Hjemmelavet flæskesvær


Flæskesvær har vi købt jævnligt nede ved slagteren, og nydt dem med stort velbehag.
Men i dag skulle vi prøve at lave hjemmelavet medister, til dette købte vi en stor flæskesteg.
Til medisteren skal man jo ikke bruge svær eller svinehuden, så det ligger jo lige til højrebenet at
prøve at lave vores helt egen flæskesvær.
Der er egentlig ikke de vilde tricks i dette, der er dog 2 ting du skal huske:
Få sværene tørret godt, efter du har kogt dem.
Sørg for at få hældte fedtet fra dem med jævne mellemrum.
Eller er det egentlig bare at holde øje med at de popper, og nyde dem i ro og mag 🙂
Denne opskrift giver rigeligt hjemmelavede svær til 4 personer 🙂
Flæskesvær – Prøv også vores lækre opskrift på Hjemmelavet medisterpølse Her.

Flæskesvær – lækre sprøde svær i ovn
Hjemmelavet sprøde svær i ovn.
Ingredienser
- 500 gram svær af svinekam
- Salt
Sådan gør du
Sværene koges
- Skær sværene ud i ca. 5-10 mm i bredden.Kom flæsken ned i en gryde med letsaltet vand, og kog dem i 20 minutter.Hæld sværene over i en sigte, og lad dem stå og dryppe af.Jeg lod dem ligge i sigten i ca. 30 minutter, da de skal være helt dryppet af.
Sværene kommes i ovnen
- Tænd ovnen på 250 grader i almindelig ovn.Læg sværene over på en bageplade, uden at de ligger ovenpå hinanden.Drys salt henover dem, og kom sværene i ovnen.Hæld jævnligt fedt fra dem, så de ikke står og steger i deres eget fedt.Når sværene er poppet efter ca. 15-20 minutter er de færdige.Kom dem over på et stykke køkkenrulle, og smag dem til med salt.Velbekomme.
Nutrition
Kalorier: 648kcalProtein: 12gFedt: 66gMættet fedt: 24gFlerumættet fedt: 7gEnkelumættet fedt: 31gKolesterol: 90mgNatrium: 40mgKalium: 231mgVitamin A: 13IUVitamin C: 0.4mgCalcium: 6mgIron: 1mg
Kunne du lide vores opskrift ? Skriv gerne en kommentar eller anmeldelse