Karbonader eller krebinetter med stuvede gulerødder og ærter. Lækkert kød panerede i rasp og æg. Nem opskrift på en klassiker.
En lækker klassiker som de fleste kender tilbage fra deres barndom.
Jeg må sige at det er lang tid siden, jeg har smagt en karbonade.
Så nu skulle vi prøve at lave karbonader opskrift med stuvede gulerødder og ærter.
Børnene var lidt skeptiske, da de så hvad vi skulle have.
Men de blev helt vilde med det, så mon ikke vi snart skal have det igen.
Jeg er helt vild med panerede kød, og så en lækker sovs med gulerødder og ærter,
Denne opskrift på karbonader er til 4 personer.
Karbonader med stuvede ærter og gulerødder
Ingredienser
Kartofler
- 1000 gram Kartofler
Tilstegning af karbonader
- 50 gram Smør
Karbonader
- 500 gram Hakket svinekød
- 2 spsk Mælk
- 2 stk Æg
- 100 gram Rasp
- Salt
- Friskkværnet peber
Stuvede ærter og gulerødder
- 3 dl Vand
- 1 stk Grøntsagsbouillonterning
- 1 Knivspids Salt
- 4 stk Gulerødder i tern
- 200 gram Ærter
- Salt
- Friskkværnet peber
Smørbolle
- 20 gram Smør
- 2 Spsk Hvedemel
sådan gør du
Karbonaderne
- Kødet formes til 4 bøffer/karbonader, og lægges over på en tallerken.Slå 2 æg ud i en dybtallerken og kom mælk i.Pisk blandingen rigtig godt sammen.
- Kom rasp, salt og peber over i en anden dyb tallerken, og bland det sammen.Vend karbonaderne i æggeblandingen, og derefter i raspblandingen og læg dem tilbage på tallerkenen.
- Kom smør på panden, og varm det op ved middelvarme.Kom karbonaderne på panden, og steg dem.Vend dem med jævne mellemrum.
- Karbonaderne skal være gennemstegte, det vil sige ca. 5 minutter på hvert side.Krydder dem med salt og friskkværnet peber.Hold dem varme ved lav varme, mens du laver stuvede ærter og gulerødder.
Stuvede ærter og gulerødder
- Gulerødderne skrælles, og skæres i små tern.Kom 3 dl vand, og en grøntsagsbouillonterning samt en knivspids salt.
- Bring gryden i kog, og tilsæt gulerødder.Kog det ved middelvarme i 3 minutter.
Smørbolle
- Ælt hvedemel og blødt smør godt sammen, og rør den ud i gryden.Det hele skal op og koge i 2 minutter.
- Tilsæt ærter, og kog det hele op i 3 minutter.Skulle sovsen bliver for tyk, tilsæt blot lidt mælk til du har den ønskede konsistens.
- Smag til med salt og friskkværnet peber.Velbekomme.
Ernæringsindhold
Tips til dine krebinetter
Når jeg laver karbonader bruger jeg altid kød med med en fedtprocent på 10 eller derover.
Så er du sikker på en lækker saft karbonade.
Bruger du kød der er mindre i fedtprocent, risikere du at kødet bliver tørt.
Jeg har prøvet at lave krebinetter i ovnen, det syntes jeg ikke bliver så godt som på panden.
Steg dem på panden i smør, så garantere jeg for de bedste sprøde karbonader.
Hvis du ikke er til stuvede ærter og gulerødder til dine karbonader, så er en god hjemmelavet persillesovs med kartofler også virkelig lækkert.
Prøv nogle af vores andre lækre opskrifter:
Flødekartofler - Opskrift på lækre flødestuvede kartofler
Frikadeller - Slagterens bedste opskrift på frikadellefars
Kartofler kogetid - Sådan opnår du perfekt kogte kartofler
Hvid sovs - Sådan laver du en lækker bechamelsovs
Farserede porrer - Opskrift på indbagt porrer stegt på pande
Skriv et svar