
Flødekartofler - Opskrift på de mest cremede kartofler med fløde og løg. Passer til mange forskellige retter. Læs mere her på Madgryden.dk
Flødekartofler i ovn er en fantastisk omgang lækkert stuvede kartofler.
I opskriften har vi valgt at bruge kartofler, fløde og løg.
Men hvis du ønsker at tilsætte f.eks revet ost eller muskatnød, kan du sagtens gøre dette.
Dette gør bare flødekartoflerne endnu mere lækkert.
Ønsker du at lave en lidt lettere udgave af flødekartofler, kan du halvere fløden og komme mælk i stedet for.
Denne opskrift på stuvede kartofler er til 4 personer.
Flødekartofler
Ingredienser
- 1000 gram Kartofler
- 2 stk Løg
- 500 ml Piskefløde
- Salt
- Peber
sådan gør du
Flødekartofler
- Tænd ovnen på 175 grader
- Kartoflerne skrælles og snittestynde skiver – her vil jeg anbefale at man bruge et mandolinjern til dette.
- Løgene halveres og skæres ud i tyndeskiver. Kartoflerne lægges ned i et fad i lag, hvor du skiftevis skiftes med kartofler og løg i lagene. Hvert lag krydres let med salt og friskkværnet peber.
- Fløden hældes henover lagene. Flødekartofler bages på 175 grader i en forvarmet ovn i ca. 1 time.
- Brug en kødnål, for at mærke om de er bløde. Er de hårde skal de lige have et par minutter mere. Mærk derefter igen om de færdige.Velbekomme
Ernæringsindhold
Prøv nogle af vores andre lækre opskrifter:
Glaseret skinke - Sådan laver du din egen glasering af kød
Hamburgerryg - Opskrift med kogetid og temperatur
Roastbeef - komplette guide med stegetid og kernetemperatur
Kylling i ovn - Nem opskrift på helstegt kylling
Svinemørbrad på grill - grillet mørbrad i barbecue marinade
Skriv et svar