stykker.
- Kartoflerne og gulerødderne koges til de er møre – ca. 25 minutter.Når kartoflerne og gulerødderne er kogte, hældes vandet fra.
- Kartoflerne og gulerødderne moses med en kartoffelmoser, tilsæt mælk og smør og salt, brug en håndmixer til at at piske mosen luftig. Kartoffelmosen er nu klar til servering.
Brændende kærlighed Topping
- Kom smør på panden og lad det smelte.Kom efterfølgende bacon på panden, og steg det til de gyldne.Tag bacon af og steg løgene i fedtet fra baconen, til løgene er gyldne.Når løgene er færdige , tilsættes bacon igen.
- Løg og bacon vendes godt sammen. Server brændende kærlighed varmt.Velbekom
Ernæringsindhold
Tips til brændende kærlighed
Ønsker du at undlade mælken, så brug noget af vandet fra da du kogte kartoflerne.
Det giver samme effekt, og lidt mindre fedt.
Ønskes Brænde kærlighed lidt mere fedtfattig, kan man i stedet for bacon bruge hamburgryg eller røget mørbrad.
Det smager også rigtig lækkert.
Vidste du i øvrigt at Brændende kærlighed opskrift er en meget gammel ret. man menes retten kan spores helt tilbage til omkring 2 verdenskrig. I 1957 skulle den velkendte kogbogsforfatter ved navnen Kirsten Hüttemeier komme med sit bud på et navn til retten.
Hendes bud på brændt kærlighed blev "Munter Kartoffelmos". Navnet kom dog aldrig rigtig ud på danskernes læber, og hedder derfor i den danske folkemunde stadig "brændende kærlighed".
Under krigen blev kartofler brugt som erstatning til kød, da kød var svært at få fat på. derfor kostede det også mange penge at få kød på bordet.
Skriv et svar