• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Madgryden.dk
  • Madgryden
  • Opskrifter
  • Om Madgryden.dk
  • Privatlivspolitik

Brændende kærlighed

Af Sofus Madsen Skriv kommentar

  • Del på facebook
  • Syntes godt om
  • Twitter
  • Pinterest
  • Print
  • Elsker
Madgryden.dk » Opskrifter » Hovedretter » Brændende kærlighed
Brændende kærlighed  - En lækker klassiker med kartoffelmos
Brænde kærlighed opskrift – En lækker klassiker med kartoffelmos

Brændende kærlighed – En dansk klassiker med kartoffelmos

Brændende kærlighed er en virkelig lækker klassiker indenfor danske retter.
Retten består af en lækker luftig kartoffelmos, hvor der er blandet gulerødder sammen med kartoflerne. For at gøre kartoffelmosen ekstra luftig og lækkert, har jeg tilføjet smør og mælk. Det syntes vi gør den helt fantastisk. Toppingen til brændt kærlighed er en god klump bacon, som du skære i tern steger det. Derefter tager din bacon af, og steger løgene. Når løgene er stegt færdig, tilsætter du igen baconen, og lader det stå og hygge sig i et par minutter. Retten er nu klar til at blive serveret, så nemt er det at lave den ret.
Brændende kærlighed kan serveres med syltede rødbeder og rugbrød.
Denne ret er til ca. 4 personer.

Prøv også vores opskrift på Indbagt laks med spinat og butterdej

Brændende kærlighed

Brændende kærlighed

Sofus Madsen
En lækker klassisk dansk ret.
5 fra 2 stemmer
Udskriv Pin Opskrift Del på facebook
Forb. tid 20 min
Tilb. tid 35 min
0 min
Samlet tid 55 min
Ret Hovedret
Køkken dansk
Antal 4 Personer
Kalorier 638 kcal
Hold skærmen tændt mens du laver mad

Ingredienser
  

Kartoffelmos

  • 1000 gram Kartofler
  • 8 stk Gulerødder
  • 50 gram Smør
  • 2 dl Mælk
  • Salt

Topping

  • 15 gram Smør
  • 250 gram Bacon skåret i tern
  • 4 stk Løg

Brændende kærlighed tilbehør

  • Rødbeder
  • Rugbrød

Sådan gør du
 

Kartoffelmos

  • Skræl kartoflerne og skær dem i mindre stykker.
    Skræl gulerødderne og skær dem i mindre stykker.
    Kartoflerne og gulerødderne koges til de er møre – ca. 25 minutter.
    Når kartoflerne og gulerødderne er kogte, hældes vandet fra.
    Kartoflerne og gulerødderne moses med en kartoffelmoser, tilsæt mælk og smør og salt, brug en håndmixer til at at piske mosen luftig.
    Kartoffelmosen er nu klar til servering.

Brændende kærlighed Topping

  • Kom smør på panden og lad det smelte.
    Kom efterfølgende bacon på panden, og steg det til de gyldne.
    Tag bacon af og steg løgene i fedtet fra baconen, til løgene er gyldne.
    Når løgene er færdige , tilsættes bacon igen.
    Det løg og bacon vendes godt sammen.
    Server brændende kærlighed varmt.
    Velbekom 

Næringsindhold

Kalorier: 638kcal (32%)Kulhydrater: 64g (21%)Protein: 27g (54%)Fedt: 31g (48%)Mættet fedt: 12g (75%)Flerumættet fedt: 9gEnkelumættet fedt: 8gTransfedt: 1gKolesterol: 41mg (14%)Natrium: 1246mg (54%)Kalium: 1230mg (35%)Fiber: 12g (50%)Sukker: 5g (6%)Vitamin A: 826IU (17%)Vitamin C: 51mg (62%)Calcium: 159mg (16%)Iron: 2mg (11%)
Søgeord brændende kærlighed
  • Kartoffelmos
  • Fish and Chips
  • Millionbøf med kartoffelmos
  • Panang karry med kylling
  • Indbagt svinemørbrad

Tips til brændende kærlighed

Ønsker du at undlade mælken, så brug noget af vandet fra da du kogte kartoflerne.
Det giver samme effekt, og lidt mindre fedt.

Ønskes Brænde kærlighed lidt mere fedtfattig, kan man i stedet for bacon bruge hamburgryg eller røget mørbrad.
Det smager også rigtig lækkert.

Vidste du i øvrigt at Brændende kærlighed opskrift er en meget gammel ret. man menes retten kan spores helt tilbage til omkring 2 verdenskrig. I 1957 skulle den velkendte kogbogsforfatter ved navnen Kirsten Hüttemeier komme med sit bud på et navn til retten.
Hendes bud på brændt kærlighed blev “Munter Kartoffelmos”. Navnet kom dog aldrig rigtig ud på danskernes læber, og hedder derfor i den danske folkemunde stadig “brændende kærlighed”.
Under krigen blev kartofler brugt som erstatning til kød, da kød var svært at få fat på. derfor kostede det også mange penge at få kød på bordet.



Madgryden.dk
Madgryden.dk
Må vi sende dig en mail med lækker mad ?
Så vil vi gerne sende dig nyhedsmail med de bedste madopskrifter helt gratis.

Vi spammer ikke! Læs vores [link]privatlivspolitik[/link] hvis du vil vide mere.

Tjek din indbakke eller spam mappe for at bekræfte din tilmelding.

  • Del på facebook
  • Syntes godt om
  • Twitter
  • Pinterest
  • Print
  • Elsker

Skrevet i: Hovedretter Tags: brændende, brændende kærlighed, brændende kærlighed med pølser, den brændende kærlighed, kærlighed, mad med kærlighed, mad og kærlighed, opskrift på kærlighed

Startsite.dk – Nyhedsoverblik, links og meget mere.

Previous Post: « Søren ryges kringle opskrift
Next Post: Kyllingenuggets med panko »

Læserinteraktioner

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bedøm opskriften med antal stjerner




Primær Sidebar

Følg os

Følg os på Facebook

Footer

Rettigheder

Kopiering fra Madgryden.dk må kun finde sted af uddannelsesinstitutioner, offentlige og private virksomheder, som har lavet en aftale med Copydan. Du må meget gerne linke til madgrydens indhold.

Copyright © 2023 Madgryden.dk